Χώρισες; Ωραία! Δες τώρα γιατί πρέπει να σταματήσεις να μπαίνεις στο προφίλ του πρώην σου στο Facebook

Χώρισες; Ωραία! Δες τώρα γιατί πρέπει να σταματήσεις να μπαίνεις στο προφίλ του πρώην σου στο Facebook Facebook Twitter
19


Μπαίνεις κάθε μέρα στο προφίλ του πρώην σου για να δεις τι κάνει; Συνέχισε έτσι, αν δεν θέλεις να τον ξεπεράσεις ποτέ. Αλλιώς, σταμάτα τώρα.

Έχεις χωρίσει. Δεν μιλάς στο τηλέφωνο με τον πρώην σου ούτε τον συναντάς στη δουλειά, στην ίδια παρέα, στο δρόμο. Ορκίζεσαι ότι δεν σε ενδιαφέρει καθόλου να τα ξαναβρείς μαζί του αλλά δεν τον έχεις διαγράψει από φίλο σου στο Faceboοk και επιπλέον μπαίνεις κάθε μέρα στο προφίλ του για να μάθεις τα νέα του.

Βλέπεις μια φωτογραφία που είναι αγκαλιά με κάποια. "Ποια είναι αυτή;", αναρωτιέσαι. "Και τι συμβαίνει μεταξύ τους;". Τον βλέπεις να διασκεδάζει με την παρέα του και σου τη σπάει γιατί περνάει καλά μακριά σου. Αλλάζει εργοδότη και εσύ αμέσως: "Α-χα! Τελικά έπιασε δουλειά στην εταιρεία που πάντα ήθελε". Σταμάτα να το κάνεις αυτό. Δεν πρόκειται να τον ξεπεράσεις ποτέ.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις μια χαλαρή επαφή μαζί του στο Facebook. Το να βλέπεις τα βαρετά status που ανεβάζει ή πόση δουλειά έχει μπορεί να σε κάνει να θυμηθείς γιατί χωρίσατε και να σε βοηθήσει να προχωρήσεις μπροστά.

Πέρα από την κοινή λογική, το λέει και η επιστήμη. Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Brunel με επικεφαλής την Tara C. Marshall, ερεύνησε κατά πόσο οι χρήστες του Facebook κατάφεραν να προχωρήσουν ή όχι τη ζωή τους μετά το χωρισμό τους. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 464 άτομα, οι περισσότεροι φοιτητές (ποσοστό 60%) το 84% των οποίων ήταν γυναίκες. Αν και η γνώμη μας είναι ότι το δείγμα της έρευνας θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει ίδιο αριθμό ερωτηθέντων και από τα δυο φύλα, αυτό δεν κάνει τα συμπεράσματα της Marshall λιγότερο σημαντικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, όσοι κοίταζαν συχνότερα το προφίλ του πρώην τους δυσκολεύονταν να ξεπεράσουν το χωρισμό.

Αλλά μην νομίζεις ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι απλώς να τον διαγράψεις από φίλο σου. Σύμφωνα με τη Marshall, αυτό θα είχε εξίσου αρνητικές επιπτώσεις. Το να μην γνωρίζεις τι γίνεται στη ζωή του, μπορεί να κάνει τη φαντασία σου να οργιάζει, με θετικό ή αρνητικό τρόπο, κάτι που ούτως ή άλλως συμβαίνει αναπόφευκτα μετά από ένα χωρισμό.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις μια χαλαρή επαφή μαζί του στο Facebook. Το να βλέπεις τα βαρετά status που ανεβάζει ή πόση δουλειά έχει μπορεί να σε κάνει να θυμηθείς γιατί χωρίσατε και να σε βοηθήσει να προχωρήσεις μπροστά. Αν πάλι η ζωή του είναι καλύτερη απ' ό,τι ήταν μαζί σου, γιατί θα πρέπει να το ξέρεις; Πώς θα σε βοηθήσει αυτό να τον ξεπεράσεις;

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

10 σχόλια
Αποκρυψη απο τον τοιχο σου για να μην βλεπεις τι κανει ωστε αυτο να σε επηρρεαζει απο το να προχωρησεις(με την προυποθεση να μην επισκεπτεσαι το προφιλ του/της- ή εστω,οσο το δυνατον πιο σπανια....) αλλα τον/την κρατας στους φιλους σου για να βλεπει εκεινος/η ποσο τελεια περνας εσυ με την παροδου των ημερων, μηνων.... Ετσι θα του/της υπενθυμιζεις τι εχασε! Το θεμα ειναι ομως οτι δεν θα το απολαυσεις αυτο καθολου, αφου μετα απο τοσο καιρο δεν θα σε νοιαζει καν..
Όσο κάνεις τράμπα εσυ με τις γκόμενες των φίλων σου.Αμαν αυτες οι νοοτροπίες οτι με την πρώην κάνεις ευκολοτερα σεξ απ ό,τι με οποιαδήποτε άλλη.Κάποιοι άνθρωποι απλά προσπερνουν καταστάσεις που δεν προχώρησαν και τις προσπερνουν οριστικα.
Λέγεται επιστήμη αγαπητή(έ) maRouli77, αν δεν αποδειχτεί κάτι δεν μπορείς και να το επικαλεστείς (γενικά, όχι στην συγκεκριμένη περίπτωση), και αν κάνεις τον κόπο να ψάξεις το θέμα θα δεις ότι πολλά "αυτονόητα" δεν ισχύουν στην πράξη.