Pimco: “Δεν βγαίνετε στις αγορές το 2014”

Pimco: “Δεν βγαίνετε στις αγορές το 2014” Facebook Twitter
4

 

Πάγο στις διαθέσεις και προβλέψεις του Αντώνη Σαμαρά για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές εντός του 2014 βάζει ο μεγαλύτερος επενδυτικός όμιλος διαχείρισης ομολόγων στον κόσμο. Η Pimco, που επηρεάζει σημαντικά τις διαθέσεις των επενδυτών, δηλώνει δια του αντιπροέδρου της και μάνατζερ Mάιλς Μπράντσο στην Süddeustche Zeitung ότι «δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι σε θέση φέτος να αντλήσει χρήματα από τις διεθνείς αγορές».

 

Αυτό σημαίνει, όπως σημειώνει η DW, ότι ο όμιλος δεν προτίθεται να αγοράσει ελληνικά ομόλογα μέσα στο 2014, επομένως η χώρα δεν μπορεί να αποφύγει το νέο δανεισμό. «Tα επιτόκια για ελληνικά ομόλογα με διάρκεια 9 ετών κυμαίνονται αυτήν την εποχή στο 8%» επισημαίνει ο εμπειρογνώμων της Pimco, στη γερμανική εφημερίδα. «Εάν η χώρα πάρει μεγάλα δάνεια με αυτούς του όρους, τότε η συνολική επιβάρυνση από τους τόκους στο χρέος θα είναι πολύ υψηλότερη από το εάν η Ελλάδα συνεχίσει να δανείζεται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης ESM».

 

Της ίδιας λογικής είναι και ο Μαρσέλ Φράτσερ, πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) που θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποφύγει νέο μνημόνιο. “Οι υποσχέσεις του έλληνα πρωθυπουργού έχουν περισσότερο πολιτικά κίνητρα, ή ακόμη πρόκειται για κίνηση τακτικής για να αυξήσει τις πιέσεις στους δανειστές της, ώστε να συναινέσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους της”, δηλώνει στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa.



4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Μπα...του ΣΥΡΙΖΑ θα ειναι και αυτοί που λενε τέτοιες κακοήθειες. Εγω πιστεύω οτι μου πει ο Αντωνης ο Σαμαρας. Οπως ειχε δηλώσει τον Μαιο του 2013 οτι : "Μετα τον Σεπτέμβριο η Ελλάδα απογειώνετε"... και απογειωθήκαμε, έτσι και αυτα που λέει τώρα είναι...πως το λένε? Το βρήκα..είναι "Ο λόγος του σφραγίδα". Τον πιστεύω...ΤΕΛΟΣ!
Όσο παραμένει ο Σαμαράς κυβέρνηση και ο Τσίπρας αξιωματική αντιπολίτευση (με προοπτικές να αναλάβει την εξουσία) με την ΧΑ και τις Σταλίνες στην Βουλή Ελληνικά ομόλογα στις αγορές δεν πρόκειται να δούμε. Οι επενδυτές τα λεφτά τους δεν τα έχουν για χάσιμο!