Λατινοαμερικάνοι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο, στην ουρά οι Έλληνες

Λατινοαμερικάνοι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο, στην ουρά οι Έλληνες Facebook Twitter
0

Στη Λατινική Αμερική ζουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο σύμφωνα με έρευνα της Γκάλοπ που δόθηκε στη δημοσιότητα.  Τα πιο θετικά συναισθήματα βιώνουν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι κάτοικοι του Παναμά και της Παραγουάης ενώ στη Σιγκαπούρη (παρά την ανάπτυξη), στην Αρμενία και στο Ιράκ βρίσκονται οι λιγότερο ευτυχισμένοι πολίτες.

Στην έρευνα της Gallup που έγινε σε 148 χώρες έγιναν 5 ερωτήσεις στους πολίτες. Αν είχαν βιώσει κάποια απόλαυση μέσα στην ημέρα, αν αισθάνονται σεβαστοί, ξεκούραστοι, αν γέλασαν πολύ και αν έκαναν ή έμαθαν κάτι ενδιαφέρον.

Σε παγκόσμιο επίπεδο το 85% των ενηλίκων σε όλο τον κόσμο αισθάνθηκε ότι αντιμετωπίζεται με σεβασμό όλη την ημέρα, το 72% χαμογέλασε και γέλασε πολύ, το 73% αισθάνθηκε μεγάλη απόλαυση μέσα στην ημέρα, και το 72% αισθάνθηκε καλά και ξεκούραστα. Στη μόνη ερώτηση στην οποία οι απαντήσεις πέφτουν κάτω από το μισό είναι στο αν έμαθαν κάτι ενδιαφέρον, όπου θετικά απαντά το 43%. Πάντως το συμπέρασμα είναι ότι παρά τις πολλές παγκόσμιες προκλήσεις, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο νιώθουνν πολλά θετικά συναισθήματα.

Επίσης ένα από τα στοιχεία που εξέπληξαν τους ερευνητές ότι η ευτυχία δεν συνδέεται απαραίτητα με το ΑΕΠ αφού οι κάτοικοι του Παναμά που δηλώνουν οι πιο ευτυχισμένοι, βρίσκονται στην 90η θέση στον κόσμο σε σχέση με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, ενώ αντιθέτως οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης που έχουν την 5η θέση στο ΑΕΠ παγκοσμίως, «πατώνουν» στην ευτυχία.

Στην ουρά της ευτυχίας βρίσκεται και η Ελλάδα που κατατάσσεται μόλις στην 110η θέση ανάμεσα στις 148 χώρες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