Στο σημερινό ‘Α, μπα’: μίνι μανιφέστο

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: μίνι μανιφέστο Facebook Twitter
47


________________
1.


Μακρινοί συγγενείς προσπάθησαν να προξενέψουν εμένα και έναν τύπο. Από την επικοινωνία μέσω τηλεφώνου πριν δώσουμε "τυφλό" ραντεβού και οι δύο δείξαμε ο ένας προς τον άλλον πως δεν πολυ-θέλαμε όλο αυτό που έγινε μέσω συγγενών, δεν είναι εύκολο πιστέψτε με, και δεν είχαμε και πολύ διάθεση να το κάνουμε, αλλά αφού είχαν έρθει έτσι τα πράγματα, είπαμε να βρεθούμε για ένα καφέ. Και τελικά περνάμε πολύ καλά, παρά την αρχική αρνητική στάση ακόμη και στον καφέ, με ενδιαφέρουσες συζητήσεις, κοινά σημεία & αρκετό χιούμορ. Κι ενώ στην αρχή φαινόταν δηλ. πως θα καθόμασταν κανά μισάωρο το πολύ, κάτσαμε με τις ώρες! Κάποια στιγμή, μου λέει πως βλέπει απένταντί του ένα άτομο με πολύ καλά & αξιόλογα στοιχεία... Στον αποχαιρετισμό όμως, δεν προτείνει να ξαναειδωθούμε, απλά είπε πως θα δούμε στην πορεία πώς θα πάει μεταξύ μας. Μετά από καμιά βδομάδα του τηλ. για να βρεθούμε, δεν μπορούσε την ημέρα που του πρότεινα, αλλά δεν πρότεινε κάποια άλλη, απλά μου είπε πως κάποια στιγμή ίσως θα συναντηθούμε. ΟΚ, το πήρα το μήνυμα σκέφτηκα, δε θέλει τελικά να με ξαναδεί, παρόλο που έδειξε να περνάει καλά και να με αξιολογεί θετικά, τουλάχιστον μπροστά μου, και ταυτόχρονα αναγνωρίζω το γεγονός ότι είναι πολύ εντάξει απέναντί μου. Και μετά σκέφτομαι, μήπως δε θέλει καθόλου, ούτε μία δεύτερη ευκαιρία και σε μένα και κυρίως σ'αυτόν, αφού φάνηκε τελικά να περνάει καλά στο μεταξύ μας, λόγω πίεσης συγγενών? Γιατί μετά τον καφέ έγινε αυτό, κυρίως από τις οικογένειές μας. Μήπως όλη αυτή η πίεση – είναι και άνδρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται - λειτούργησε αρνητικά? Νιώθω όμως πως πραγματικά αξίζουμε και οι δύο αυτή τη δεύτερη ευκαιρία, κι ας μη γίνει κάτι, αλλά να γίνει μια συνάντηση που πλέον θα αναγνωρίζει ο ένας τον άλλον και όχι στα τυφλά, απαλλαγμένοι από το πρέπει να γνωριστούμε των συγγενών της πρώτης μας φοράς. Και αναρωτιέμαι, πώς θα μπορούσα να του ξαναπροτείνω, αν έχω δηλ. το δικαίωμα να το κάνω βάσει της στάσης του, και αν ναι με τι επιχείρημα μια δεύτερη συνάντηση-ευκαιρία και για τους δυο μας?- Χωρίς σαρδάμ τελευταίως

Ξέρω πόσο μεγάλος πειρασμός είναι να βρίσκουμε δικαιολογίες όταν μας αποφεύγουν, μήπως φοβούνται, μήπως φταίει η μαμά τους, μήπως είναι πληγωμένοι από την προηγούμενη σχέση, ναι, αλλά όχι. Όταν σε αποφεύγουν έχουν μόνο προσωπικούς λόγους. Ακόμη και αν έχουν επιβληθεί από άλλους, προσωπικοί είναι. Εννοώ το εξής: αποκλείεται να ΘΕΛΕΙ να σε δει αλλά αποφάσισε να μην το κάνει επειδή τον πιέζει το οικογενειακό περιβάλλον – το οποίο, σημειωτέον, εγκρίνει! Δεν κανονίζει να σε δει, επειδή δε θέλει.
Το ότι τα πήγατε καλά, το ότι περάσατε ωραία για τρεις ώρες, το ότι είπε ότι είσαι αξιόλογη, όλα αυτά είναι ωραία και φυσικά ισχύουν. Τώρα όμως θα κάνω τη δύσκολη ερώτηση: αυτό γιατί πρέπει να σημαίνει υποχρεωτικά ότι θέλει να σε ξαναδεί; Επειδή θέλεις εσύ;


Δε σου έχει τύχει να γνωρίσεις κάποιον που σου φαίνεται μια χαρά αξιόλογος και μετά να ξεχάσεις και ότι τον γνώρισες; Σου έχει τύχει σίγουρα αλλά τον ξέχασες, δεν πειράζει, συμβαίνουν αυτά, η ψυχούλα του το ξέρει. Τώρα συνέβη σε σένα, από την ανάποδη.


