ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Γιατί όλοι συμπαθούν την Katie Holmes;

Facebook Twitter
0

Η Holms στην πρώτη βόλτα μετά το διαζύγιο. Σπαράζει η ψυχή σου...

Αν και όλοι δικαιολογημένα έχουν πέσει πάνω στον Tom Cruise εξαιτίας της αστείας πια συμπεριφοράς του, με άρθρα «Θες να γίνεις η επόμενη ex του Tom;», υπάρχει μια κομψή «ιερή αγελάδα» η οποία δεν αγγίζεται: Η μανούλα Katie Holmes.

Ας αρχίσουμε με τους εκφραστές αυτής της συμπόνιας απέναντι στο πρόσωπο της ηθοποιού: Τα media.

Όλα αυτά τα περιοδικά και sites που ασχολούνται με το ας πούμε καλλιτεχνικό ρεπορτάζ φυσικά και δεν δίνουν δεκάρα για τα αισθήματα της κάθε Holmes. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εικόνα της και πως θα την πουλήσουν στις νοικοκυρές που τα αγοράζουν. Έτσι λοιπόν για να πουλήσεις στις νοικοκυρές κάποια πρέπει να παρουσιαστεί ως θύμα. Η Katie Holmes με τα μαλλάκια της τραβηγμένα προς τα πίσω, «φορώντας ένα απλό μαύρο φόρεμα» και «δείχνοντας ανακουφισμένη χωρίς την βέρα της» πουλάει την εικόνα της σε ένα γυναικείο κοινό που στην πραγματικότητα θα ήθελε να είναι στην θέση της. Εκτός από τον Tom είναι πολλά τα λεφτά και για την Katie γιατί «οι δικηγόροι τρίβουν τα χέρια τους όταν άκουσαν τα εισοδήματα του ηθοποιού».

 Το θαύμα των media: Την ίδια εβδομάδα που χώρισε έγινε εξώφυλλο

Αυτά τα media έχουν ανάγκη την Holmes και την κάθε Holmes. Θα είναι το επόμενο τους εξώφυλλο. Αλλά και με τον Tom θα πρέπει να είναι προσεκτικά. Και αυτόν τον έχουν ανάγκη. Πουλούσαν μαζί τώρα θα πουλούν και μόνοι τους. Έτσι λοιπόν από την μετριοπαθή τους στάση το μόνο χαμένο βγαίνει το αναγνωστικό τους κοινό, που «καίει» λίγο παραπάνω το μυαλό του με αυτά τα άρθρα συμπόνιας και «αγωνίας για το μέλλον».Και το φωτογραφικό υλικό δεν πάει πίσω με την ηθοποιό να έχει το κεφάλι χαμηλά, χωρίς την βέρα, με το παιδάκι της αγκαλιά να το ταΐζει παγωτό, «Κλαυσίγελος στους σκονισμένους δρόμους του Μανχάταν» όπως θα έλεγε δημοσιογράφος που εργάζεται σε αυτά τα περιοδικά αλλά ονειρευόταν καριέρα σεναριογράφου.

Μετά είναι η ίδια η ηθοποιός. Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί μια συνέντευξη της που έδωσε σε αμερικάνικο περιοδικό 6 εβδομάδες πριν χωρίσει.

Δηλώνει ανάμεσα σε άλλα «Ο Tom είναι αυτός που είναι εδώ και τριάντα χρόνια. Εγώ ξέρω ποια είμαι». Φυσικά και ξέρουμε ποια είσαι. Μια κουτοπόνηρη που μένει μαζί με έναν άντρα που δεν θέλει μόνο και μόνο για να της σπρώξει την καριέρα. Κάνεις και ένα παιδί και τώρα με το διαζύγιο θα τα οικονομήσεις για το υπόλοιπο της ζωής σου. Αυτή είσαι.

Συγγνώμη για το έντονο ύφος, αλλά δεν βρίσκω και καμία διαφορά ανάμεσα στην κουτοπονηριά που λαμβάνει χώρα σε ένα χωριό και σε αυτή που εξελίσσεται στους δρόμους του Μανχάταν. Το σκηνικό αλλάζει όμως η ουσία είναι ίδια.

Εκτός από τα σεξιστικά πρότυπα που «προβάλει η διαφήμιση αντιμετωπίζοντας τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι κρέας», και αυτά τα πρότυπα που λανσάρουν τα media «της κουτοπόνηρης που τα οικονομάει» δεν είναι τα καλύτερα. Ελάχιστοι, και πάνω απ όλα ελάχιστες, τα κριτικάρουν. Τις καταλαβαίνω. Μπορεί να ζούμε τα χρόνια της γυναικείας χειραφέτησης αλλά το όνειρο του καλού γάμου ή ακόμα καλύτερα του καλού διαζυγίου καλά κρατεί για αρκετές αναγνώστριες και τηλεθεάτριες. Τα media δεν είναι ηλίθια για να ακυρώσουν τα όνειρα των καταναλωτών τους. Τα συντηρούν σαν σάπιο κρέας στην κατάψυξη.

0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