Ο ζωγράφος με το ιδιαίτερο παρουσιαστικό- σημείο κατατεθέν του ήταν τα φουντωτά, σγουρά μαλλιά του- που μας μάθαινε από την τηλεόραση και συγκεκριμένα από τη συχνότητα της ΕΡΤ, κάθε μεσημέρι πώς να ζωγραφίζουμε τοπία σκίτσαρε πολλές χιλιάδες πίνακες στο πλαίσιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Η χαρά της ζωγραφικής».
Ο Μπομπ Ρος έκανε πάντα τρεις εκδοχές κάθε πίνακα: Ο πρώτος γινόταν πριν την εκπομπή, για να χρησιμοποιηθεί ως αναφορά, έπειτα ζωγράφιζε τον δεύτερο κατά τη διάρκεια της 26 λεπτής μαγνητοσκόπησης, μερικές φορές με αυτοσχεδιασμούς της τελευταίας στιγμής, και τέλος ζωγράφιζε και έναν τρίτο ίδιο πίνακα για τα εκπαιδευτικά βιβλία «How to».
Τι απέγιναν όλοι αυτοί οι πίνακες; Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονταν στο Bob Ross Inc στο Χέρντον της Βιρτζίνια μέσα σε κιβώτια και κούτες. Το προσωπικό του Βob Ross Inc. φαίνεται να ξαφνιάστηκε όταν παρουσιάστηκε η ιδέα ότι θα μπορούσε να αποκομίσει τεράστιο κέρδος πουλώντας αυτά τα πρωτότυπα έργα.
Όμως όπως καταλαβαίνει κάποιος που έχει δει έστω και ένα επεισόδιο της «Χαράς της ζωγραφικής» το κέρδος και ο υλισμός δεν ήταν έννοιες με τις οποίες συμβάδιζε ο Μπομπ Ρος ο οποίος πέθανε τον Ιούλιο του 1995, μόλις 52 ετών, χτυπημένος από καρκίνο.
Πρόσφατα κάποια έργα του Μπομπ Ρος αποκτήθηκαν από το Εθνικό Μουσείο της Αμερικανικής Ιστορίας, το γνωστό Smithsonians, και οι πίνακές του θα εκτίθενται πλέον μαζί με τα έργα της Τζούλια Τσάιλντ και του Φρεντ Ρότζερς, ως μέρος της μόνιμης συλλογής του μουσείου.
Πηγή: New York Times