Ιταλός παιδεραστής αθωώθηκε λόγω έρωτα

Ιταλός παιδεραστής αθωώθηκε λόγω έρωτα Facebook Twitter
22

Ένας 60χρονος υπάλληλος των κοινωνικών υπηρεσιών της πόλης Καταντζάρο στη Νότια Ιταλία που είχε καταδικαστεί σε πέντε χρόνια κάθειρξη με την κατηγορία της παιδεραστίας, αθωώθηκε από το εφετείο. Το δικαστήριο έκρινε ότι το πρωτοβάθμιο όργανο είχε υποτιμήσει τον ερωτικό δεσμό ανάμεσα στο θύτη και το θύμα. Το εφετείο δεν έλαβε επαρκώς υπόψη του τη «συναίνεση» μεταξύ του άνδρα και του κοριτσιού, «την ύπαρξη μιας ερωτικής σχέσης, την απουσία σωματικού εξαναγκασμού και το γεγονός ότι το κορίτσι ήταν ερωτευμένο».

Η απόφαση του Εφετείου που ακυρώνει την πρωτοβάθμια δικαστική απόφαση και διατάζει τη διεξαγωγή νέας δίκης βγήκε στις 15 Οκτωβρίου όμως μόλις πρόσφατα ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης και έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Ο 60χρονος Πιέτρο Λαμπέρτι, είχε υπό την ευθύνη του το άπορο 11χρονο κορίτσι. Ο κατηγορούμενος και το θύμα είχαν ανταλλάξει σειρά τηλεφωνημάτων μεταξύ τους και τελικά ο 60χρονος συνελήφθη επ' αυτοφώρω με το κορίτσι στο κρεβάτι του.

22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άδεια τα κέντρα κράτησης μεταναστών της Μελόνι στην Αλβανία - Επιστρέφει στην Ιταλία το προσωπικό τους

Διεθνή / Άδεια τα κέντρα κράτησης μεταναστών της Μελόνι στην Αλβανία - Επιστρέφει στην Ιταλία το προσωπικό τους

