Ο Κοντομηνάς προτίθεται να πουλήσει τις μετοχές στον ALPHA

Ο Κοντομηνάς προτίθεται να πουλήσει τις μετοχές στον ALPHA Facebook Twitter
6

Τις μετοχές του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑLPHA προτίθεται να ενεχυριάσει προς εξασφάλιση και εξυπηρέτηση των δανείων από το ΤΤ για τα οποία ελέγχεται από την Δικαιοσύνη ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας, που αύριο κρίνεται η ποινική του μεταχείριση μετά τη διαφωνία για το ζήτημα της προσωρινής κράτησης ανάμεσα στον ανακριτή και την Εισαγγελέα, έχει ήδη χορηγήσει δικαίωμα εγγραφής «εμπράγματων βαρών» σε περιουσιακά του στοιχεία, στις τράπεζες που χειρίζονται τα δάνεια του ΤΤ.

 

Ο επιχειρηματίας φέρεται να αναφέρει στο πολυσέλιδο υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή της υπόθεσης ότι προς απόδειξη της ειλικρινούς πρόθεσής του να καλυφθούν επαρκώς τα δάνεια και να εξυπηρετηθούν στο σύνολό τους, προχώρησε στην χορήγηση συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου προς τις τράπεζες-διαδόχους του ΤΤ, με το οποίο τους δίδει την εξουσία να εγγράψουν πρόσθετα εμπράγματα βάρη σε ελεύθερα ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 7 εκ. ευρώ.

 

Τονίζει επίσης πως είναι διατεθειμένος να προσφέρει και ενέχυρο τις μετοχές του στον Alpha αξίας άνω των 46 εκ. ευρώ, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

 

Ο επιχειρηματίας απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι:

 

Για όλα τα δάνεια που έλαβαν από το ΤΤ οι εταιρείες του ομίλου του δόθηκαν επαρκείς εγγυήσεις (εμπράγματες και προσωπικές) με τα δεδομένα του χρόνου που χορηγήθηκαν τα δάνεια. Η έγκριση των δανείων έγινε από τα αρμόδια όργανα του ΤΤ με τις προβλεπόμενες εσωτερικές διαδικασίες. Επισημαίνει επίσης ο κατηγορούμενος πως ο ίδιος δεν είχε αποδεδειγμένα καμία συμμετοχή ή επιρροή στις εσωτερικές διαδικασίες της Τράπεζας.

 

 

Πηγη: ΑΠΕ

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ε όχι βρε Κοντομηνά! Τόσο αγώνα δίνεις εσυ και το κανάλι του (Άλφα) κατά της "χούντας των μνημονίων", του Ευρώ, των μεταρρυθμίσεων κλπ κλπ! Τι θα γίνει τώρα ο Λάκης? Ο τσολιάς? Ο Σρόιτερ? Τς, τς, τς... ΔΡΑΧΜΗ, η σωτηρία όλων αυτών των λαμόγιων! Εξανεμίζονται τα χρέη τους και με τα λεφτά που έχουν καβατζωμένα στο εξωτερικό αγοράζουν ολη την Ελλάδα για ένα κομμάτι ψωμί. Κοντομηνάς, Γιώργος Κουρής, Μάνια Τεγόπουλου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Σεραφείμ Κοτρότσως, Φίλιππος Βρυώνης, Δελατόλας...