Ο τύπος αυτός είναι πολύ ευγενικός, αποκρούσει διακριτικά και δε δίνει συνέχεια. Δοκίμασε το κι άλλη φορά, γιατί όχι, ίσως είναι ευκαιρία να κάνεις έναν καλό φίλο. Κοίτα: άνθρωπος που σου λέει «σε βρίσκω αξιόλογη» δε σκέφτεται πώς θα γίνει να σε ξεμοναχιάσει κάπου. Μην το παίρνεις κατάκαρδα. Είναι μυστήριες διεργασίες αυτές, δεν εξηγούνται, και δεν είναι κάτι που σε χαρακτηρίζει εσένα κάπως.


________________
2.


Αγαπητη Α, μπα ! Παντα το ειχα απορια.. Μου συμβαινει να νιωθω στεναχωρια, αλλα να μη θυμαμαι το γιατι.. μου παιρνει δηλαδη λιγη ωρα να θυμηθω τον λογο που ειμαι ετσι. Και μολις τον θυμαμαι νιωθω ακομα πιο χαλια. Γιατι ;


Πραγματικά δεν έχω ιδέα. Εδώ χρειάζεται οπωσδήποτε η βοήθεια του (ειδικευμένου) κοινού. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι καταπιέζεις το λόγο, επειδή είναι υπερβολικά βαρύς ή δύσκολο να διαχειριστείς, και σου μένει το συναίσθημα αλλά η λογική διεργασία έχει πατήσει pause γιατί χρειάζεται χρόνο μέχρι να το αντιμετωπίσει.

________________
3.


Τι είναι ο μπιντές; -Βλάχος


Είναι ένα σκεύος για να φτιάχνουμε τεράστιες ποσότητες σούπας.


________________
4.


Δίνεις τις ερωτήσεις να τις απαντήσουν άλλοι- ντεμεκ καλεσμένοι-, κανεις τις απαντήσεις από 12 σε 7, ε πες οτι βαρέθηκες και δώσε αλλού την στήλη σου! οχου!


Α, όχι, αν είναι να το λήξω, δεν θα τη δώσω, θα πουλήσω τον αέρα.

________________
5.


Αμπούλα μου γεια σου. Σχετικά με την απάντηση από τις 4/12/2013 στην πρώτη ερώτηση ''Αχά! Για σκέψου το. Αισθάνεσαι αγάπη κι εκτίμηση για τους πρώην σου; Κάτι μου λέει πως όχι. Αυτό είναι που μας κάνει να κόβουμε την καλημέρα, η ντροπή που διαλέξαμε τόσο ακατάλληλους ανθρώπους, η γνώση ότι επιτρέψαμε στον εαυτό μας να δείξει αδυναμία σε ανθρώπους που το εκμεταλλεύτηκαν, η παραδοχή ότι παραβλέψαμε σημάδια και ανεχτήκαμε συνήθειες και συμπεριφορές που αν τις σκεφτούμε τώρα, μας φέρνουν ανατριχίλα''.
Η ερώτηση μου είναι η εξής: και αν ΟΝΤΩΣ είναι έτσι τα πράγματα και ανεξάρτητα από το πως φερόμαστε στους πρώην, τον εαυτό μας πώς τον συγχωρούμε;;;;;;;σε φιλώ-μαρίλια


Με αγάπη και κατανόηση. Παραδεχόμαστε ότι δεν είμαστε τέλειοι και κάνουμε λάθη, το αναγνωρίζουμε, και μετά αρχίζει η πιο σημαντική διαδικασία: προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί τότε κάναμε αυτές τις επιλογές, σε ποιες αδυναμίες οφείλονται, τι έχουμε κάνει με αυτές τις αδυναμίες από τότε μέχρι σήμερα, και εξετάζουμε αν έχουμε κάνει κάποια βήματα προς τη βελτίωση (με νέες, πιο υγιείς επιλογές).