Περίπου ένα μήνα μετά το πολυδιαφημισμένο άνοιγμα των κέντρων κράτησης, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, «επαναπατρίζονται» στην Ιταλία δεκάδες αστυνομικοί και κοινωνικοί λειτουργοί
LIFO NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
ζω σε ένα σάπιο κόσμο όπου όλοι ζόύμε..ανατριχιάζω όμως και θλίβομαι πραγματικά που αυτός ο σάπιος κόσμος έχει υποστιρικτές..ο μόνος έρωτας που μπορείς να βρεις σε ένα εντεκάχρονο παιδί είναι στα μάτια του και την αθωότητα που κουβαλούν..σιχαίνομαι λοιπόν κάθε λογής 20άρη,30άρη,40άρη,50άρη,60άρη άνθρωπο γενικά που μετατρέπουν αυτή την αθωότητα σε σαρκική ευχαρίστηση!Να πεθάνει όποιος διαφωνεί!
μισσαλοδοξίες,προσεξέ το αυτό και πράσινα άλογα.. όταν το ζήτημα είναι τόσο σοβαρό όπως η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών η γλώσσα λύνεται και δεν μπορεί να είναι ξύλινη,και ναι δεν μπορεί να υπάρχει διαφωνία σε τέτοια θέματα.να διαφωνήσεις δηλαδή με τι?ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ας πεθάνει όποιος διαφωνεί και όποιος κατάλαβε κατάλαβε!
11 ετών είναι ένα παιδί που πάει στην Πέμπτη δημοτικού. Πέμπτη δημοτικού... Είχε ερωτευτεί η εντεκάχρονη τον εξηντάχρονο που την είχε πάρει υπό την προστασία του. Και το εφετείο είπε, όοοοχι, δεν έκρινε καλά ο προηγούμενος, το παιδάκι ήταν ερωτευμένο, δεν πιάνεται για βιασμός. Αν όντως το άρθρο δεν είναι επιλεκτικό και η μεταφορά των γεγονότων είναι ορθή, μου μυρίζει πολύ χρήμα ο παππούς κι όσο για το κοριτσάκι το δύστυχο, όπου φτωχός κι η μοίρα του...
Στις 7/12 Il Quotidiano della Calabria (και την επομένη οι φυλλάδες του Μπερλουσκόνι Libero και Il Giornale) κάνουν αναφορά σε αθώωση 60χρονου υπαλλήλου των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Καταντζάρο ο οποίος διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις με 11χρονη που είχε υπό την επίβλεψή του. Κανένα άλλο έντυπο στην Ιταλία δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Στις 28/12 κάποιος το μεταφράζει στα αγγλικά και από εκεί το παίρνουν και τα αδηφάγα ελληνικά ΜΜΕ: στην Ιταλία το Εφετείο (ή το Ακυρωτικό δικαστήριο) αθώωσε 60χρονο βιαστή 11χρονου κοριτσιού γιατί υπήρχε αίσθημα και ανάλογες αναγούλες. Οι καφενόβιοι του διαδικτύου διαρρυγνύον τα ιμάτιά τους... Τι όμως στ'α λήθεια συνέβη; Ο 60χρονος καταδικάστηκε πρωτόδικα και στο εφετείο σε 5 χρόνια φυλάκιση. Οι συνήγοροι του 60χρονου αισθηματία προέβαλαν τον ισχυρισμό ότι η μικρή ήταν ερωτευμένη και ζήτησαν να εκληφθεί ως ελαφρυντικό και διέθεσαν 40.000€ για αποζημίωση για να αποφύγουν αστικό δικαστήριο για αίτηση αποζημίωσης. Το εφετείο δεν έλαβε υπόψη του το ελαφρυντικό και δεν δέχτηκε την αποζημίωση των 40.000 € ως αναντίστοιχη με το έγκλημα. Το ακυρωτικό δικαστήριο ΕΠΙΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ και επειδή το εφετείο δεν είχε αιτιολογήσει την απόρριψη του ελαφρυντικού (παρότι υπάρχει ισχυρή νομοθεσία) και δεν θελεμίωσε νομικά την αναντιστοιχία της αποζημίωσης προς το διαπραχθέν έγκλημα, ξαναστέλνει την υπόθεση σε άλλο εφετείο όσον αφορά τα δυο αυτά σημεία, δηλαδή την νομική αιτιολόγηση της απόρριψής τους. Δηλαδή ο 60χρονος ΔΕΝ ΑΘΩΩΘΗΚΕ και ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΦΥΛΑΚΗ. Τώρα ηρεμείστε. Καλή χρονιά!
Ευχαριστούμε για την πλήρη ενημέρωση παρ’ ολ’ αυτά ίσως οι χαρακτηρισμοί προς τους-ις αναγνώστριες-ες περιττεύουν. Φυσικά και οι αναγνώστριες-ες θεμιτό είναι να μην καταπίνουν κάθε τι αμάσητο, πλην όμως είναι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ευθύνη της πηγής και μετά του εκάστοτε μέσου να μεταδίδει ορθά την πληροφορία.