VERBATIM (extra*) #21

Facebook Twitter
0



------


«Ο Παπανδρέου είναι μαλ..., ένας πραγματικός μαλ... Μας τίναξε στον αέρα το G20…πήγε και ανακοίνωσε ένα δημοψήφισμα χωρίς να μας ενημερώσει. Ήταν μια πισώπλατη μαχαιριά. Το απόλυτο σκάνδαλο. Και ύστερα από όλα αυτά, τώρα πρέπει να τον ευχαριστήσω κιόλας».




Ο Νικολά Σαρκοζί μουρμουρίζει βαριά λόγια και ακούγεται(στο βάθος αυτό που θέλει να πει, είναι ότι όταν χρωστάς, τα δημοκρατικά σου δικαιώματα περνάνε πρώτα από το Ελιζέ)






Ο Γιώργος έχει πάντα το πρόβλημα του ότι σκέπτεται πάρα πολύ πριν κάνει κάτι…Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Γιώργου ήταν πάντα η αδυναμία του να πάρει άμεσες αποφάσεις και να τις υλοποιήσει, ίσως επειδή θα πλήγωνε κόσμο και δεν θα γινόταν δημοφιλής.Ο Γιώργος είναι περισσότερο άνθρωπος των συμβιβασμών, ένας καλός άνθρωπος ο οποίος δεν θέλει να χαλάσει σε κανέναν το χατίρι. Σαν φίλος μπορεί να είναι ο καλύτερος. Αλλά σαν πρωθυπουργός... Δεν μπορείς να κυβερνήσεις έτσι.



Ένας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά. Ο εικαστικός Φίλιππος Τσιάρας, ένας εκ των τεσσάρων της παρέας του Άμχερστ, για τους αγγελοπουλικούς ρυθμούς ενός πρώην πλέον πρωθυπουργικού μυαλού.


«Ακόμα και η ιδέα μιας κλανιάς, με κάνει να γελάω. Ακόμα και η λέξη “κλανιά”, μου προκαλεί πολύ γέλιο. Έχω τον ήχο της πορδής στο iPhone μου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αστείο για μένα».



Κι όμως δεν είναι ο Μάρκος Σεφερλής. Είναι ο Τζορτζ Κλούνει που διασκεδάζει με την «ποίηση του απευθυσμένου».

 


«Καλά θα κάναμε να κρατήσουμε τους Έλληνες εντός. Ως πρώην υπουργός Εξωτερικών λέω το εξής: Η σημασία της Ελλάδας για τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο θα παραμείνει... Άλλωστε, η νομισματική ένωση ήταν ανέκαθεν ένα πολιτικό πρότζεκτ».



Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ αναδεικνύει έναν ακόμη ρόλο που ξέρει να παίζει καλά η πτωχή Ελλάς. Αυτόν της Βαλκανικής αντιπροσωπείας.

 


«Δεν αξίζουμε να έχουμε το τέλος της Ελλάδας. Αν δεν τεθεί τέρμα σε αυτή την κατάσταση, η Ιταλία δεν θα μπορεί να έχει πλέον δυνατότητα πρόσβασης στις αγορές».



Κάπου στη γειτονιά, ήδη έβαλαν τα μαύρα. Η Έμα Μαρτσεγκάλια, πρόεδρος της Ιταλών βιομηχάνων ξορκίζει το κακό με το δικό μας παράδειγμα.

 


"Αγαπητέ Μπερλουσκόνι, ευκαιρία να αποδράσετε με τη Ryanair - Πτήσεις χωρίς επιστροφή με 9,99 ευρώ".



Με μια ατάκα-δηλητήριο η γνωστή αεροπορική εταιρία στέλνει μήνυμα στον Σίλβιο και κάνει έξυπνα τη δουλειά της.

 

“Είναι σαν να δουλεύεις με τη Μαρία Κάλας. Η ντίβα έχει πάντα δίκιο και πρέπει να φτιάξουμε μουσική χωρίς να ενοχλήσουμε τη ντίβα…Τι νομίζεις ότι βρισκόμαστε και είμαστε μια χαρούμενη οικογένεια. Ξέχνα το! Τσακωνόμαστε ”



Ο Κιθ Ρίτσαρντς βγάζει τα απωθημένα του για τον Μίκ Τζάγκερ με καθυστέρηση μερικών δεκαετιών 

 

 

"Για τις αγορές, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν ήταν ο άνθρωπος που θα τους κάνει τη δουλειά , αντιθέτως ο Σαρκοζί, είναι πολύ καλός για την ώρα…για τους μεγάλους οργανισμούς αξιολόγησης το δημόσιο χρέος είναι αυτό που δίνει σε έναν ηγέτη φήμη ή τον κάνει να χάσει την εξουσία».

 



Ο Jean- Pierre Jouyet, πρόεδρος της γαλλικής αρχής ελέγχου των αγορών για τους ηγέτες, κομμένους και ραμμένους στα μέτρα των αγορών και όχι των λαών.

 

 

 


«Τη στιγμή που λαμβάνονται έκτακτα μέτρα λιτότητας, τη στιγμή που κινδυνεύει η γαλλική οικονομία είναι σχεδόν εγκληματικό, δείγμα ανάλγητης φιλοσοφίας του προέδρου, να ξοδεύονται τόσα ευρώ για καλοπέραση»




Η γαλλική «Le Parisien» επιτίθεται στο Νικολά Σαρκοζί για το ακριβό «δωμάτιο πανικού» στο οποίο κατέλυσε στη Σύνοδο για την κρίση στις Κάννες(μόλις 38 χιλιάδες τη βραδιά)

«Αποκλείω την υπόθεση της αποβολής μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ, στην πραγματικότητα η συνθήκη δεν έχει εργαλεία που να μας επιτρέπουν να το κάνουμε».

Ο τρόμος είναι το χόμπι μου. Αφού πρώτα απείλησε με έξοδο κουνώντας το δάχτυλο μέχρι να γίνει η δουλειά, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ προσφέρει στη συνέχεια αιθέρα, στο ζαλισμένο ασθενή.

 


 

«Οι Έλληνες χρειάζονται δέκα χρόνια, είμαι απόλυτα βέβαιος γι’ αυτό»



Στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, εμείς έχουμε το γερμανικό νούμερο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, βέβαιος για άλλη μια φορά για τα ελληνικά πέτρινα χρόνια.





Το μόνο που δεν θα μπορέσει κανείς να μας στερήσει είναι η φύση. Ακόμα και στη μολυσμένη Αθήνα, όταν ξυπνάς το πρωί και ανοίγεις το παράθυρο, λούζεσαι από αυτό το υπέροχο ζωογόνο φως. Και η συννεφιά αναδεικνύει όλες τις αποχρώσεις, τις διαβαθμίσεις, έχει τον δικό της πλούτο.



Ο εικαστικός Παναγιώτης Τέτσης για το αστείρευτο φως στην εποχή των στερήσεων

 


0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