________________
6.


Μόλις διάβασα τις σημερινές απαντήσεις (5/12, ημέρα περικοπών σε 7) και μου ήρθε φλασιά. Αυτό που λες ότι ξεχνάς ότι έχεις διαβάσει βιβλίο και μόνο έτσι το ξαναδιαβάζεις; Ε έχω αυτή την σκέψη στο μυαλό μου κανά μήνα τώρα και όλο ξεχνάω να στη στείλω. Πώς στην ευχή μου συμβαίνει αυτό; Έφτασα στο σημείο να μου ξανααγοράσω βιβλίο που είχα ήδη διαβάσει πριν από 3 χρόνια και θυμήθηκα ότι μου άρεσε κιόλας πολύ! Τί θα κάνω;; Είναι που είναι άπειρα αυτά που θέλω να διαβάσω, αν παθαίνουμε και κενά μνήμης την π@τσισα. Αυτά. Σε ευχαριστώ για το καθημερινό εγκεφαλικό ξεσκόνισμα!- τον πόνο μου θέλω να πω-mafalda

Κι εγώ έχω ξαναγοράσει, δύο φορές. Τη μία το γύρισα πίσω και είπα «συγνώμη, αλλά το έχω ξαναδιαβάσει και δεν το θυμόμουν» και η πωλήτρια με κοίταξε με τεράστια αηδία στο βλέμμα. Τώρα που βλέπω ότι υπάρχουν κι άλλοι, να κάνουμε ένα σύλλογο, να γυρνάμε τα ξαναδιαβασμένα βιβλία χωρίς να αντιμετωπίζουμε τέτοια βλέμματα.


Η άλλη φορά ήταν στο kindle και το κατάπια.


________________
7.


Εσύ μάλλον έχεις βρει τον έναν και μοναδικό σύντροφό σου στο πρόσωπο ενός πρώην φίλου σου. Γι'αυτό λες και ξαναλες, κάλλιο να τα φτιάχνουμε με φίλους, παρά με αγνώστους.
Μάλλον, επίσης, είσαι και άτομο που το απασχολεί η εμφάνισή του και η υγεία του (σίγουρα περισσότερο απ'όσο έχω συνηθίσει εγώ), γι'αυτό και τα κολύμπια, και τα "η αυτοπεποίθηση έρχεται ΚΑΙ μέσα απο την προσεγμένη εμφάνιση", και οι γιόγκες κλπ.
I'm just saying! Έχω δίκιο; Δεν θεωρείται περιαυτολόγηση, αφού σε ρωτάω!- διάκονος

Βλέπω ότι πολλοί τα φτιάχνου με ανθρώπους που δεν θα τους έκαναν φίλους. Προσωπικά το θεωρώ λάθος. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι δεν «χαλάει» μια φιλία αν εξελιχθεί σε σχέση. Με ενοχλεί η λέξη «χαλάει» που συνοδεύει συνήθως αυτή την ερώτηση. Επίσης λέω ότι αν βλέπεις κάποιον ερωτικά, εξ' ορισμού δεν είναι φίλος σου, οπότε αν τον προσεγγίσεις και σε απορρίψει δεν χάνεις κάτι που είχες, χάνεις την φαντασίωση επειδή λήγει η περίοδος ψησίματος.


Δεν ξέρω πώς γίνεται να έχει επικρατήσει ότι όταν τα φτιάχνεις με κάποιον έχεις βγει από τη ζώνη φιλίας και έχεις μπει σε άλλη ζώνη, γιατί να έχει διαχωριστεί η φιλία με την ερωτική σχέση, σα να μην επικοινωνούν. Υποθέτω με τον ίδιο τρόπο που έχουμε αποφασίσει ότι η αγάπη και ο έρωτας είναι άλλο πράγμα.
Όσο για την εμφάνιση: λέω ότι πρέπει να προσέχουμε την εμφάνισή μας γιατί μερικοί νομίζουν ότι αν δεν την προσέχουν οι άλλοι θα αναγκαστούν να τους προσέξουν περισσότερο ως χαρακτήρες. Κι αυτό το θεωρώ λάθος: οι άλλοι δε θα σπαταλήσουν ενέργεια σε κάτι που εκ πρώτης όψεως δεν έχει ενδιαφέρον, η όραση είναι πολύ ισχυρή αίσθηση.


Είναι αξιολάτρευτη η προσπάθεια που κάνεις να με ψυχολογήσεις. Προφανώς όσα γράφω έχουν σχέση με όσα είμαι, όμως προσπαθώ πάντα να απαντώ στον συγκεκριμένο που ρωτάει βάζοντας τα δυνατά μου να καταλάβω τι είναι πραγματικά αυτό που ρωτάει, διαβάζοντας πίσω από την ερώτηση. Δεν λέω τα ίδια σε όλους, ή τουλάχιστον ελπίζω να μη λέω τα ίδια σε όλους. Άλλοι θέλουν αγκαλίτσα, άλλοι λίγη ενθάρρυνση, άλλοι θέλουν σφαλιάρες.

