Σε 99 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε μητέρα που κακοποίησε το παιδί της

Σε 99 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε μητέρα που κακοποίησε το παιδί της Facebook Twitter
9

Κατά την ανακοίνωση της ποινής ο δικαστής Larry Mitchell δήλωσε ότι η Elizabeth Escalona, 23χρονη μητέρα 5 παιδιών «χτύπησε άγρια» το παιδί της και πρέπει να τιμωρηθεί, γράφει το US News.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης δήλωσαν ότι η Escalona χρειάζεται θεραπεία για διαχείριση θυμού και περιέγραψαν τη ζωή της ως «άθλια», γεμάτη κακοποίηση και ναρκωτικά. Όμως η εισαγγελέας, Price, απάντησε «εξηγήστε μας τι είναι αυτό που κάνει το άγχος σας μοναδικό από των υπόλοιπων σ’ αυτό τον κόσμο ώστε να δικαιολογείται αυτή η πράξη.»

Η αστυνομία είπε ότι η Escalona κλώτσησε την κόρη της στο στομάχι, την χτύπησε με ένα μπιμπερό με γάλα, στη συνέχεια κόλλησε τα χέρια του κοριτσιού με ισχυρή κόλλα στον τοίχο. Τα άλλα παιδιά είπαν ότι η μητέρα τους το έκανε αυτό επειδή το δίχρονο κορίτσι δεν κατάφερνε να συγκρατήσει τα ούρα του και συνέχιζε να φοράει πάνες.

Η μικρή Jocelyn υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία, έχει σπασμένα πλευρά, μώλωπες και δαγκωματιές και ήταν σε κώμα για δύο ημέρες. Το δέρμα των χεριών της είχε κατά τόπους αποκολληθεί.

Ο εισαγγελέας ζήτησε 45 χρόνια φυλάκιση αλλά ο δικαστής αποφάσισε 99 με δικαίωμα για αναστολή μετά από 30 χρόνια. Η Escalona δήλωσε ότι θα κάνει έφεση.

Διαβάστε ακόμα:

Η σιωπή στην παιδική κακοποίηση

Κακοποίηση ανηλίκου… Ε, και;

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σκληρή πραγματικότητα στις φυλακές της Τουρκίας: Ραγδαία αύξηση κρατουμένων - Η απομόνωση ως εργαλείο καταστολής

Διεθνή / Η σκληρή πραγματικότητα στις φυλακές της Τουρκίας: Ραγδαία αύξηση κρατουμένων - Η απομόνωση ως εργαλείο καταστολής

Ραγδαία αύξηση κρατουμένων και εκτεταμένη απομόνωση στις φυλακές της Τουρκίας, αποκαλύπτουν τη σκληρή πολιτική καταστολής του καθεστώτος Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι είχαν οι 15 διασώστες που δολοφονήθηκαν στη Γάζα, λέει ιατροδικαστής

Διεθνή / Τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι είχαν οι 15 διασώστες που δολοφονήθηκαν στη Γάζα, λέει ιατροδικαστής

Τα πτώματα των 15 εργαζομένων σε ανθρωπιστικές αποστολές στη Γάζα βρέθηκαν θαμμένα σε ομαδικό τάφο - Το Ισραήλ ανέλαβε την ευθύνη αλλά αναφέρει ότι 6 από τα θύματα ήταν μέλη της Χαμάς
LIFO NEWSROOM
Μαζικές κατασχέσεις κατοικιών στη Μαριούπολη: Η Ρωσία απαλλοτριώνει περιουσίες Ουκρανών που έφυγαν

Διεθνή / Μαζικές κατασχέσεις κατοικιών στη Μαριούπολη: Η Ρωσία απαλλοτριώνει περιουσίες Ουκρανών που έφυγαν

Ρωσικές αρχές κατάσχουν μαζικά σπίτια Ουκρανών που εγκατέλειψαν τη Μαριούπολη - Πάνω από 5.700 ακίνητα στο στόχαστρο - Καταγγελίες για παραβιάσεις διεθνούς δικαίου
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία στρέφεται σε κατασχεμένη αμερικανική εταιρεία για την τροφοδοσία του στρατού της

Διεθνή / Η Ρωσία στρέφεται σε κατασχεμένη αμερικανική εταιρεία για την τροφοδοσία του στρατού της

