ADVERTORIAL
Μέχρι να ενηλικιωθώ, ο μόνος λόγος που επισκεπτόμουν την κουζίνα ήταν για να απολαμβάνω σπιτικό φαγητό. Η σχέση μου με αυτήν δεν άλλαξε ιδιαίτερα ούτε κατά τα επόμενα χρόνια της φοιτητικής μου ζωής, με τη μόνη διαφορά ότι τα μαμαδίστικα πιάτα αντικαταστάθηκαν από κάθε λογής έτοιμα φαγητά. Ωστόσο πάντα είχα μια αδυναμία στις ethnic γεύσεις και ιδιαίτερα στην ασιατική κουζίνα.
Η Ασιατική Κουζίνα δεν είναι πια Κινέζικα
Ο βασικός λόγος που καταφεύγω ακόμη και σήμερα στην εύκολη λύση του έτοιμου φαγητού είναι πως με κουράζει να προσπαθώ κάθε μέρα να σκεφτώ τι να μαγειρέψω. Άλλωστε, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου να σπαταλώ ώρες στην κουζίνα για να ετοιμάσω ένα πιάτο φαγητό. Επιπλέον οι αγαπημένες μου ασιατικές συνταγές έμοιαζαν πάντα αρκετά πολύπλοκες ως προς την εκτέλεσή τους. Μέχρι τη στιγμή που δοκίμασα σπιτικό κινέζικο από τα χεράκια μιας φίλης μου: πικάντικο τηγανιτό ρύζι με γαρίδες και λαχανικά! Η συνταγή της επιτυχίας δεν ήταν μυστική και χωρίς δεύτερη σκέψη την υιοθέτησα. Πρόκειται για τη νέα σειρά Knorr Asia που περιλαμβάνει εννέα γεύσεις εμπνευσμένες από την Ασία για δημιουργίες ethnic πιάτων.
Έτσι το μαγείρεμα της πολύπλοκης – έως σήμερα – ασιατικής κουζίνας γίνεται παιχνιδάκι με τη σειρά Knorr Asia ενώ το καθημερινό φαγητό εμπλουτίζεται με εύκολες, γρήγορες και ιδιαίτερες γεύσεις, από εκπληκτικές σάλτσες που απογειώνουν τα πιάτα μέχρι noodles αυγού και chips γαρίδας με μπαχαρικά.
Η συνταγή που ακολουθεί είναι η σπεσιαλιτέ μου! Δοκιμάστε την!
Μπακαλιάρος φιλέτο στο grill μαρινάτος με καρύδα και τσίλι
Μερίδες: 4-6
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Χρόνος Προετοιμασίας:
Χρόνος Μαγειρέματος: 25’
ΥΛΙΚΑ:
- 3 φιλέτα μπακαλιάρου 1.200 γρ. περίπου
- 1 συσκευασία Ταϊλανδέζικη Σάλτσα με Καρύδα και Τσίλι Knorr Asia
- 2 κ. σ. Βιετναμέζικη Σάλτσα με Σόγια & Τζίντζερ Knorr Asia
- 1 ½ κ. σ. σησαμέλαιο καβουρδισμένο
- Ξύσμα και χυμό από 1 lime (μοσχολέμονο)
- 5 κ. σ. ηλιέλαιο
- Αλάτι χονδρό
- Πιπέρι
ΥΛΙΚΑ (για τη γαρνιτούρα):
- 1 συσκευασία Knorr Risonatto Indienne
- Φρέσκος ψιλοκομμένος κόλιανδρος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
- Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε τη Σάλτσα με Καρύδα και Τσίλι και τη Σάλτσα με Σόγια & Τζίντζερ με το ηλιέλαιο και το καβουρδισμένο σησαμέλαιο, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε μια σακούλα αποθήκευσης και περιχύνουμε μέσα σε αυτήν το μείγμα από τις δύο Σάλτσες, το ξύσμα και τον χυμό από το μοσχολέμονο και το αλατοπίπερο.
- Κλείνουμε τη σακούλα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το ψάρι, ώστε να το μαρινάρουμε.
- Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ταψί και ψήνουμε στο grill ή στο BBQ.
- Μαγειρεύουμε το Risonatto Indienne σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Γαρνίρουμε τα φιλέτα με το Risonatto Indienne και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Εάν θέλουμε μπορούμε να ραντίσουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου με λίγο ακόμα χυμό από μοσχολέμονο.