ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Υπέρ των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία ο Βορίδης

Υπέρ των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία ο Βορίδης Facebook Twitter
14

Υπέρ των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία τάχθηκε σήμερα, μιλώντας στον Real Fm, ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, λέγοντας ότι κάποια στιγμή πρέπει να προχωρήσει η πληρωμή των οφειλομένων στις τράπεζες.  

«Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο θέμα, δεν ξέρω ποια είναι η πρόθεση της κυβέρνησης, αλλά, να το πω διαφορετικά, είναι σαφές ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να προχωρήσει εκεί μια διαδικασία αποπληρωμής οφειλών, επομένως πρέπει σιγά-σιγά να μπαίνουμε σε κάποιου είδους ρυθμό, τώρα αν θα το κάνουμε σε ένα χρόνο, ή θα το κάνουμε σε έξι μήνες θα το κάνουμε σε 18 μήνες, αλλά κάποια ώρα πρέπει να γίνει», τόνισε ο κ. Βορίδης.

Και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή στην πραγματικότητα εξαιτίας της κρίσης και για τους προφανείς λόγους που καταλαβαίνουμε γιατί τα νοικοκυριά είχαν προγραμματίσει με έναν ορισμένο τρόπο κάποια πράγματα στη ζωή τους και τώρα δεν μπορούν να αποπληρώσουν οφειλές, μπήκαν, θωρακίστηκαν αν θέλετε αυτές οι οφειλές ώστε να μη μπορεί να γίνει εκτέλεση σε βάρος περιουσιακών στοιχείων σε ότι αφορά την πρώτη κατοικία. Αλλά, αυτό οδηγεί σε πάγωμα διαδικασίας αποπληρωμής των δανείων, γιατί τώρα με αυτό τον τρόπο εφόσον κάποιος δε μπορεί να εκτελέσει ο άλλος δεν πληρώνει. Αρα λοιπόν κατανοητό το ζήτημα της κοινωνικής επίπτωσης, αλλά ταυτόχρονα κάποια ώρα πρέπει να προχωρήσει κι αυτό. Κάποια ώρα πρέπει να αποπληρωθούν οι οφειλές».

14

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

Πολιτική / Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

«Ξέρω καλά πως τα νοικοκυριά δεν νιώθουν ακόμη στην καθημερινότητα τους αυτή την καλή πορεία της οικονομίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του για τον απολογισμό της εβδομάδας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μην δειλιάσουν ποτέ»

Πολιτική / Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μη δειλιάσουν ποτέ»

«Θα έρθουν στιγμές απογοήτευσης και ματαιότητας, όμως πρέπει να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας ότι υπηρετείτε την Ελλάδα» είπε απευθυνόμενους στους υποψήφιους ακολούθους πρεσβείας
LIFO NEWSROOM
Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