47

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#2 Σκέψου λίγο μήπως βαριέσαι. Δεν το λέω ειρωνικά. Το λέω πολύ σοβαρά. Σκέψου τι άλλο θα μπορούσε να συμβαίνει εκείνες τις ώρες και γιατί δεν συμβαίνει, πώς και δεν συμβαίνει, πώς θα'ταν αν συνέβαινε..;
μ αυτα και με εκεινα περασαμε στο ντουκου την απαντησαρα στο 3 και ειναι κριμα.ξερω επαναλαμβανομαι μα δε μου ρχετε κατι καλυτερο, μουχαχαχαχαχα για τη σουπιερα!
Καλησπέρα κι από εμένα! Έτσι #4 δώσε πόνο!!!#6 Εμένα προσωπικά μου αρέσει να ξαναδιαβάζω το ίδιο βιβλίο. Θεωρώ πως την πρώτη φορά έχεις αγωνία περισσότερο για την πλοκή και πού το πάει η/ο συγγραφέας και από την δεύτερη και μετά ψάχνεις να βρεις τις λέπτομέρειες (αν φυσικά σε ενδιαφέρει να βρεις τις λεπτομέρειες).Θα μπορούσες να δημιουργήσεις ένα αρχείο excel με: Τίτλο βιβλίου/Όνομα συγγραφέα/Πώς βρέθηκε στα χέρια σου/Παρατηρήσεις (όπου θα μπορούσες να γράψεις αν σου άρεσε, τί σου έκανε εντύπωση, κάποια ατάκα του βιβλίου κλπ.). Έτσι, θα έχεις ένα αρχείο να ανατρέξεις και εκτός από τους πρακτικούς λόγους, μπορείς να θαυμάζεις την πρόοδο σου στο διάβασμα. Να αυτοθαυμάζεσαι δηλαδή!Πάω να μελετήσω κι άλλες ερωτοαπαντήσεις Α, μπά;
#1 χαχα πόσο μ'αρέσει η διπλωματία! Νομίζεις ότι άλλος σε γαργαλάει και γελάς και το ευχαριστιέσαι! Και ελπίζεις σε περισσότερα και επαναλaμβανόμενα γαργαλιτά! Ω, ναι! Μόνο που κάποια στιγμή καταλάβαινεις ότι δεν είναι γαργάλιμα, το αντίθετο, είναι μαχαιριά#4 μ'αρέσει η ωφελιμιστική σου λογική (το λέω κυριολεκτικά χωρίς καμία κακία)
#1: Τελικά, μήπως είναι γκει και δεν θέλει να το μάθουν οι δικοί του, κι αυτοί στεναχωριούνται που δεν έχει κοπέλα και τον προξένεψαν μαζί σου? Τότε μπορεί μεν να σε βρίσκει ενδιαφέρουσα, αλλά μόνο για παρέα, και με το που είδε οτι εσύ το πήρες ζεστά και το πας αλλού να την έκανε απο φόβο μην αποκαλυφθεί. Ξέρω λίγο παρατραβηγμενο, αλλα...ολα είανι πιθανα.
αναφορικα με το προξενιο, θεωρω πως η σταση του νεαρου ηταν πολυ αξιοπρεπης. Δε χρειαζεται να σε 'στειλει' ο αλλος λεγοντας πως δεν του αρεσεις, δε χρειαζεται να τον φερεις σε αυτη τη θεση. Μερικες φορες ειμαστε καλοι χρυσοι, αλλα δεν ειμαστε ολοι για ολους, πως να γινει.ΥΓ. Παντως, μεγαλη τυχη που πετυχε προξενιο που της αρεσε. Θυμαμαι πως οταν ημουν ακομη ανυπαντρη, η καλη μου μητερα ηθελε να μου προξενεψει κατι ανδρες που δε μου ταιριαζαν καθολου. υποψιαζομαι οτι το εκανε γιατι ειχε διαλεξει συμπεθερα να ταιριαζει αυτη, και οχι 'καλο παιδι' για μενα :)
#2 Σε ζηλεύω!!Δεν θυμάσαι που δεν θυμάσαι το γιατί είσαι down,βάλε Μαραβέγια να παίζει στο pc και άλλαξε αυτόματα διάθεση χωρίς να θυμάσαι καν πως κάτι αρνητικό συνέβη. Έχεις προτέρημα στο τσεπάκι σου! Η πολλή λογική σκέψη δεν βοηθάει πάντα!#5 Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να συγχωρήσεις τον εαυτό σου και να πας παρακάτω. Σκέψου το,έχει νόημα να αποδίδεις ευθύνες σε εσένα ή στους άλλους κατόπιν εορτής; Από τα λάθη μαθαίνουμε. Στο μέλλον θα είσαι περισσότερο επιλεκτική :) .«the rest is still unwritten» που λέει και η Bedingfield ( https://www.youtube.com/watch?v=b7k0a5hYnSI ).