Η Glavprodukt, αμερικανικής ιδιοκτησίας εταιρεία παραγωγής τροφίμων, κατασχέθηκε από τη Ρωσία και προορίζεται για την τροφοδοσία του στρατού. Πώς αυτό επηρεάζει τις εύθραυστες σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά την ανάκληση της φοροαπαλλαγής της Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά την ανάκληση της φοροαπαλλαγής του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά από την IRS να αφαιρέσει τη φοροαπαλλαγή του Χάρβαρντ, κατηγορώντας το πανεπιστήμιο για πολιτικοποίηση και μη συμμόρφωση με τις ομοσπονδιακές απαιτήσεις - Ποιες θα είναι οι συνέπειες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
@Nadja: λυπάμαι αν σε έκανα να νιώσεις θιγμένη, δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Ίσως θα έπρεπε να είχα βάλει μια καρδούλα. Η ψυχολογία του κακοποιημένου είναι πολύ μακριά απ΄το "της άρεσε;" Και, κύριε δικαστά, έπεσες διάνα στο προμελετημένο. ♥------------------------------------------------------------------------------------Αγαπητή lifo καλά τα "αισθησιακά" κείμενα των 200 λέξεων, προκαλούν συζητήσεις. Δώσε χώρο όμως και σε non-sensationalist άρθρα/συνεντεύξεις. Το κοινό σου μεγαλώνει ηλικιακά. Φρόντισέ το με ουσιαστικό περιεχόμενο.
Όταν περνάς τα όρια του χαστουκιού (ανάρμοστο φυσικά κι αυτό ''επειδή το δίχρονο κορίτσι δεν κατάφερνε να συγκρατήσει τα ούρα του και συνέχιζε να φοράει πάνες.'') κύριε ''γκουρού της ψυχολογίας'' ή ''δικηγόρε των κατηγορούμενων'' ή δεν ξέρω εγώ τι'άλλο εγώ η απλή μάνα ενός βρέφους θεωρώ το ότι έκατσε και σκέφτηκε όλη αυτή τη μανούρα ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΊΟΥ (βλ. ψάχνω κόλες να κολλήσω χέρια κ δε συμμαζεύεται) αρρωστημένο και πέρα από τη σφαίρα της ''αδυναμίας διαχείρισης θυμού'', αυτό εννοούσα με το ''προμελετημένο'', δεν είμαι δικηγόρος για να χρησιμοποιώ τις λέξεις σαν ορολογία, με πιάνεις;.. Ενιγουει ο καθένας έχει πάντα τη γνώμη του κ τη δική του οπτική γωνία στα πράγματα..Φιλικά! ; )
Κι εδώ κολλάει το κλασσικό ερώτημα με το αυγό και την κότα. Έχεις έναν άνθρωπο που κακοποιήθηκε και είναι εξαρτημένος από ναρκωτικά, η ζωή του είναι "άθλια". Κάνει παιδί/παιδιά. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;Είναι τόσο εύκολο να ξεσπάμε [τον πλήρως κατανοητό θυμό μας] με εκφράσεις όπως "της άξιζε", "καριόλα" κτλ.Όταν έρχεται, όμως, ένα πρόγραμμα όπως το Project Prevention, το οποίο αφελώς [?] παρουσιάστηκε ως πρόγραμμα εθελοντικής "στείρωσης" αφού πρόκειται για πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ παροχής υπηρεσιών μακροχρόνιας αντισύλληψης, ω, όλοι ανατρίχιασαν και μίλησαν για ανθρώπινα δικαιώματα. Μπορεί το πρόγραμμα να είναι αμφιλεγόμενο -δεν διαφωνώ, αφού συμπεριλαμβάνει και παροχή μικρή ποσού στον ενδιαφερόμενο, ο οποίος συνήθως δεν ξέρει πού βρίσκεται και πού πατάει- ΑΛΛΑ ΣΩΖΕΙ. Ποιόν; Το αγέννητο. Αυτό το παιδί που ΔΕΝ θα έρθει στον κόσμο με γενετική προδιάθεση προς τοξικοεξάρτηση, που δεν θα υποστεί κακοποίηση, που δεν θα διαιωνίσει άθελά του το πρόβλημα. Στην Ελλάδα, πόσα τέτοια παιδιά γεννιούνται; Μια έρευνα δεν έχει γίνει. Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί. Οι κοινωνικές υπηρεσίες είτε κοιμούνται όρθιες, είτε δεν μπορούν να διαχειριστούν τον όγκο δουλειάς. Το ίδιο ισχύει και για τις κατά τόπους Εισαγγελίες Ανηλίκων. Και μη μιλήσει κανείς για τις εξαιρέσεις, γιατί η πραγματικότητα του κανόνα είναι τόσο σκληρή και εμετική που οι εξαιρέσεις μόνο αυτό είναι, εξαιρέσεις. Η γυναίκα αυτή χρειάζεται βοήθεια, όχι φυλακή. Δεν μπορείς να φυλακίζεις, κυρία κοινωνία, τα κόπρανά σου [δεν αναφέρομαι σε ανθρώπους αλλά σε διαδικασίες "κλείνω τα μάτια", "δεν μπορώ να ασχοληθώ τώρα", "είναι πολλά τα λεφτά Άρη']. Γεμίζει ο βόθρος και σε πνίγει κάποια στιγμή. Και κάτι τελευταίο, σχετικό-άσχετο. Στην Ελλάδα, κακοποίηση παιδιού νοείται νομικά μόνο η κακοποίηση γεννημένου παιδιού. Το έμβρυο έχει μηδενικά δικαιώματα.
Γιατί δε δοκίμασαν να της κάνουν το ίδιο, να δούμε, θα της αρέσει;.. Ποιά διαχείριση θυμού, εδώ μιλάμε για προμελετημένο έγκλημα.. Πού ήταν οι κοινωνικοί λειτουργοί πριν καταλήξει το καημένο το κοριτσάκι στο νοσοκομείο;..οι γείτονες πάλι δεν άκουγαν τίποτα;.. Ανεπίτρεπτες καταστάσεις!
Συγνώμη κυρία, δεν διάβασα τα μαθήματά μου!! Την παλεύεις; Αυτό ακριβώς λέω, αυτής της άρεσε;Αν δεν είσαι σε θέση γιατί αραδιάζεις παιδιά ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ;;;;;;;;;;;!!!!! ΛΕΥΤΕΡΙΑ στα αθώα αγγελούδια!!!!!!!!!!
"Η μικρή Jocelyn υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία, έχει σπασμένα πλευρά, μώλωπες και δαγκωματιές και ήταν σε κώμα για δύο ημέρες. Το δέρμα των χεριών της είχε κατά τόπους αποκολληθεί."Kι όλα αυτά επειδή το παιδί "δεν κατάφερνε να συγκρατήσει τα ούρα του και συνέχιζε να φοράει πάνες." ;;; Της άξιζε!