Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην πλατεία Συντάγματος που πρόσφατα δόθηκε σε χρήση ολοκληρώνει την υλοποίηση του αστικού σχεδιασμού που διακρίθηκε με το 1ο βραβείο στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό της «Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε.» (ΕΑΧΑ) το 1999.
Με λιτότητα και λειτουργικότητα, όπως αρμόζει στη σημαντικότερη αστική πλατεία της πόλης, η νέα παρέμβαση αποκαθιστά τη συνέχεια της πλατείας Συντάγματος έως το φυσικό αντιληπτό της όριο, που αποτελεί το κτιριακό μέτωπο στην προέκταση της οδού Σταδίου προς την οδό Φιλελλήνων. Οι νέες ελαφριές μεταλλικές κατασκευές/πέργκολες οργανώνουν απλά και αποτελεσματικά τον νέο διαμήκη δημόσιο χώρο από την οδό Κ. Σερβίας έως την οδό Μητροπόλεως σε δύο επιμέρους ενότητες εκατέρωθεν της οδού Ερμού, προφέροντας υποδοχείς για ποικίλες αστικές υπαίθριες λειτουργίες, όπως και πιθανές εποχικές περιοδικές χρήσεις. Παράλληλα, συνδυάζονται αρμονικά με νέα βλάστηση που θα εμπλουτίσει χρωματικά την πλατεία στη ροή του έτους και θα βελτιώσει την περιβαλλοντική και βιοκλιματική της απόκριση.
O σημαντικός περιορισμός του πλάτους αυτού του οδικού άξονα και η ενιαία αισθητική γλώσσα σε όλη την έκταση της πλατείας φέρνει πιο κοντά τις ροές των πεζών του άξονα Ερμού με την κεντρική πλατεία Συντάγματος.
Παράλληλα, ο σημαντικός περιορισμός του πλάτους αυτού του οδικού άξονα και η ενιαία αισθητική γλώσσα σε όλη την έκταση της πλατείας φέρνει πιο κοντά τις ροές των πεζών του άξονα Ερμού με την κεντρική πλατεία Συντάγματος και κατ’ επέκταση αποκαθιστά τη σχέση της σύγχρονης πόλης με την ιστορία της. Ας σκεφτούμε ότι ο άξονας της οδού Ερμού αποτελεί τη βάση του ισοσκελούς τριγώνου του πρώτου ρυμοτομικού σχεδίου για την Αθήνα ως νέα πρωτεύουσα το 1833 (Σύνταγμα - Ομόνοια - Κεραμεικός) των αρχιτεκτόνων Κλεάνθη και Schaubert, γνωστού σήμερα ως Ιστορικού Τριγώνου της Αθήνας. Παράλληλα, η πλατεία Συντάγματος αποτελεί σήμερα τη σημαντικότερη από τις τρεις κορυφές αυτού του πολεοδομικού σχεδίου της «Νέας Αθήνας», τόσο από συμβολική όσο και από αντιληπτική άποψη, λόγω του Κοινοβουλίου που δεσπόζει σε αυτήν τη θέση ως χαρακτηριστικό αστικό τοπόσημο και ύψιστο σύμβολο της ελληνικής δημοκρατίας.