Για το #7, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με την απάντηση!Οι καλύτερες σχέσεις είναι αυτές με τις οποίες ο άνθρωπος δίπλα σου, είναι και φίλος σου. Κι όταν λέω φίλος, δεν εννοώ ντε και σώνει να μιλάτε όπως θα μιλούσατε στους κολλητούς/ες σας, όμως σίγουρα, σχέσεις που άρχισαν αρχικά ως φιλίες (ή πρώτα αν θες ως παρέα) είναι πολύ πιο ισορροπημένες και τελικά επιτυχημένες.Btw... απορώ πώς πιστεύουν οι περισσότεροι/ες ότι ή για σχέση θα τον δεις τον άλλο από την αρχή είτε μόνο φιλικά. ΟΚ, υπάρχει όντως η πρώτη εντύπωση, όμως ρε παιδιά ψάχνονται όλοι να βρουν το love at first sight και δεν τους περνάει καν από το μυαλό να γνωριστούν εν μέσω παρέας με άλλους ανθρώπους και να δώσουν ευκαιρίες μέσα από φιλικά πρόσωπα και όχι στο μπαρ με αγνώστους. Στην τελική, δεν σου αρέσει ένας φίλος φίλης που γνώρισες; Μπορεί να κάνετε ωραιότατη παρέα και ένας δικός του φίλος να είναι το αμόρε της ζωής σου. Ποτέ δεν ξέρεις. Και όχι, δεν έλκονται τα αντίθετα, ή μάλλον τα αντίθετα δεν μένουν μαζί. Για να κρατήσει κάτι, χρειάζονται και κοινοί/παρόμοιοι κώδικες επικοινωνίας και αντίληψης για την ζωή. Τι πιο κοντινό σε αυτό από ανθρώπους που θα μπορούσαν να είναι και φιλαράκια σου (ως χαρακτήρες) αν δεν υπήρχε το ερωτικό στοιχείο; Προσωπικά, ο άνθρωπός μου είναι και ο καλύτερός μου φίλος, με την έννοια ότι περνάω πολύ καλά μαζί του, ακόμη κι όταν θέλω να μιλήσω, να αστειευτώ, να νιώσω άνετα να μιλήσω μαζί του για κάτι που με απασχολεί. Πολύ λίγα πράγματα δεν θα μοιραζόμουν μαζί του παρά μόνο με φιλικά πρόσωπα ή κανέναν. Όταν αυτό είναι αμοιβαίο και ισορροπημένο, δεν υπάρχει πιο καλή σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με όλα αυτά(τα περί κοινών παρεών και εμπιστοσύνης),να τονίσω όμως πως άλλο να είσαι με τον άλλον σε κοινή παρέα και να είστε «φιλαράκια» γελώντας μαζί, και άλλο να είστε 5 χρόνια φίλοι,να έχετε μιλήσει για το παρελθόν σας στις σχέσεις και να έχετε απόλυτη οικειότητα σε βαθμό κακουργήματος. Τότε δεν υπάρχει έλξη. Αλλά ισχύει το ότι δεν πρέπει να αποκλείουμε τις σχέσεις μέσω κοινών παρεών. Το θέμα είναι να σε ελκύει ο άλλος, είστε δεν είστε σε κοινή παρέα. Αν δε, έχετε τέτοιες καλές βάσεις,πιθανότατα και να κρατήσει.
(Το ξαναέγραψα χθες αλλά κάπου θα χάθηκε στη μετάφραση..) #CougarFelis πολύ ωραία τα λες!Επίσης σήμερα (πάλι) οι απαντήσεις μία και μία, ειδικά με την τελευταία ατάκα, έγραψες κ πάλι!
:) Να'σαι καλά Nadja!Η αλήθεια είναι ότι με το "ισορροπημένο" αυτό εννοούσα bunnybugard5. Είπαμε, οικειότητα αλλά όταν φτάσεις να ρεύεστε και παρέα, άστο καλύτερα. :P