Πολιτική / Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

«Δεν υπήρξε συμφωνία για το πλαίσιο συζήτησης για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», τονίζουν διπλωματικές πηγές σχετικά με τα λεγόμενα του Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Μίλησε και το πεκινουά του συστήματος (ως συνήθως χωρίς επιχειρηματολογία). Για την αναστολή φυλάκισης του Πετζετάκη ((με 4 εκατομμύρια χρέος προς το δημόσιο) κανένα σχόλιο;
@housewifeΝα σας εξηγήσω γιατί (και αφού διευκρινήσω ότι δεν έχω πάρει ποτέ δάνειο, άρα δεν έχω προσωπικά κίνητρα): οι περισσότεροι δανειολήπτες στεγαστικών προγραμμάτων υπολόγισαν τη δυνατότητα εξόφλησης με βάση τα οικονομικά δεδομένα την εποχή που σύναψαν τα δάνεια (προ κρίσης). Έκτοτε, εξαναγκάσθηκαν - ναι, εξαναγκάσθηκαν - σε βίαια και μονομερή περικοπή των εισοδημάτων τους με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετηθεί το εθνικό δάνειο (ΔΝΤ, ΕΚΤ κ.λ.π.) το οποίο καταλήγει στα ταμεία των τραπεζών. Με άλλα λόγια, οι τράπεζες επιβιώνουν χάρη στη μείωση του εισοδήματος των απλών ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και οι περισσότεροι δανειολήπτες. Επομένως είναι και ηθική και ρεαλιστική η άποψη ότι η εξυπηρέτηση των δανείων πρέπει να προσαρμοστεί στις πραγματικές δυνατότητες των δανειοληπτών- ένα τέτοιο ζήτημα δεν θα προέκυπτε σε προηγούμενες εποχές.Πέραν όμως αυτού, θεωρώ την παρέμβαση Βορίδη προερχόμενη εκ του πονηρού, καθώς μέχρι τα τέλη του έτους πρέπει να ανανεωθεί η ισχύς του νόμου Κατσέλη που προστατεύει τους δανειολήπτες από τους πλειστηριασμούς. Η μη ανανέωση του νόμου αποτελεί απαίτηση της τρόϊκας - σε τελική ανάλυση, ποιούς αντιπροσωπεύει ο εν λόγω βουλευτής; Τους ψηφοφόρους του ή τον κ. Τόμσεν; Πάντως δεν έδειξε την ίδια έλλειψη ευαισθησίας σαν υπουργός, όσον αφορούσε το άνοιγμα του επαγγέλματος οδηγού ταξί. Αντίθετα, ήταν ο πρώτος που επικαλέστηκε "κοινωνικά κριτήρια" για τη μη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, δηλαδή!
Όντως πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση skeletor, και από το να πετάς τις βλακείες σου από 'δω κι από ΄κει ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς να κάνεις εποικοδομητικά σχόλια. Το ότι είσαι στρουμφάκι το έχουμε πάρει χαμπάρι.
Παρόλλο που δεν ασπάζομαι τις γνώμες του κ. Βορίδη, αυτή τη φορά είπε κάτι σωστό. Οποιος δανείζεται κάποια στιγμή θα πρέπει να πληρώσει. Αν δεν μπορεί να πληρώσει τις δόσεις πρώτης κατοικίας που υπέγραψε με τις τράπεζες, του το παίρνει το σπίτι η τράπεζα..έτσι είναι Αρα, γιατί να τον μαζέψουν..?
Αγαπητή Housewife που προφανώς μιλάς εκ του ασφαλούς όπως και ο φίλτατος κ. Βορίδης που τσεπώνει τον παχυλό μισθό ενός βουλευτή (εκτός των μιζών) και τον έχει στο λογαριασμό του κάθε μήνα χωρίς καμμία καθυστέρηση, οι άνθρωποι που αγόρασαν μια κατοικία (ντροπή τους!) και πήραν ένα δάνειο δεν είναι προφήτες για να γνωρίζουν το μέλλον και την κατάντια της Ελλάδος. Ωστόσο, κακός στις υποχρεώσεις του είναι κάποιος που αρνείται να πληρώσει όχι αυτός που δεν έχει να πληρώσει. Επίσης, που τόσο απλά υποστηρίζεις τις τράπεζες, να σου θυμίσω ότι η κακή διαχείρισή