Ρετρό: Η νέα τάση στο παγωτό

Ρετρό: Η νέα τάση στο παγωτό Facebook Twitter
0

Η αλήθεια είναι πως το παγωτό κερδίζει τελευταία έδαφος, περνώντας σε άλλες εποχές. Οι τζελατερίες αλλά και τα παραδοσιακά στέκια έχουν κόσμο όλο το χρόνο, τα εστιατόρια το έχουν πλέον καθιερώσει στις λίστες των επιδορπίων. Αλλωστε, το παγωτό ταιριάζει με μια παραδοσιακή καρυδόπιτα όπως και το καϊμάκι σε ένα λιμπιστικό εκμέκ. Οι σεφ εμπνέονται από τον παγωμένο γλυκό πειρασμό και δημιουργούν ελκυστικά επιδόρπια με δημιουργική προσέγγιση. Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος στο εστιατόριο του Ντομάτα, στη Sani Χαλκιδικής, σερβίρει παγωτό Αλάσκα, που είναι μπάλα κρέμας με γέμιση ντοματίνια, καλυμμένο με μαρέγκα φλαμπέ και δίπλα γλυκό ντομάτα. Ο σεφ Γιάννης Λουκάκος στο εστιατόριο του «Ψωμί και αλάτι» σερβίρει μια πιο παιχνιδιάρικη εκδοχή του παγωτού παρφέ, καλυμμένο με παγωμένη σοκολάτα σε μορφή γλειφιτζουριού. Ενώ η Nestle φέρνει στα ψυγεία της μεταξύ άλλων το MAXIBON Pops που είναι μπουκίτσες παγωτού!

Η φετινή τάση στα παγωτά, όπως όλα δείχνουν, είναι ρετρό. Ακολουθήστε τις «διευθύνσεις» των παγωτών της πόλης, ανακαλύψτε και δοκιμάστε παλιές και νέες γεύσεις.

FRESH

Τα παγωτά του φημισμένου ζαχαροπλαστείου για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν βασίζονται σε κλασικές και αγαπημένες γεύσεις. Οι γαλλικές και ελληνικές αγνές πρώτες ύλες πρωταγωνιστούν στις νέες γεύσεις. Καϊμάκι από φρέσκο πρόβειο γάλα με εκμέκ και κανέλα. Παρφέ κρέμα από φρέσκια παραδοσιακή κρέμα με κεράσι και φρεσκοτριμμένο αμύγδαλο, παρφέ σοκολάτας με αμύγδαλο και δύο είδη σοκολάτας. Ξεχωριστό είναι και το σορμπέ καρπούζι από φρεσκοκομμένο καρπούζι και φιστίκι-φράουλα.

ΚΑΝΑΚΗΣ,Ν Φιλαδέλφεια

Έγινε διάσημος για το καϊμάκι του. Η παραδοσιακή συνταγή του συνοδεύεται με εκμέκ για μεγαλύτερη γευστική απόλαυση. Υπάρχουν όμως και πιο μοντέρνες παγωτοαπολαύσεις, όπως ο συνδυασμός σοκολάτα με πορτοκάλι.

ΧΑΡΑ, στην Πατησίων

Η χαρά του παγωτού μικρών και μεγάλων. Ενα κλασικό ζαχαροπλαστείο, που με τη μεγάλη ποικιλία των παγωτών του έχουν μεγαλώσει γενιές. Παγωτά πληθωρικά, με πολλές και διαφορετικές γεύσεις. Την παράσταση κλέβει το παγωτό Σικάγο με παρφέ σοκολάτα.

ΒΑΡΣΟΣ, στην Κηφισιά

Κρατά τα σκήπτρα με τη σταθερή ποιότητα και αξία από το 1892. Παγωτό από πρόβειο γάλα, παραδοσιακό, που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Τα φρούτα εποχής συμμετέχουν, επίσης, σε πολλά λαχταριστά παγωτά που φιγουράρουν στο ψυγείο του.

HAAGEN-DAZS

Δεν χρειάζεται συστάσεις η γνωστή αλυσίδα παγωτών με τις εξαιρετικές γεύσεις που δαιμονίζουν, όπως το strawberry cheese cake με ολόκληρα κομμάτια φράουλας.

ΓΙΩΡΓΟΣ, στη Ν. Σμύρνη

Με πολίτικη ιστορία δεκαετιών, φημίζεται για το πληθωρικό εκμέκ καϊμάκι, βασισμένο στην παραδοσιακή πολίτικη συνταγή.

ΠΑΠΑΤΣΑΚΩΝΑΣ, στη Γλυφάδα

Ο παππούς έθεσε σε εφαρμογή την παραδοσιακή συνταγή του στο παγωτό καϊμάκι με μαστίχα Χίου, που καλά κρατεί και σήμερα. Θα δοκιμάσεις όμως και παγωτό φιστίκι και παγωτό με γεύση καραμέλας.

ΠΑΥΛΙΔΗΣ,στην Κατεχάκη

Επιμένει στη γοητεία των παραδοσιακεών γεύσεων, με πρωταγωνιστή πάντα το παγωτό καϊμάκι.

ΔΩΔΩΝΗ

Αποτελεί σταθερή αξία, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες παγωτού. Γεύσεις κλασικές αλλά και προχωρημένες. Γεύσεις πληθωρικές αλλά και λάιτ, όπως το εξαιρετικό παγωτό γιαούρτι. Ανεπανάληπτο το σορμπέ μάνγκο.

ΣΤΑΝΗ, στον Πειραιά

Εδώ μιλάμε για παράδοση πολλών χρόνων, με πρωταγωνιστή το μαστιχωτό παγωτό καϊμάκι, που σερβίρει σε ποτήρι γαρνιρισμένο με μπόλικο γλυκό βύσσινο αλλά και δυνατό εκμέκ καϊμάκι.

ΑΝΕΜΩΝΗ,στη Γλυφάδα

Το ψυγείο των παγωτών εντυπωσιάζει με τη μεγάλη του ποικιλία. Ενα ζαχαροπλαστείο που προσφέρει τα δικά του παγωτά αλλά και εξαιρετικά σορμπέ με ωραία υφή και καλά υλικά. Μεγάλη ποικιλία σε γεύσεις φρούτων και σοκολάτας.

LA CIGALE,στην Ερυθραία

Δίνει εμφαση στο παγωτό παρφέ που είναι ντελικάτο και με πλούσια γεύση. Απόλαυση χωρίς ενοχές.

ZILLION'S,στη Ν. Ερυθραία

Με μια μεγάλη ποικιλία χειροποίητων παγωτών που συναρπάζουν.

ΤΟΥΛΑ,στο Παγκράτι

Ένα ζαχαροπλαστείο με πολίτικη καταγωγή από το 1960 και διάσημο όχι μόνο για το μαστιχωτό καϊμάκι του αλλά και για το παγωτό μουστάρδα. Ενα ιδιαίτερο παγωτό που λάνσαρε το 1967 και έχει την αποκλειστικότητα στη συνταγή.

ΡΑΒΑΝΗΣ,στην Αγ. Μαρίνα, Ηλιούπολη

Τα παγωτά του από πρόβειο γάλα κουβαλούν τη φήμη τους από το χωριό Μουσουνίτσα στα Βαρδούσια. Παγωτό αληθινό που μυρίζει γάλα, όπως αυτό που τρώγαμε παιδιά. Παίζει και σε παγωτά με γεύση σοκολάτα, φράουλα και βανίλια.

ΚΑΥΑΚ,στην Κηφισιά

Δίνει το δικό της τόνο στα μοντέρνα παγωτά, με απροσδόκητες γεύσεις και φροντίζει να αναεώνει την ευφάνταστη ποικιλία της. Στην καινούργια γκάμα των παγωτών της φιγουράρει το σορμπέ κασίς, δροσερό, γλυκόξινο, με ανάλαφρη υφή και αιθέρια γεύση. Τα βρίσκεις και σε διάφορα ζαχαροπλαστεία.

ΠΑΓΩΤΟΜΑΝΙΑ 

Ξεκίνησε από του Ψυρρή και έχει σήμερα αλυσίδα με 12 μαγαζιά στην Αθήνα: Παγωτά φρέσκα παρατίθενται σε λαχταριστά «βουνά» στις βιτρίνες των ψυγείων. Έκρηξη χρωμάτων και μια πληθώρα γεύσεων.

BEN & JERRY'S

Το θρυλικό cult παγωτό ήρθε πρόσφατα και στην Ελλάδα, με μαγαζιά στο Allou Fun Park, στα Ster Cinemas Ιλίου και στα Ster Cinemas Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη). Τα Ben & Jerry's με τεράστια κομμάτια σοκολάτας, μπισκότου, καραμέλας, άφθονο γάλα και πλούσια κρέμα έχουν φτιάξει την πιο φανατική σχολή στην Αμερική, την Αγγλία και πρόσφατα στην Ευρώπη.

PATAGONIA,στο Παγκράτι

Εντυπωσιάζει με την τεράστια ποικιλία εξήντα, τουλάχιστον, διαφορετικών παγωμένων γλυκών γεύσεων.

AQUA MARINA,στη Βουλιαγμένη

Κοσμοσυρροή στα τραπεζάκια του όχι μόνο για τη θέα στη θάλασσα αλλά και για το «κολασμένο» παγωτό σικάγο με παρφέ σοκολάτα, σαντιγί, σιρόπι σοκολάτας και καβουρντισμένα αμύγδαλα.

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