Φυλακή για τους Κινέζους που δεν επικοινωνούν με τους ηλικιωμένους γονείς τους

Φυλακή για τους Κινέζους που δεν επικοινωνούν με τους ηλικιωμένους γονείς τους Facebook Twitter
10

Με νομικές συνέπειες απειλούνται πλέον οι Κινέζοι που δεν επισκέπτονται τους ηλικιωμένους γονείς τους και δεν επικοινωνούν μαζί τους. Σύμφωνα με Νόμο για τα Δικαιώματα των Ηλικιωμένων ο οποίος τέθηκε σε ισχύ από σήμερα, τα ενήλικα παιδιά πρέπει να φροντίζουν τις πνευματικές ανάγκες των γονέων τους και μην τους εγκαταλείπουν ή τους αποφεύγουν.

Λόγω των έντονων ρυθμών που έχει επιφέρει στους πολίτες της αχανούς χώρας η ανάπτυξη, πολλοί νέοι Κινέζοι έχουν αφήσει παραμελημένους τους ηλικιωμένους γονείς τους ενώ λόγω της πολιτικής του ενός παιδιού ο αριθμός των ηλικιωμένων στην Κίνα αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2030.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, οι νέοι Κινέζοι θα πρέπει να επισκέπτονται και να τηλεφωνούν στους γονείς τους «συχνά», δεν προσδιορίζεται όμως ο αριθμός των επισκέψεων ή των τηλεφωνημάτων ανά κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την China Daily, ο νέος νόμος έχει ως στόχο «να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα των γονέων ηλικίας 60 ετών και άνω, καθώς και να μεταφέρει την κινεζική αρετή της ευσέβειας προς τους γονείς. Οι ηλικιωμένοι γονείς έχουν πλέον τη δυνατότητα να αναζητήσουν νομική προσφυγή για να απαγορεύσουν τις «διακρίσεις, την προσβολή,την κακομεταχείριση και την εγκατάλειψη» τους.

Στην Κίνα είναι ήδη υποχρεωτικό στους νέους να παρέχουν υλική στήριξη στους ηλικιωμένους γονείς τους, είναι όμως η πρώτη φορά που νομοθετείται και η υποχρεωτική ηθική στήριξη τους.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM
Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM