[Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ] Θεία Μέη εναντίον Μαμάς Κεντ

Facebook Twitter
0

Όταν οι δυο διασημότερες μητέρες των αμερικάνικων comics βρίσκονται μαζί για να ψήσουν μηλόπιτα, η φιλική κουβεντούλα μπορεί γρήγορα να εξελιχθεί σε geek διαμάχη κορυφής!

Στον πλάστη, η "Ma Kent" ή Martha Kent, η γυναίκα που βρήκε μωρό τον Superman μέσα στον πύραυλο που τον έφερε από τον κατεστραμμένο πλανήτη Krypton και τον μεγάλωσε σαν δικό της γιο. Ανάλογα ποιον θα ρωτήσετε ζει σαν χήρα πλέον στην φάρμα της στο Smallville και μεγαλώνει τον έφηβο κλώνο του γιου της  ή έχει και αυτή πλέον πεθάνει και κάνει παρέα στον σύζυγο της Jonathan.

Και στην γωνιά με το καλάθι μήλα, η "Aunt May" ή May Reilly Parker Jameson, η γυναίκα που μεγάλωσε τον γιο της αδερφής της Peter μετά το τραγικό ατύχημα που τον άφησε ορφανό από πολύ μικρή ηλικία. Χήρα από την πρώτη της μόλις κομιξική εμφάνιση, δεν το έχει βάλει ποτέ κάτω, έχει πεθάνει και αναστηθεί (θύμα παρεξήγησης), έχει πέσει θύμα υπνωτισμού, έχει γίνει κοσμικός ήρωας, έχει μάθει την μυστική ταυτότητα του Spider-Man και την έχει ξαναξεχάσει (όχι από άνια αλλά από συμφωνία με τον διάβολο, τι να σας εξηγώ), και πιο πρόσφατα έχει αποφασίσει να ξαναφτιάξει την ζωή της με τον πατέρα του αιώνιου εχθρού του ανιψιού της, τον J Jonah Jameson Sr. Άτσα η Θεία Μέη!

Αλλά ας ακούσουμε τι έχουν να πουν οι ίδιες (δια χειρός του καρτουνίστα Ty Templeton)


Νικήτρια: Martha Kent, με πλεονέκτημα πλάστη και ιπτάμενου σκύλου!

Οι αναφορές που πέφτουν βροχή είναι λίγο τοπικές και συγκεκριμένες για το Αμερικάνικο κοινό:

-Το πρώτο θεατρικό μιούζικαλ με θέμα τον Superman και τίτλο "It's a Bird, It's a Plane... It's Superman" ανέβηκε τον Μάρτιο του 1966 και απέσπασε θετικές κριτικές, απέτυχε όμως να βρει το κοινό του και κατέβηκε μετά από μόλις 129 παραστάσεις, τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς.

-Το μιούζικαλ του "Spider-man Turn Off the Dark" θεωρείται καταραμένο από το κοινό και τον κόσμο του θεάτρου, μετά από πολλαπλούς τραυματισμούς των πρωταγωνιστών του από τα άκρως ριψοκίνδυνα ακροβατικά που περιέχει. Ετοιμάζεται, κάνει πρόβες και δοκιμαστικές πρεμιέρες, ξανακατεβαίνει και κάνει διορθώσεις και νέες πρεμιέρες εδώ και χρόνια, αλλά πλέον αποτελεί (επιτέλους) μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες στην Νέα Υόρκη.

-Τέτοιο καιρό πέρυσι όλες οι μεγάλες εφημερίδες και τα sites στην Αμερική ασχολούνταν με την είδηση πως ο Superman έχει απαρνηθεί την Αμερικάνικη υποκοότητα του, σε μια μικρή ιστορία μέσα στο μεγάλο επετειακό τεύχος Action Comics #900. Σιγά, λέμε εμείς. Εκεί ο ίδιος ο Captain America έχει κάνει το ίδιο 2-3 φορές και δεν ασχολήθηκε ψυχή. Οι Αμερικάνοι είναι πολύ προστατευτικοί με τον Υπεράνθρωπο τους.

-Από τις τηλεοπτικές σειρές του Superman, εμείς εδώ Ελλάδα έχουμε "χαρεί" μόνο τα Lois and Clark και το Smallville (τα χρόνια της νιότης; α ρε #star_titles). Η πρώτη live-action σειρά με τις περιπέτειες του Superman ξεκίνησε ήδη από το 1952.

-Για τις κινηματογραφικές περιπέτειες τους δεν χρειάζεται να πούμε πολλά.  Οι τρεις ταινίες του Spider-Man από τον Sam Raimi είναι ακόμα σχετικά πρόσφατες και είχαν γενικά καλή ανταπόκριση από κοινό και θεατές. O Superman είχε δυο από τις πρώτες και πιο επιτυχημένες/αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες, και δυο από τα πιο απογοητευτικά sequel, τρια αν μετρήσουμε και το κάπως cult Supergirl. Επέστρεψε στους κινηματογράφους την περασμένη δεκαετία με το Superman Returns που αναβίωσε το χρονοϊστορικό αυτών των ταινιών αλλά δεν βρήκε και πάλι τεράστια ανταπόκριση από το κοινό.

-O Spider-man δεν είχε ποτέ κατοικίδιο, αν εξαιρέσουμε το ενοχλητικό  σκυλάκι Ms Lion του καρτούν Spider-man and his Amazing Friends, που και πάλι ούτε πετούσε ούτε φορούσε μπέρτα, και παρόλο που ήταν αρσενικό επέμεναν να του φοράνε κορδέλες και να το φωνάζουν "μις".

Καλή Ημέρα της Μητέρας σε όλες τις ταλαίπωρες μανάδες εκεί έξω, είτε έχουν ιπτάμενους γιους είτε όχι, πάντα σούπερ και ηρωίδες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