των τραπεζών είναι μία από τις αιτίες που φτάσαμε ως εδώ και μην ξεχνάς ότι τα μέτρα που εμάς εξαθλιώνουν κι εμείς μόνο εφαρμόζουμε και πληρώνουμε πάνε στην ανακεφαλαιοποίησή τους. Οπότε το λιγότερο που είχαν να κάνουν οι τράπεζες είναι "κούρεμα" των δανείων (για να μη μιλήσω για ολική διαγραφή τους όπως σε περίπτωση χρεοκοπίας) ή τουλάχιστον ρυθμίσεις για όσο διαρκεί η κρίση. Πολύ εύκολα λοιπόν, οι μεγαλοαστοί ή δημόσιοι υπάλληλοι κατηγορούν τους μεροκαματιάρηδες που σήμερα έχουν δουλειά άυριο ίσως όχι ότι δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Ούτε το κράτος ήταν εντάξει, ούτε οι τράπεζες, γιατί λοιπόν να είμαστε εμείς;
Να τον μαζέψουν γιατι καποιοι θέλουν να τους χαρίσει το σπίτι η τράπεζα και μεις να κοιταμε σαν ηλιθιοι πληρωνοντας το ενοικιο του σπιτιου που μένουμε.Εχουμε συνηθησει στον λαικισμο και οποιος πει το δικαιο πρεπει να το μαζεψουν.
Όπως έχεις το δικαίωμα να πληρώνεις νοίκι για όλη σου τη ζωή έτσι έχει το δικαίωμα κάποιος να πάρει δάνειο και το σπίτι τουλάχιστον να του ανήκει πληρώνοντας το "νοίκι" του στην τράπεζα. Ωστόσο, τι σε κάνει να νομίζεις ότι κι εσύ που πληρώνεις νοίκι είσαι σε καλύτερη μοίρα; Αν χάσεις τη δουλειά σου και πάλι θα μείνεις χωρίς στέγη εκτός κι αν ο σπιτονοικοκύρης σου είναι τόσο φιλάνθρωπος.
kiss my fanny ακριβως αυτο λεμε τοση ωρα.Ας το ξαναπουμε:οπως λες εχει δικαιωμα να παρει δανειο και να πληρωνει τη δοση για να αποκτησει το σπιτι.Πως θα το αποκτησει αν δεν το πληρωσει?Ειναι ειδικη κατηγορια ανθρωπων που αποκτουν σπιτι με τα μισα χρηματα η και λιγοτερα απο αυτα που εχει συμφωνηθει?Και οπως πολυυυ σωστα λες αν δεν πληρωσω το νοικη θα με πεταξει και με το δικιο του εξω ο σπιτονοικοκύρης.Ενω η τραπεζα δεν θες να πεταξει εξω αυτον που δεν πληρωνει τα συμφωνηθεντα.Και το θεωρεις δικαιο αυτο.Που ξαναειδες να μπορει καποιος να αποκτα σπιτια η παρομοια αγαθα τσαμπα η κοψοχρονια?
Δε θα έλεγα κοψοχρονιά όταν αγοράζεις ένα απλό τριάρι για την οικογένεια σου για πάνω από 100.000 ευρώ και μάλιστα ούτε καν σε ακριβή περιοχή. Απορώ πως είναι δυνατόν να θεωρείς απαράδεκτο να προνοεί το κράτος να μη χάσει το σπίτι για το οποίο πάσχισες να αγοράσεις. Απ'όσο ξέρω η στέγη είναι από τις πρώτες υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στους πολίτες, και μάλιστα ενός κράτους που μας έφτασε μέχρι εδώ και περιμένει ωστόσο από εμάς να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Αν θέλουν έσοδα ας κάνουν πρώτα κατασχέσεις από αυτούς που έχουν συλλογή πολυτελών διαμερισμάτων και οφειλές εκατομμυρίων και τότε όντως θα δουν αποτέλεσμα, δε θα τους σώσει ένα δυαράκι στο Αιγάλεω, αλλά βλέπεις αυτούς δεν τους αγγίζει κανείς (βλ. Πετζετάκη). Δεν είπε κανείς να μην πληρώσουν τίποτα στις τράπεζες (αν και θά 'πρεπε) αλλά κάποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν. Έλεος, αυτήν την κακία μόνο στους Έλληνες τη βλέπω, σε άλλες χώρες ακόμα και διαγραφή δανείων έχει γίνει σε άπορες οικογένεις, και οργανώνονται ομάδες ανθρώπων που αποτρέπουν εξώσεις σε άπορες οικογένειες από τις τράπεζες. Τι να πω; Τελικά αυτή δεν είναι πια κρίση οικονομικη, είναι κρίση συνείδησης. Πολύ κρίμα!