Έχεις επισκέψεις; Κάνε την πάπια!

Έχεις επισκέψεις; Κάνε την πάπια! Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Έχεις επισκέψεις; Κάνε την πάπια! Facebook Twitter
Στη χώρα μας, συναντάς όλων των λαών τα γαστρονομικά καλούδια, με την ασιατική κουζίνα να παίρνει πολύ τα πάνω της, ειδικά με την είσοδο των πρώτων υλών στα ράφια.

Αν και η ελληνική κουζίνα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μας, στο μυαλό και στο στομάχι μας τις περισσότερες των ημερών, τα τελευταία πολλά χρόνια έχουμε αγκαλιάσει και άλλες κουζίνες του κόσμου, ευτυχώς... Στη χώρα μας, συναντάς όλων των λαών τα γαστρονομικά καλούδια, με την ασιατική κουζίνα να παίρνει πολύ τα πάνω της, ειδικά με την είσοδο των πρώτων υλών στα ράφια. Γιατί κάποια πράγματα και δη κάποιες γεύσεις, χρειάζονται υλικά που δεν τα βρίσκεις στην ελληνική γη.

Η Ασιατική Κουζίνα δεν είναι πια Κινέζικα

Έχεις λοιπόν καλέσει την παρέα Κυριακή βράδυ και πρέπει να τους εκπλήξεις. Θέλεις να κάνεις κάτι που θα πρωταγωνιστήσει στα Instagram και στις γευστικές αναμνήσεις τους, με την αποκάλυψη-παρουσίαση και μόνο του εξωτικού σου τραπεζιού.

 

Είχες σκεφτεί αρχικά την ασφαλή επιλογή των σπιτικών μπέργκερς, αλλά όχι... Θα κάνεις κάτι που θα ανεβάσει τον πήχη για τον επόμενο, σε αγωνιστικό επίπεδο. Θα τους φτιάξεις κινέζικο.

Χοιρινό με τζίντζερ και λαχανικά; Τηγανιτές γαρίδες με καρύδα; Noodles με λαχανικά, σόγια και τζίντζερ; Γλυκόξινο χοιρινό με ανανά; Noodles με κοτόπουλο και λαχανικά που είδες τις προάλλες στο JOY; Πικάντικο τηγανιτό ρύζι με γαρίδες; Γλυκόξινο μοσχαράκι με αποξηραμένα φρούτα και κάσιους; Πολλές επιλογές και δεν έχεις παρά να πας στην αγορά να προμηθευτείς αυτές τις μαγικές έτοιμες σάλτσες και τα παραδίπλα τους.

Έχεις επισκέψεις; Κάνε την πάπια! Facebook Twitter
Τα chips είναι μία πολύ καλή πρόταση για σνακ πριν από το κυρίως φαγητό, συνοδευόμενα με ένα dip. Tip: Ταιριάζουν τέλεια με σάλτσα Sweet Chilli και όχι μόνο.

Πήγαμε και προμηθευτήκαμε chips γαρίδας με μπαχαρικά αλλά και chips γαρίδας με πιπέρι καγιέν για το τσιμπολόγημα πριν το κυρίως και τρεις μοναδικές σάλτσες: βιετναμέζικη με σόγια και τζίντζερ, κινέζικη με πέντε μπαχαρικά και ταϋλανδέζικη με καρύδα και τσίλι. Επειδή έχουμε και τους λάτρεις του πικάντικου, πήραμε και σάλτσα sweet chilli να υπάρχει αλλά και teriyaki για γρήγορα μαγειρικά ξεμπερδέματα με ένα κοτόπουλο στο αντικολλητικό.

Αυτήν την Κυριακή όμως θα κάνεις κάτι ακόμα πιο ευφάνταστο... Πάπια Πεκίνου! Ναι, αυτό το τέλειο τραγανιστό έδεσμα, με τα πιτάκια, που δεν σταματάς αν δεν φας και το τελευταίο ψίχουλο. Σας φαίνεται δύσκολο και ακατόρθωτο; Κι όμως, η Ασιατική Κουζίνα δεν είναι πια κινέζικα! Ακολουθείστε την παρακάτω συνταγή βήμα βήμα και πάτε ολοταχώς για χρυσό σκούφο.

ΠΑΠΙΑ ΠΕΚΙΝΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΔΑΜΆΣΚΗΝΟ
Μερίδες: 4-6
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριος
Χρόνος Προετοιμασίας: 40'
Χρόνος Μαγειρέματος: 2 ½ ώρες

 

ΥΛΙΚΑ (για την πάπια):

- 2 ½ κιλά πάπια
- 2 συσκευασίες Κινέζικη Σάλτσα με 5 Μπαχαρικά Knorr Asia
- 1 συσκευασία Βιετναμέζικη Σάλτσα με Σόγια & Τζίντζερ Knorr Asia
- 20 μικρά πιτάκια για πάπια
- 2 lt ηλιέλαιο
- 1 αγγούρι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 κ. σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
- Αλάτι
- Πιπέρι

 

ΥΛΙΚΑ (για τη σάλτσα):

- 400 γρ. μαρμελάδα δαμάσκηνο
- 1 συσκευασία Βιετναμέζικη Σάλτσα με Σόγια & Τζίντζερ Knorr
- 1 Σπιτικό Ζωμό Κότας Knorr
- 3 κ. σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 3 κ. σ. νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι

Έχεις επισκέψεις; Κάνε την πάπια! Facebook Twitter
Πάπια Πεκίνου! Aυτό το τέλειο τραγανιστό έδεσμα, με τα πιτάκια, που δε σταματάς αν δεν φας και το τελευταίο ψίχουλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

  1. Σε βαθιά φριτέζα τηγανίζουμε την πάπια μέχρι να γίνει σκούρα και να κάνει κρούστα.
  2. Μαρινάρουμε την πάπια εσωτερικά και εξωτερικά πολύ καλά με τις 2 Σάλτσες με Σόγια & Τζίντζερ και καρυκεύουμε με το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 1 ώρα και 20' περίπου.
  4. Κατά διαστήματα αλείφουμε τη ράχη της με το λίπος που βγάζει για να κάνει ακόμα καλύτερη κρούστα.
  5. Όταν το κόκαλο του ποδιού της ξεκολλάει, τότε η πάπια είναι έτοιμη.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, την ξεκοκαλίζουμε και την κόβουμε μαζί με την πέτσα της σε μικρές μπουκιές.
  7. Ρίχνουμε σε ένα σκεύος τη μαρμελάδα δαμάσκηνο, τη Σάλτσα με Σόγια & Τζίντζερ και τον Σπιτικό Ζωμό μαζί 1 ½ ποτήρι καυτό νερό.
  8. Βράζουμε τη σάλτσα για 10' σε μέτρια θερμοκρασία και τη δένουμε με το αραιωμένο κορν φλάουρ.
  9. Σερβίρουμε την πάπια σε πιατέλα. Ξεχωριστά βάζουμε τη σάλτσα δαμάσκηνου μαζί με τις πίτες, το αγγούρι και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.

Καλή όρεξη! Ζου νι χάου, ουέι χάου!

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