#1Θα το ξαναπω.Τί τραβάμε κι εμείς οι γυναίκες που σκεφτόμαστε τόσο πολύπλοκα για να ερμηνεύσουμε τα τόσο απλά που αφορούν τους άντρες. Κάτι τέτοιες ιστορίες μου φέρνουν πάντα στο μυαλό τον τίτλο της ταινίας "He's just not that not that into you".Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να ξαναπροσπαθήσεις. Μόνο αν το χρειάζεσαι για να το σβήσεις τελείως. Πάντως το πιθανότερο είναι ότι θα φέρεις δυο ανθρώπους σε δύσκολη θέση (εσένα και αυτόν).Άσε και υπάρχουν πολύ πιο δύσκολα γενικά στις σχέσεις, δεν είναι τόσο μεγάλη πρόκληση αυτό.Και να προχωρήσει και να έχεις και τους συγγενείς στην μέση;;;…πφφφφ! Αφού βρε σύ λες το έπιασες το νόημα..Ε δεν το πιάνεις κιόλας να μην σκας γι'αυτό.
Συνήθως οι άνθρωποι ξέρουν αν θα έκαναν σεξ με κάποιον μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από την πρώτη οπτική επαφή (άλλο αν δεν το παραδέχονται ούτε στον εαυτό τους).Προφανώς και έχει πολλά να κάνει με τα ζωώδη μας ένστικτα και λιγότερα με την ψυχρή λογική μας. Το πρόβλημα είναι φυσικά ότι τα ένστικτα αυτά δεν είναι απαραίτητα αμοιβαία. Καμιά φορά οι ορμόνες σου τον βλέπουν και λένε "ΝΑΙΙΙΙΙ" και οι δικές του οι ορμόνες λένε "χμ..." και έτσι καταλήγει η Μαίρη να θέλει τον Θανάση που θέλει την Γωγώ που θέλει τον Παναγιώτη που θέλει τον Μιχάλη που θέλει την Ζωή που θέλει τον Μήτσο.....
αυτο τωρα το εχεις διαβασει καπου εγκυρα ή ειναι εμπειρικη γνωση? στα πρωτα δευτερολεπτα θα εισαι σιγουρος οτι 8ες σεξ αν δεις την μονικα μπελουτσι αλλα σε νορμαλ καταστασεις το βρισκω λιγακι υπερβολικο....
@AroumpaΔεν είναι εμπειρική γνώση, είναι από κάποια άρθρα που διάβασα παλιότερα για Human body odor και για subconscious human sexual attraction από New Scientist, επίσης στο British Psyclological Society είχε ένα άρθρο για "unconscious and romantic attraction" και από άλλες πηγές που δεν μου έρχονται τώρα.Αυτό που έλεγαν ήταν ότι γνωρίζει γρήγορα το σώμα σου νιώθει έλξη για κάποιον πιθανό σύντροφο - από ένα συνδυασμό μυρωδιάς, στάσης σώματος, συμμετρίας, κίνησης, χροιάς φωνής κ.α. - και πως είναι μετά θέμα να το επικοινωνήσει σε επίπεδο συνειδητού.
6: Αν έχεις διαβάσει ένα μόνο βιβλίο, μπορεί να το θυμάσαι και λέξη προς λέξη, αν έχεις διαβάσει μερικές χιλιάδες, όλο και κάποιο θα ξεχάσεις ότι το διάβασες. Όλοι μας νομίζω το παθαίνουμε, κυρίως με βιβλία που δεν μας έκαναν εντύπωση (άσχετα αν μας άρεσαν ή όχι).Πάντως η άτιμη η μνήμη δεν είναι αυτό που νομίζουμε πως είναι. Δεν είναι μια αξιόπιστη ανάκληση των γεγονότων του παρελθόντος, αλλά μια υποκειμενική αχνή και ομιχλώδης αναπαράσταση που συχνά δεν είναι καν αξιόπιστη - ρωτήστε οποιοδήποτε αστυνομικό παίρνει συνεντεύξεις με αυτόπτες μάρτυρες.Εδώ δεν θυμόμαστε τις λεπτομέρειες από το πρώτο μας φιλί (τι φορούσε, τι γεύση είχαν τα χείλια της, πως ήταν το άρωμα της, πως αγγίζονταν τα χέρια μας), θα θυμόμαστε το 2456ο βιβλίο που διαβάσαμε πριν 17 χρόνια;
