Φαίνεται πως το Facebook, εκτός από νέους, πιο ευρύχωρους servers που θα χωρούν τα στοιχεία που μοιράζονται καθημερινά οι χρήστες του, θα χρειαστεί και περισσή εξυπνάδα για να τα διαχειριστεί και να εξαγάγει εκμεταλλεύσιμα συμπεράσματα.
Έτσι, όπως μας ενημερώνει το έγκυρο Mashable, η εταιρεία προχωράει με γοργά βήματα, επενδύοντας στο ερευνητικό εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης που προτίθεται να φέρει μεγάλες αλλαγές στον τομέα αυτό.
Την κίνηση αυτή του Facebook επιβεβαίωσε πρόσφατα ο καθηγητής Yann Le Cun του τμήματος Υπολογιστών και Νευρωνικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ο οποίος πόσταρε σχετικά με τη συνεργασία του κοινωνικού δικτύου με το Επιστημονικό Κέντρο Διαχείρισης Δεδομένων της Νέας Υόρκης. Συνεργασία που θα κινηθεί στην ανάπτυξη προγραμμάτων εκμάθησης ανθρώπινων αντιδράσεων σε μηχανές που θα διευκολύνουν την αλληλεπίδραση μεταξύ τους.
Το team που ασχολείται με την ανάπτυξη εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης προς όφελος του Facebook ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο και αυτήν τη στιγμή αποτελείται από οκτώ άτομα, ενώ σύντομα ο ίδιος ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα ανακοινώσει τα σχέδια για την ανάπτυξη νέων μηχανισμών τεχνητής νοημοσύνης.
Με εκατομμύρια χρήστες να μοιράζονται καθημερινά προσωπικά δεδομένα στο Facebook, οι υπολογιστές πρέπει να μάθουν να τα αποκρυπτογραφούν ώστε να σερβίρουν το κατάλληλο, στοχευμένο περιεχόμενο, όπως οι διαφημίσεις και οι ειδήσεις, στους κατάλληλους αποδέκτες. Η τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται να είναι η απάντηση στους στόχους αυτούς.
σχόλια