Σοκαριστικό: Όρμησαν να βιάσουν ρεπόρτερ στην πλατεία Ταχρίρ (video)

Σοκαριστικό: Όρμησαν να βιάσουν ρεπόρτερ στην πλατεία Ταχρίρ (video) Facebook Twitter
13

Άγρια επίθεση από τον όχλο που αποπειράθηκε να τη βιάσει  δέχτηκε η ανταποκρίτρια του France 24 στην Αίγυπτο Soniaα Dridi την ώρα που παρουσίαζε ζωντανά ρεπορτάζ από την πλατεία Ταχρίρ  για το γαλλικό κανάλι.

 

Σοκαριστικό: Όρμησαν να βιάσουν ρεπόρτερ στην πλατεία Ταχρίρ (video) Facebook Twitter

Το κανάλι  ανέφερε ότι η Dridi δέχθηκε επίθεση γύρω στις 10:30 μ.μ. της Παρασκευής κατά τη διάρκεια μετάδοσης για διαμαρτυρία που ήταν σε εξέλιξη στην πλατεία και διασώθηκε χάρη στην παρέμβαση του εικονολήπτη και άλλων πολιτών.  

Το France 24 δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν, αλλά όπως δήλωσε εκπρόσωπος του η Dridi είναι σώα και αβλαβής αν και εξαιρετικά σοκαρισμένη και ότι θα καταθέσει αγωγές κατά των δραστών.  

Η ρεπόρτερ είπε ακόμη ότι η προσπάθεια διάσωσης της από το πλήθος διήρκησε μισή ώρα αλλά της φάνηκε πολύ περισσότερο. Όπως εκτίμησε στην προσπάθεια βιασμού της συμμετείχαν τουλάχιστον 30 άνδρες.  