Αγαπητή Μαριάννα, δεν ξέρω τι έλεγε η Μαλβίνα δεν την παρακαλούθησα ποτέ μου, αλλά ξέρω προσωπικά ανθρώπους που διαβάζουν τουλάχιστον ένα βιβλίο την μέρα. Δεν έχουν όλοι τους ίδιους ρυθμούς ζωής, ταχύτητα ανάγνωσης, ελεύθερο χρόνο, πρόσβαση σε βιβλία και ανάγκη για διάβασμα.
Ενας μέσος αναγνώστης-το τονίζω το μέσος αναγνώστης-αν αποπειραθεί να διαβάσει στον αναγνωστικό του βίο-τονίζω και το αναγνωστικό του βίο-χιλιάδες βιβλία,οπως λες,το πιο πιθανό είναι να ξεχάσει οχι πιο βιβλίο έχει διαβάσει,αλλά και τη μάνα του την ίδια.Σε χρόνο dt(εξαιρουμένου του χρόνου που άπτεται των ταπεινών του ασχολιών)πριν τελειώσει το ένα θα αρχίζει το άλλο,αφου έτσι επιτάσσει η πνευματική του υψιπέτεια και η φιλόδοξη γκλάβα του.Εγω,που, τη μάνα μου δεν την έχω ξεχάσει ακόμα,ουτε τα βιβλία που εχω διαβάσει τα έχω ξεχάσει σε βαθμό να τα ξαναγοράσω,με μια,δόξα τω θεω,υγιή γκλάβα,και,που,πισιρικά δε με λες,να υποθέσω οτι συγκαταλέγομαι στο αξιοθρήνητο εκείνο ποσοστό αναγνωστών που το πνευματικό τους βεληνεκές φτάνει μέχρι τη μύτη τους;
@isosΔεν γνωρίζω τι είναι ο "μέσος αναγνώστης", από όσο ακούω στην Ελλάδα, αν ο "μέσος Έλληνας" διαβάσει ένα δυο βιβλία το χρόνο, τυχεροί θεωρούν τον εαυτό τους οι βιβλιοπώλες. Οπότε 2 βιβλία το χρόνο, αν ξεκίνησε να διαβάζει λογοτεχνία στα 20 και είναι 40 αυτά είναι 40 βιβλία. Αν υποθέσουμε ότι ένας άλλος, πιο διαβαστερός, αναγνώστης διαβάζει 2 βιβλία την εβδομάδα, αυτά είναι περίπου 100 το χρόνο. Αν ξεκίνησε να διαβάζει λογοτεχνία στα 20 και είναι 40 αυτά είναι 2000 βιβλία. Οι αριθμοί ανεβαίνουν εύκολα. Ένας 70χρονος που διαβάζει 50 βιβλία τον χρόνο (ένα την εβδομάδα) από τα 20 του έτη, έχει διαβάσει 2500 βιβλία...Τώρα όσο αφορά το πνευματικό βεληνεκές που ανέφερες, θα ήθελα να πω ότι δεν είναι μόνο πόσα βιβλία διαβάζεις, είναι τι βιβλία διαβάζεις και τι καταφέρνεις να πάρεις από αυτά.Παρόλα αυτά σε προσωπικό επίπεδο, όσο περισσότερο διαβάσεις, τόσο το καλύτερο για εσένα. Τι και αν ξεχάσεις το 90% από τις λεπτομέρειες, η καλλιέργεια σου δεν ξεχνιέται με τις λέξεις αλλά μένει χαραγμένη στον χαρακτήρα σου. Γίνεσαι μια πιο εξελιγμένη και βελτιωμένη έκδοση του εαυτού σου. Οπότε στρωθείτε όλοι στο (επιλεκτικό) διάβασμα.
Εγώ προσωπικά και τα 1500, 2000, 2500 ή δε ξέρω γω πόσα βιβλία έχει διαβάσει κανείς, "εκατοντάδες" θα τα αποκαλούσα. Το χιλιάδες παραπέμπει σε αστρονομικό αριθμό και διακατέχεται από μια υπερβολή- σνομπισμό.
@icareΔεν κατάλαβες. Δεν συζητάμε πόσα βιβλία _λέμε_ στους άλλους ότι διαβάσαμε. Συζητάμε αν κάποιος μπορεί πράγματι να έχει διαβάσει μερικές χιλιάδες βιβλία και να έχει ξεχάσει και μερικά στην διαδρομή. Απλή αριθμητική.Και μια υποσημείωση: Η ταπεινότητα θα πρέπει να συνοδεύεται και από ευγένεια για να είναι αληθινή. Οι ταπεινοί δεν τριγυρίζουν υπονοώντας χωρίς λόγο ότι οι άλλοι είναι υπερβολικοί και σνομπ. Οι ταπεινοί κοιτάζουν αυτά που πραγματικά γνωρίζουν και δεν υποθέτουν ότι τα ξέρουν όλα.
