Σεξουαλικότητα

Σεξουαλικότητα Facebook Twitter
17


 

Αγαπημένο θέμα για μένα ήταν πάντα η σύγχυση φύλου. Υπεραγαπημένο. Η ιδιάζουσα σεξουαλικότητα. Θέμα ταμπού για πολλούς.
Ανέκαθεν με έλκυαν οι ασυνήθιστες περσόνες, crossdressers, transsexual, drag queens, γενικά οι άντρες που βάφονται, που φορούν γυναικεία αξεσουάρ, με σχεδόν ανώμαλο τρόπο. Αυτό το ανδρόγυνο στυλ μου φαινόταν απίστευτα sexy.
Ποτέ ωστόσο δεν τους αντιμετώπισα ως κάτι παράξενο. Εκκεντρικό ναι. Ενδιαφέρον επίσης. Δεν μου έκαναν εντύπωση, απλά μου άρεσαν.

Η σεξουαλικότητα δεν είναι κάτι απόλυτο, άσπρο ή μαύρο, στρέιτ ή γκέι. Είναι κάτι πολύ πιο περίπλοκο που καλύπτει ένα ευρύτατο χρωματικό φάσμα. Μπορεί να είσαι στρέιτ, μπορεί να είσαι γκέι ή να ανήκεις σε μια απ’ τις ενδιάμεσες κατηγορίες, μπορεί να φοράς κόκκινο κραγιόν και ζαρτιέρες και να παίρνεις ορμόνες και να έχεις ένα πουλί 20 πόντους.
Οι σεξουαλικές προτιμήσεις καθενός είναι εντελώς προσωπική του υπόθεση. Δεν σε αφορούν, εκτός αν σε πηδάει (ή θα ήθελες να σε πηδάει). Ό,τι κι αν κάνει στο κρεβάτι του τα βράδια εξάλλου (ή όπου αλλού), ο ίδιος άνθρωπος είναι την άλλη μέρα το πρωί. Είναι ο Μάνος που σπουδάζει αρχιτεκτονική, που του αρέσει η βαλκανική μουσική, που σηκώνεται στο λεωφορείο για να δώσει τη θέση του στους μεγαλύτερους, που είναι κάποιου ο γιος, ο γείτονας, ο φίλος, ο ξάδερφος.
Κι αν τα βράδια ο Μάνος πάει στις Κούκλες, ή στο Λάμδα, ή στο Νιρβάνα τι σε πειράζει εσένα ; Κι αν ντύνεται με γυναικεία ρούχα, βάφεται, βάζει ξανθιά περούκα, δεκάποντες γόβες ασορτί με το τσαντάκι και βγαίνει στη Συγγρού για πιάτσα ποιο είν’ το πρόβλημά σου ; Μήπως εσύ τον πηδάς ; Δεν έχεις και πολλές ελπίδες ούτως ή άλλως, τα κολλημένα μυαλά δεν είναι του γούστου του.
Ή μήπως σ’ έπιασε τώρα ο πόνος για τις πουτάνες γενικά ; Μήπως θα μου πεις πως κάθε ανθρώπινο ον έχει αναφαίρετο δικαίωμα να συνουσιάζεται μόνο με όσα άτομα επιθυμεί και όχι να αναγκάζεται να «πουλά» το σώμα και την ψυχή του στο διάβολο για πενταροδεκάρες ; Να αλλάξεις τον κόσμο μαλάκα αφού σε νοιάζει. Γιατί όντως κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να αναγκάζεται να το κάνει αυτό αν δεν το θέλει.

Τον Μάνο, που λες, τον αγγίζουν θεία κορμιά, με την καύλα να ξεχυλίζει από κάθε πόρο του δέρματός τους. Παθιασμένα πλάσματα και άγρια και εχθρικά και ευαίσθητα. Και όμορφα.
Και τις νύχτες αυτές τις κολασμένες η επιθυμία τους ξεχύνεται ορμητικά σαν χείμαρρος επειδή καταπιέζουν την σεξουαλική τους ταυτότητα κατά τη διάρκεια της μέρας.

Και μια μέρα αυτή η ορμή τους, όπως άλλωστε και όλων των καταπιεσμένων, αυτός ο χείμαρρος θα βγει στους δρόμους και θα κόψει την κυκλοφορία. Θα μπει στο σπίτι σου και θα σου σαπίσει το ξύλινο κρεβάτι και να δω πού θα πηδιέσαι μετά ανοργασμικέ ρατσιστή και θα σου κάψει την τηλεόραση και να δω πού θα βλέπεις τα πρωινάδικα με τις μαγειρικές μικροαστή νοικοκυρούλα.


Αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο στον FreddieMercury, τον JohnCameronMitchell, τον DavidBowie, τις dragqueens, τους θυληπρεπείς, σε όλη την LGBT
κοινότητα, στη Λόλα, σε όλα τα αγόρια και κορίτσια που βγάζουν το ψωμί τους στα δρομάκια της Συγγρού και της Ομόνοιας.
Σε όλους τους διαφορετικούς. Σε όλους τους «περίεργους».