Έχοντας κοιτάξει και ξένα μέσα για το εν λόγω βρήκα το εξής, με ημ/νια 30/12: "Pietro Lamberti, a social services worker in Catanzaro in southern Italy, was convicted in February 2011 and sentenced to five years in prison for sexual acts with a minor. The verdict was later upheld by an appeals court. But the Italian supreme court ruled that the verdict did not sufficiently consider "the 'consensus', the existence of an amorous relationship, the absence of physical force, the girl's feelings of love". The court's October 15 decision to order a retrial (...)"http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/italy/10542835/Mans-sex-with-11-year-old-not-abusive-Italian-court-rules.htmlΟπότε, ναι, δεν μιλάμε για αθώωση (ίσως θα ήταν καλό να αλλαχθεί κι ο τίτλος). Πλην όμως, ακόμη και η -μέχρι τελευταίας ρανίδας- προσπάθεια για νομική αιτιολόγηση απόρριψης ενός ελαφρυντικού τύπου: 11χρονο από προβληματικό περιβάλλον σε σχέση (κάποιας τουλάχιστον) εξάρτησης με το θύτη ...που, όμως, ήταν "ερωτευμένο" και γι' αυτό δεν "πιέστηκε", πιθανότατα δεν ακούγεται και τόσο καλά, σ' ένα μέσο άτομο που δεν σχετίζεται με τα νομικά επαγγέλματα.
Πιθανότατα όχι. Να έχετε όμως στο νου σας πάντοτε ότι αυτές οι βασικές αρχές που ισχύουν σε κάθε δίκη, πόσο μάλλον ποινική, δεν δημιουργήθηκαν για να προστατεύουν παιδεραστές, αλλά τον κάθε κατηγορούμενο ο οποίος προφανώς και έχει το δικαίωμα να απαιτήσει δικαστικές αποφάσεις που τον βλάπτουν να είναι, τουλάχιστον, πλήρως αιτιολογημένες. Δεν είναι δυνατόν, φυσικά, να γίνεται επιλεκτική εφαρμογή της αρχής της αιτιολόγησης αναλόγως του εγκλήματος! Το εφετείο θα έπρεπε να είχε κάνει καλύτερα τη δουλειά του και να είχε αιτιολογήσει την απορριψη του ελαφρυντικού.
(Την παρούσα είδηση δεν θα μπω -καν- στον κόπο να την σχολιάσω).Σχετικά μ' αυτό που αναφέρεις το άρθρο του νόμου, μέσω του οποίου ένας βιαστής θα μπορούσε να "σβήσει" το έγκλημά του, με το να παντρευτεί το (ατιμασμένο) θύμα, καταργήθηκε μόλις το 1981 (!)Σύμφωνα με τη wiki:"In Italy, traditional attitudes towards rape have been slow to change, although in recent years there have been many advances. During the first half of the 20th century, in Italy, like in many other places, rape victims were often expected and forced to marry their rapist. In 1965, Franca Viola, a 17-year-old girl from Sicily, created a sensation when she refused to marry the man who kidnapped and raped her. In refusing this "rehabilitating marriage" to the perpetrator, she went against the traditional social norms of the time which dictated such a "solution". The Criminal Code of Italy also supported this practice, by exonerating the rapist who married his victim. The article of law whereby a rapist could extinguish his crime by marrying his victim was abolished in 1981.The Franca Viola incident was made into a movie called La moglie più bella."Επίσης "καταπληκτικό" προερχόμενο από τη γείτονα:http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/277263.stm
Απ' ότι διάβασα σε Ιταλικές εφημερίδες, βάρυνε το γεγονός ότι στις τηλ. συνομιλίες τους αυτή ήταν η ..."ερωτευμένη" και τον έπαιρνε τηλέφωνα και τον πίεζε για να τα φτιάξουν κλπ φαιδρά.
Δεν ξέρω, αλλά μάλλον λόγω δουλειάς, όταν διαβάζω απόσπασμα από δικαστική απόφαση κρατώ επιφυλάξεις. Είναι συνήθως όπως τα μονταρισμένα πλάνα από δηλώσεις όπου άλλα λέει ο άνθρωπος και άλλα βγαίνουν. Στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορώ να φανταστώ πώς γίνεται δικαστήριο να έκρινε έτσι. Απίθανο μου φαίνεται.
Mην σου φαίνεται απίθανο. Δεν είναι τυχαίο που τέτοιες υποθέσεις δύσκολα φτάνουν στις πόρτες των δικαστηρίων. Και από αυτές που φτάνουν, ακόμα λιγότερες παίρνουν την έκβαση που τους αναλογεί. Νομίζουμε πως η παιδεραστία είναι ένα φαινόμενο το οποίο συμβαίνει σε τριτοκοσμικές χώρες, ή τουλάχιστον σε οικογένειες των οποίων οι συνθήκες θυμίζουν εξαθλίωση. Και όμως, επιφανείς άντρες κακοποιούν τα παιδιά τους και όχι μόνο. Το φαινόμενο είναι δίπλα μας και ίσως μέσα στα ίδια μας τα σπίτια και μάλιστα σε βαθμό μεγαλύτερο από ότι περιμένει κανείς. Και η ελληνική δικαιοσύνη είναι πολύ πίσω, όσον αφορά την διαφανή εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων.