Αύριο θα μάθουμε αν είναι θησαυρός οι υδρογονάνθρακες

Αύριο θα μάθουμε αν είναι θησαυρός οι υδρογονάνθρακες Facebook Twitter
2

Από αύριο Πέμπτη θα είναι διαθέσιμα τα πρώτα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών στις περιοχές του Ιονίου και νότια της Κρήτης, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, «η εν λόγω περιοχή, που αποτελεί αντικείμενο του επερχόμενου γύρου αδειοδοτήσεων, καταδεικνύει μεγάλες δυνατότητες και σημαντική δυναμική». Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι  «μετά από 15 χρόνια αδράνειας, η συγκεκριμένη περιοχή ξαναμπαίνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά μάλιστα και από τις πρόσφατες, πολλά υποσχόμενες, ανακαλύψεις στην περιοχή της Μεσογείου».

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ερευνών, οι ενδιαφερόμενες πετρελαϊκές εταιρίες θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του δυναμικού των περιοχών για να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς για την εκμετάλλευση οικοπέδων. Οι διαγωνισμοί αυτοί αναμένεται να προκηρυχθούν στα μέσα του επόμενου χρόνου.

Ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης σε δηλώσεις του εκτίμησε ότι «η Ελλάδα, σε συνδυασμό με την επιλογή του αγωγού TAP, αποκτά διακριτή θέση στο ενεργειακό γίγνεσθαι της, πολιτικά ταραγμένης, Νοτιανατολικής Μεσογείου».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Όπως όλοι οι κάτοικοι της Σαουδικής Αραβίας που αποδεδειγμένα έχει πολύ μεγάλα κοιτάσματα; Δυστυχώς, τα κοιτάσματα πετρελαίου και το ποιος καρπώνεται τα έσοδα από αυτά είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Οπότε και να είχαμε πολύ μεγάλα κοιτάσματα τα χρήματα θα τα έπαιρναν άλλοι, όχι εμείς.