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Η Lara Logan πέρασε χειρότερα και από 200, όχι από 20-30 http://en.wikipedia.org/wiki/Lara_Logan http://latimesblogs.latimes.com/showtracker/2011/05/lara-logan-breaks-her-silence-on-60-minutes-.html Να χαιρόμαστε την Αραβική Άνοιξη...
Δεν θα ήθελα να παρεξηγηθώ αν και είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα βιαστούν...αλλά νομίζω ότι οφείλουν οι αναπτυγμένες χώρες να εκπολιτίσουν με κάποιο τρόπο τους ανθρώπους σε αυτές τις χώρες.Και μιλάω φυσικά για παιδεία για προγράμματα και για άλλες μεθόδους που ομαλά και χωρίς να θίγουν θα αλλάξουν σταδιακά κάποιες συμπεριφορές. Η χυδαία αυτή αντιμετώπιση της γυναίκας δεν μπορεί να θεωρείται δικαίωμα , ιδιαιτερότητα και κουλτούρα κανενός λαού το 2012. Δεν μπορεί στον υπόλοιπο κόσμο να θεσπίζουμε νόμους με βαρύτατες ποινές για περιπτώσεις κακοποίησης γυναικών (και πολύ καλά κάνουμε) και όταν γίνεται σε μουσουλμανικές χώρες (ως επί το πλείστον) να λέμε "ε εντάξει , έτσι το έχουν εκεί και τι να κάνουμε"
Δεν είμαι χρυσαυγιτισσα, δεν ειμαι εχθρη των τουρκων, δεν δεν... Αλλα οταν το 2004 πηγα στην Κων/πολη δεν ειδα την 'ευρωπαϊκη' πολη της τουρκιας, αλλα μια τριτοκοσμικη χωρα (ασχετα φυσικα με την ομορφια της πολης). Δεν θα ξεχασω τη βολτα μου στο παζαρι, οπου 2-3 φορες σκυθρωποι αντρες μου με αγγιζαν στα χερια. Μετα διαβασα στον τουριστικο οδηγο οτι αυτο ειναι κινηση για να μειωσουν τις γυναικες που κυκλοφορουν μονες τους στην πολη. Αυτο φυσικα που επαθε η κοπελα ουτε στη ζουγκλα με τους ζουλου δεν θα το παθαινε. Καλο ειναι λοιπον να εχουμε μια πραγματικη εικονα για τις διαφορες πλευρες της Τουρκιας (που στην πλειοψηφια της ειναι τριτοκοσμικη).
Αγαπητή κυρία, η πλατεία Ταχρίρ βρίσκεται στο Κάιρο, στην Αίγυπτο και όχι στην Τουρκία. Είναι το κέντρο στο οποίοι σε ένα βαθμό γεννήθηκε αυτό που σήμερα ονομάζεται Αραβική Άνοιξη, μια κοινωνική και πολιτική "επανάσταση", που οι προεκτάσεις της θα απασχολήσουν σε μεγάλο βαθμό την σύγχρονη Μεσογειακή Ιστορία. Η Τουρκία είναι μια χώρα, που σε αντίθεση με την Ελλάδα, έχει διαχωρίσει το κράτος από την εκκλησία του από τις μέρες της Κεμαλικής μεταρρύθμισης. Αυτή τη στιγμή επί πρωθυπουργίας Ερντογάν, βιώνει εκ νέου μια εσωτερική θρησκευτική αναδίπλωση προς τον ισλαμισμό. Η Κωνσταντινούπολη είναι μια πόλη με πληθυσμό σχεδόν όσος αυτός της Ελλάδας και νομίζω ότι είναι υπερβολή να κρίνεται την πλειοψηφία των Τούρκων από "2-3 σκυθρωπούς άντρες". Εγώ πάλι, έχοντας μόλις περάσει 3 εβδομάδες σε τουρκικό έδαφος, θα έλεγα ότι η πλειοψηφία του κόσμου, εντός και εκτός Κωνσταντινούπολης, αντιμετωπίζει τους Έλληνες με ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα, κάτι που στην Ελλάδα δε συμβαίνει. Κι η δική μου άποψη όμως είναι πολύ σχετική για να εκφράσει έναν ολόκληρο λαό. Παρόλα αυτά, είμαι σίγουρη ότι, αυτή τη στιγμή, θα βρείτε αρκετές γυναίκες προερχόμενες από άλλες χώρες, δυτικές και μη, οι οποίες θα σας βεβαιώσουν ότι δέχτηκαν προσβλητική ίσως και επικίνδυνη συμπεριφορά από Έλληνες άντρες, στην Ελλάδα του 2012. Είμαι σίγουρη ότι δε θα κρίνατε το σύνολο του Ελληνικού λαού από αυτές τις καταδικαστέες εξαιρέσεις, ώστε να τους φορέσετε την ταμπέλα "τριτοκοσμικοί", έτσι δεν είναι;
ναι μεν, αλλα η ελλαδα δεν ειναι δυστυχως σε αυτο το θεμα σουηδια ή ελβετια (ας ελπισουμε ακομα) και σιγουρα ουτε καν τσεχια (που απο οσο γνωριζω υπαρχει πολυ μεγαλυτερος σεβασμος στις γυναικες απο οσο εδω). Σιγουρα ομως η αιγυπτος και η τουρκια αντιστοιχα δεν ειναι (ας ελπισουμε ακομα) ελλάδα.δηλ. ναι μεν οι γενικευσεις προοριζονται να αποτυχουν, αλλα με το να μην αναγνωρισουμε και την υπαρκτη διαφορα αναμεσα στις χωρες και τους πολιτισμους απλα διαιωνιζουμε το πρόβλημα.Οσο για την Τουρκια και τον διαχωρισμο κρατους απο εκκλησιας, ξεχνας οτι ταυτοχρονα ηταν η χωρα που κινδυνευεις να σε σκοτωσουν παρακρατικοι αν μιλησεις για την γενοκτονια των αρμενιων ή οτι διεξαγεται αυτη τη στιγμη εμφυλια συγκρουση με τον κουρδικο πλυθησμο. καλη η ωραιοποιηση και ο οριενταλισμος. η πραγματικοτητα ομως καλυτερη.
Αν διαβασεις πιο προσεκτικα ειναι οτι αναφερομαι φυσικα στο αρθρορ ΚΑΙ στην παραπανω απαντηση, ειδικοτερα στο σημειο που αναφερει "Η Τουρκία είναι μια χώρα, που σε αντίθεση με την Ελλάδα, έχει διαχωρίσει το κράτος από την εκκλησία του από τις μέρες της Κεμαλικής μεταρρύθμισης."