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
ένα σχόλιο για τις ενδιάμεσες κατηγορίες, δύσκολο να ζεις μέσα σε αυτές, οι gay σε ψιλισνομπάρουν, θεωρούν ότι χάνουν την ώρα τους με κάποια/κάποιον που ψάχνεται και δεν ξέρει τίποτα, οι στραιτ βγάζουν τα κλασικά τους κομπλεξάκια(στην καλύτερη), οι κολλητοί/κολλητές φοβούνται μην τους την πέσεις κλπ κλπ και συνήθως μένεις μόνος, μην γνωρίζοντας πως να προσεγγίσεις κάποιον, ειδικά κάποιον που σε ξέρει και δείχνει πιο μπερδεμένος από εσένα...και όλα αυτά μακριά από την αγαπημένη μας Αθήνα που κακά τα ψέμματα, επιλογές για να γνωρίσεις κόσμο έχεις... περαστικά μας
"Και μια μέρα αυτή η ορμή τους, όπως άλλωστε και όλων των καταπιεσμένων, αυτός ο χείμαρρος θα βγει στους δρόμους και θα κόψει την κυκλοφορία. Θα μπει στο σπίτι σου και θα σου σαπίσει το ξύλινο κρεβάτι και να δω πού θα πηδιέσαι μετά ανοργασμικέ ρατσιστή και θα σου κάψει την τηλεόραση και να δω πού θα βλέπεις τα πρωινάδικα με τις μαγειρικές μικροαστή νοικοκυρούλα"-> Mου εφτιαξες την ημερα/εβδομαδα/μηνα μ αυτο! thanks! ps: εννοειται συμφωνω απολυτα μαζι σου!
Έξυπνο το σχόλιό σου φίλε μου! Σωστός! Μα δεν με χαλάνε οι ομοφυλόφιλοι. Αλέκας, όπως Βαγγέλας, όπως Θεμιστόκλας. Άλλο το παιχνίδισμα με τη σεξουαλικότητα και όλα τα συναφή αστεία και αυτοσαρκασμοί και άλλο γόβα, μπλούζα και μπλούζα κλαρωτή και μέσα το πουλί. Αναφέρομαι στην απόλυτη πνευματική ένδεια της εποχής μας, που αρκεί ένας να φορέσει μια φούστα και μια γόβα για να φανερωθεί ως ύψιστο αισθητικό αντικείμενο. Αυτό είναι που με χαλάει και όχι οι άνθρωποι και η σεξουαλικότητά της. Άλλωστε η lifo έχει πρωτοστατήσει στην ανάδειξη της Πάολας Ρεβενιώτη ως ειδώλου και συμβόλου. Άλλο πράγμα η αποδοχή των δικαιωμάτων του ανθρώπου, που είναι αναντίρρητη και αδιαπραγμάτευτη και άλλο η αναγωγή της κάθε Πάολας ως Κοκτώ της Ελλάδος και δεν ξέρω τι άλλο. Και όπως χέζω τη μουστάκα του Μιστόκλα και τη μαγκιά-κλανιά του με την άδεια ευκολία και την ίδια χαρά, τελείως ακομπλεξάριστα, χέζω και τη φούστα-μπλούζα του κάθε ψευτοειδώλου.
Απλά μια αηδία και μισή. Ασφαλώς το δικαίωμα στη σεξουαλικότητα είναι δικαίωμα. Αλλά εγώ θεωρώ αηδιαστική αυτή την εμφάνιση. Και δεν θα με πείσεις ότι είμαι λιγότερο προοδευτικός από σένα. Περί ορέξεως κολοκυπόθιτα. Δεν φαίνεται βέβαια εσύ να το δέχεσαι με το φασίζον κείμενό σου.
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα βεβαίως, φίλε Αλέκα!Όπως εσύ έχεις δικαίωμα να διατυπώνεις απρόσκοπτα και με απόλυτο τρόπο (γιατί έτσι διατυπώνονται οι προσωπικές απόψεις, απόλυτα, μια είναι η προσωπική άποψη καθενός και δεν νομίζω να έδειξα πουθενά πρόθεση να εξετάσω ένα φαινόμενο ολόπλευρα σ'αυτό το κείμενο) το ίδιο δικαίωμα έχω κι εγώ. Εσύ θα πεις την εμφάνιση αυτή αηδία και εμένα ψευτοπροοδευτική κι εγώ θα σε πω κολλημένο μυαλό. Απόψεις.Και επειδή εγώ σέβομαι το περί ορέξεως κολοκυθόπιτά σου, απαιτώ να με σέβεσαι κι εσύ. Φασίζον δεν θα πεις το κείμενό μου εσύ Αλέκα, όσο κι αν νομίζεις ότι μεγάλωσε το πουλί σου με το να το χαρακτηρίσεις έτσι.
Μήπως εσύ τον πηδάς ; Δεν έχεις και πολλές ελπίδες ούτως ή άλλως, τα κολλημένα μυαλά δεν είναι του γούστου του. Πηγή: www.lifo.grΌποιος δεν πηδάει τον Μάνο δηλαδή, είναι κολλημένο μυαλό. Εντάξει, darling.
internet (ουσ.):αχανης διαδραστικος χωρος όπου ανθρωποι διαβαζουν κειμενα για θεματα που δεν τους αρεσουν, σχολιαζουν το γεγονος πως δεν τους αρεσουν, ενω κανεις δεν εχει ζητησει την γνωμη τους.αλεκα, εισαι απ' αυτους που κατω απο τραγουδια του αλκινοου, η της μ. δημητριαδη, μαλωνουν για πολιτικα ρε κουκλε;
Υπέροχο! Αν και αποπνέει κάποιο μένος, συγκινούμαι όταν έρχομαι σε επαφή -με όποιον τρόπο- με πραγματικούς, αληθινούς ανθρώπους, απεγκλωβισμένους από τα ταπεινά στερεότυπα των διάφορων σχημάτων, που δε χωρούν στη εποχή που ζούμε... Πολύ όμορφο, ευχαριστούμε...