Το Dynasty είναι ένα από τα ελάχιστα αθηναϊκά έντυπα που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια χέρι με χέρι. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2005 με CD με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες (Yacht, Lullatone), έβγαλε το δεύτερο τεύχος σε συνεργασία με την Kaleidoscope Gang Records και μετά από παύση ενός χρόνου επανήλθε με νέο concept. «Είχαμε μόλις επιστρέψει από την Αγγλία» εξηγεί ο Τάσος, που μαζί με τη Μαρίνα επιμελούνται την κάθε έκδοση, «και ψάχνοντας στο internet βρέθηκα σε κάποια site με τη σκηνή του Portland. Με εντυπωσίασαν. Κάπως έτσι μας δημιουργήθηκε η ιδέα για κάποιο fanzine. Ξεκινήσαμε από τη μουσική και μετά προέκυψαν το artwork και οι εικόνες. Το πρώτο ήταν τελείως χειροποίητο, σε χαρτόνι, σε 50 αντίτυπα που μοιράσαμε σε φίλους μας».
Ο Τάσος είναι φωτογράφος και η Μαρίνα ψυχολόγος, δούλεψαν όμως για κάποιο διάστημα στο Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ και σήμερα εργάζονται στην γκαλερί Ανδρέας Μελάς. «Το δεύτερο τεύχος κυκλοφόρησε σε 1.000 αντίτυπα και μετά σταματήσαμε. Αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε τη νέα σειρά με ένα μόνο καλλιτέχνη που επιλέγουμε με προσωπικά κριτήρια, χωρίς διαφημίσεις, που στηρίζεται κυρίως στις ανταλλαγές. Είναι ένα "εμπόριο" που δεν στηρίζεται στην αγορά αλλά στις συνεργασίες μεταξύ καλλιτεχνών και δημιουργών fanzine. Κάποια στιγμή διοργανώσαμε μια έκθεση στο Γκάζι που λειτουργούσε ως τρισδιάστατο fanzine: Οι καλλιτέχνες παρουσίαζαν τη δουλειά τους σε show».
Η νέα τους σειρά, που κυκλοφορεί σε μόλις 100 αντίτυπα, έχει διανομή στο Printed Matter, ένα από τα πιο φημισμένα μαγαζιά του είδους στη Νέα Υόρκη. Εδώ υπάρχει στο Vinyl Microstore. Μιλούν για την αγάπη τους για την Αμερική και τις σχέσεις τους με τους Αμερικανούς καλλιτέχνες («Μπορείς να συνεννοηθείς πολύ ευκολότερα μαζί τους, υπάρχει μια διαρκής και αρμονική συνεργασία, κάτι που δεν μπορείς να βρεις στην Αθήνα»), για τον Βάρσο στην Κηφισιά που είναι το στέκι τους, για τα σχέδιά τους να φιλοξενήσουν το σχήμα των Kevin Shields και να κάνουν live στο σπίτι τους, για το νέο τεύχος που ετοιμάζουν αφιερωμένο στους Sumi Ink Club - το ζευγάρι των Lucky Dragons.
«Το ίντερνετ δεν έχει κάνει κακό στα fanzine, απεναντίας» λέει ο Τάσος. «Παλιότερα η όλη φάση λειτουργούσε με τα ταχυδρομεία. Σήμερα δεν υπάρχει τόσο έντονα η διάθεση να τα ψάξει κάποιος γιατί μπορεί να βρει το υλικό διαδικτυακά ανά πάσα στιγμή. Είναι πιο εύκολο όμως να επικοινωνήσεις, να σε μάθει κάποιος στο εξωτερικό, να κάνεις φιλίες. Έχουμε γνωρίσει πολύ κόσμο έτσι. Την τελευταία φορά που πήγαμε στο Βερολίνο μείναμε σε κάποιο "γνωστό" μας μέσω ίντερνετ που δεν είχαμε συναντήσει ποτέ...».
σχόλια