Μια ζωγραφιά ο κόσμος μας

Μια ζωγραφιά ο κόσμος μας Facebook Twitter
0

Aνάμεσα στα λίγα καλά που συμβαίνουν αυτές τις δύσκολες εποχές είναι και η προσπάθεια του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων να προσφέρει χαρά στα παιδιά των αναξιοπαθούντων που σιτίζονται από τα συσσίτια του Δήμου. Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο αποφάσισαν να φτιάξουν ένα παράλληλο πρόγραμμα, ακριβώς για αυτά τα παιδιά που εκτός από ένα πιάτο φαγητό που παίρνουν, μπορούν καθισμένα σε ξεχωριστά τραπέζια να ζωγραφίζουν.

Τα αποτελέσματα είναι απροσδόκητα δηλώνει στην Καθημερινή ο πρόεδρος του Ιδρύματος Γιώργος Αποστολόπουλος. «Άνθρωποι σκληροτράχηλοι, τσακισμένοι από τη ζωή και τη φτώχεια, έτοιμοι για καβγά ανά πάσα στιγμή ακόμα και για ένα μήλο στο συσσίτιο, μαλακώνουν. Στην αρχή κοιτούσαν με απορία τα παιδιά, τα πλησίαζαν, χαμογελούσαν…Μετά κάποιοι από αυτούς πήραν τους μαρκαδόρους και άρχιζαν να ζωγραφίζουν κι εκείνοι», λέει. Και παρότι όταν άρχιζε δειλά το πρόγραμμα κανένας δεν ήταν σίγουρος για το αν θα πετύχει, σήμερα έχουν ενταχθεί σε αυτό ένα ηθοποιός και μια ψυχολόγος και υπάρχει διαρκής προσπάθεια για αναβάθμιση του. Μάλιστα οι ζωγραφιές των παιδιών συγκεντρώνονται, αναλύονται και ταξινομούνται από την ψυχολόγο του προγράμματος.

Στο ΚΥΑΔΑ στην οδό Πειραιώς προσέρχονται κάθε μεσημέρι περίπου 450 άτομα, το απόγευμα άλλο 750 ενώ περίπου 1000 σιτίζονται από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών στον ίδιο χώρο. Ο πρόεδρος του ιδρύματος, κάνει έκκληση σε φορείς και μεμονωμένα άτομα να προσφέρουν τρόφιμα για τις ανάγκες του ιδρύματος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