Να εικάσω,προβαίνοντας σε επιλεκτική χρήση,οτι έχεις ξεπετάξει σε χρόνο ευκαταφρόνητο ολο το εμβριθές φιλοσοφικό στερέωμα και απο τερψικάρδια επιθυμία το εναπομείναν στερέωμα σκέψης το ξεπετάς παίζοντας κομπολόι, υπο τη συνοδεία τερψιλαρύγγειων εδεσμάτων;
#1"Και αναρωτιέμαι, πώς θα μπορούσα να του ξαναπροτείνω, αν έχω δηλ. το δικαίωμα να το κάνω βάσει της στάσης του, και αν ναι με τι επιχείρημα μια δεύτερη συνάντηση-ευκαιρία και για τους δυο μας?"Στείλε μήνυμα "είμαι σπίτι μόνη και χόρνι". Αν δεν απαντήσει ξαναστείλτο σε κανα σιγουράκι εντ φοργκέτ χιζ σόρι ας.
Μα τί λες στο κορίτσι, κύριε Ν; Πιπέρι στα πληκτρολόγια. Μου έδωσες, όμως, άλλη ιδέα: να του στείλει κατά λάθος μήνυμα "πολύ ωραία περάσαμε χθες (και καλά!),Νίκο (ένα άσχετο όνομα), σ' ευχαριστώ πολύ για την έκπληξη! :)"Και η ζωή συνεχίζεται.
Σανανθη στην ουσια αυτο που της λεει ειναι οτι απ τη στιγμη που εχει ταμπουρωθει το χτηνος (λολ!) στην αμυνα ο μονος τροπος για να τον διασπασει ειναι να κατεβασει ενα 2-3-5 και οτι γινει, σιγα ετσι κ αλλιως το ματσακι ειναι χαμενο απ τα αποδυτηρια!το κακο αυτου του συστηματος ειναι οτι ο αλλος μπορει να πιασει τη χυλοπιτα καυτη και να σου τη τριψει με δυναμη στα μουτρα μαζι με το ταψι αλλα τουλαχιστον μετα δεν θα εχεις αμφιβολιες ουτε ψευτικες ελπιδες!συνισταται μονο για δυνατους παικτες
Lol, Aroumpα, τί φοβερή ανάλυση! Καμία αμφιβολία ή ψεύτικη ελπίδα δεν αξίζει τέτοια μπάλα, θά'λεγα. Εκτός και αν έχεις απέναντι τη Ρεάλ του έρωτα (την έχεις, όμως;)Αφήστε τα χτήνη στις σπηλιές τους και κατεβείτε στο γήπεδο με αυτοπεποίθηση. Θα βρεθούν άλλοι παίκτες να παίξουν μαζί σας!
#2Δες μήπως ασυνείδητα επιλέγεις να νιώθεις θλίψη για κάτι..Ίσως αναπαράγεις μια συμπεριφορά που έχεις συνηθίσει να βλέπεις στο κοντινό σου περιβάλλον. Ή σου πέσανε κάποια στιγμή μαζεμένα και δεν τα ξεκαθάρισες ακόμα και εκείνα επιστρέφουν. Ίσως πάλι νιώθεις ενοχές για κάτι και -πάντα ασυνείδητα- πιστεύεις πως σου αξίζει να μένεις σε μια τέτοια συναισθηματική κατάσταση.Στα λέω αυτά γιατί συνήθως υπάρχει κάποιος λόγος που στεναχωριόμαστε και δεν στεναχωριόμαστε πρώτα και μετά βρίσκουμε έναν λόγο. Είναι λίγο περίεργο αυτό, το βλέπεις ε; Το να στεναχωριέσαι απ'την άλλη και μετά να βρίσκεις έναν λόγο που σε ρίχνει εντελώς είναι φυσιολογικό, η λύπη βρίσκει βάση. Δεν είναι αυτό το ανησυχητικό.Μπορείς να γράφεις αυτά που λες πως ξεχνάς. Αλλά καλό είναι να μην τα διαβάζεις ξανα και ξανά για να λυπάσαι. Για να τα σβήνεις, ναι.Βρήκα αυτό: http://www.armonikizoi.com/2011/notwellΔεν το έχω κάνει αλλά δες μήπως σε βοηθήσει. Αν μη τι άλλο μου φαίνεται πως το να γνωρίσεις λίγο καλύτερα τον εαυτό σου και να κατανοησεις τις πηγές των συναισθημάτων σου θα βοηθήσει. καλή τύχη!