«Ξεκόλλα ρε μπαμπά επιτέλους από το κινητό»

«Ξεκόλλα ρε μπαμπά επιτέλους από το κινητό» Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες για λογαριασμό του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Common Sense Media, από το 2016 και μετά, οι ενήλικοι εμφανίζονται πιο ανήσυχοι για τον χρόνο που σπαταλάνε οι ίδιοι με το κινητό τους ενώ αντιστοίχως οι έφηβοι φαίνονται λιγότερο προβληματισμένοι με τη συχνότητα χρήσης των δικών τους συσκευών.

Όπως επίσης δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες μέρες, περίπου τέσσερις στους δέκα έφηβους πιστεύουν ότι οι γονείς τους είναι εθισμένοι και σίγουρα σπαταλούν υπερβολικό χρόνο στα κινητά τους ενώ έξι στους δέκα γονείς εκφράζουν αντίστοιχες ανησυχίες για τα τέκνα τους.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αλλά και πιο ανησυχητικά στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα είναι ο τρόπος που τόσο οι μεν όσο και οι δε επιτρέπουν στις συσκευές τους να διαταράσσουν τον πολύτιμο ύπνο τους.

Γύρω στο 26% των ερωτηθέντων γονιών δήλωσαν ότι μέσα σε πέντε λεπτά αφού πάνε «για ύπνο», κάνουν χρήση του smartphone ή του tablet τους. Οι ίδιοι αυτοί ενήλικες γονείς παραδέχτηκαν ότι συχνά ξυπνάνε τουλάχιστον μια φορά μέσα στη νύχτα για να τσεκάρουν το κινητό τους, ενώ ένα ελαφρώς μικρότερο ποσοστό (23%) δήλωσε ότι κάνει χρήση του κινητού στα πρώτα πέντε λεπτά αφότου ξυπνήσει.

Τα αντίστοιχα ποσοστά είναι μεγαλύτερα στους έφηβους (γύρω στο 36%), οι οποίοι όμως γενικά εμφανίζονται λιγότερο κολλημένοι  με το κινητό τους κατά τη διάρκεια της μέρας από ότι οι γονείς τους.

Με στοιχεία από τους New York Times

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Τech & Science / Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Δεκάδες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα εμβόλια δεν σχετίζονται με τον αυτισμό, καθώς οι επιστήμονες αναζητούν την εξήγηση της αύξησής του στην παγκόσμια κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Η Meta ανακοίνωσε ότι σταματάει το fact-checking. Πώς θα ξέρουμε αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Τech & Science / Πώς θα γνωρίζουμε πλέον αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Το Facebook, το Instagram και το Threads παύουν να κάνουν fact-checking στις αναρτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τι σημαίνει αυτό για τα feeds και πώς μπορούμε να αποφύγουμε να πέσουμε θύματα παραπληροφόρησης;
LIFO NEWSROOM