Αθωώθηκαν Ιακώβου και Ολυμπιονίκες για το ντόπινγκ

Αθωώθηκαν Ιακώβου και Ολυμπιονίκες για το ντόπινγκ Facebook Twitter
14

Αθώους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, τους αθλητές της εθνικής ομάδας άρσης βαρών και τους συγκατηγορούμενοί τους προπονητές, για τη μεγάλη υπόθεση ντόπινγκ που είχε γίνει γνωστή το 2008.

Οι κατηγορίες για τους συνολικά 25 κατηγορούμενους, ήταν για χορήγηση σε αθλητή από κοινού και κατά συρροή απαγορευμένης χημικής ουσίας με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής του διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης, χρησιμοποίηση από κοινού απαγορευμένης χημικής ουσίας από αθλητή και ηθική αυτουργία στην ανωτέρω πράξη,  κατασκευή, πώληση, προμήθεια και κατοχή ουσιών. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, οι Χ. Ιακώβου, Β. Μήτρου, Βαλέριος Λεωνίδης κτλ.

Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν και ο εισαγγελέας υιοθέτησε ότι η εθνική ομάδα είχε βρεθεί τότε στο στόχαστρο, είτε από λάθος, είτε επίτηδες με λάθος παρτίδα φαρμάκων που είχε φτάσει από την Κίνα εν αγνοία τους.  

Υπενθυμίζεται ότι σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που είχε διενεργήσει στις 7 Μαρτίου 2008 η WADA με εντολή της IWF σε όλους τους αθλητές της ομάδας άρσης βαρών είχαν βρεθεί θετικοί σε παράνομη ουσία οι 11 από τους 13.

Αθλητές και προπονητές είπαν μετά την δικαστική αθώωση, ότι η δικαιοσύνη «αθώωσε τη σύγχρονη αθλητική ιστορία της Ελλάδας».

«Ο Εθνικός Προπονητής, Χρήστος Ιακώβου, οι Ολυμπιονίκες Βαλέριος Λεωνίδης και Βίκτωρας Μήτρου, που οι διαχρονικές τους επιτυχίες πλημμύρισαν τις καρδιές μας από εθνική υπερηφάνεια και χαρά, σήμερα μας κοιτάζουν στα μάτια και βροντοφωνάζουν "Έλληνες πάνω από την μπάρα, όλοι μαζί μπορούμε"», αναφέρουν σε κοινή γραπτή δήλωσή τους οι δυο συνήγοροι.

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομοφοβικό σύνθημα στοιχειώνει το μεξικανικό ποδόσφαιρο ενόψει Μουντιάλ 2026- Ποιες οι επόμενες κινήσεις

Αθλητισμός / Ομοφοβικό σύνθημα στοιχειώνει το μεξικανικό ποδόσφαιρο ενόψει Μουντιάλ 2026- Ποιες οι επόμενες κινήσεις

Παρά τις επανειλημμένες κυρώσεις από τη FIFA και τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Μεξικού, το σύνθημα παραμένει ζωντανό τόσο στους αγώνες των συλλόγων όσο και της εθνικής ομάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

14 σχόλια
Μαζι με ολα τα αλλα σημαντικα και σπουδαια που χαθηκαν απο την χωρα μας τις τελευταιες δεκαετιες ,χαθηκε και ενα πολυτιμος, για οποιαδηποτε κοινωνια,συνδυασμος στοιχειων.Το ηθος,η αξιοπρεπεια και,πανω απ" όλα,η ντροπη.
Πάμε πάλι...Είναι κοινό μυστικό και εννοείται ότι το γνωρίζουν όλοι οι αθλητές.Σε όλο τον κόσμο όσοι κάνουν πρωταθλητισμό παίρνουν ντόπες.-Για αυτό και τα παγκόσμια+ολυμπιακά ρεκόρ έχουν φτάσει στον θεό.Ειδικά όποιος παρατηρήσει τα σώματα των αμεριακανων δεν θέλει και πολύ για να καταλάβει...Φυσικά μερικές φορές το τι ντόπα ακριβώς παίρνουν δεν το γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι οι αθλητές... ό,τι τους δίνει ο προπονητής το παίρνουν.
Δηλαδή οι Κινέζοι έχουν δύο ειδών παρτίδες που στέλνουν στις ομοσπονδίες, μια με αναβολικά και μια χωρίς αναβολικά.Δεν ξέρω τι είναι πιο γελοίο ο ισχυρισμός ή ότι έγινε δεκτός.
...ας Θυμηθουμε τωρα ολοι μαζι,τον καθολικο παροξυσμο ενθουσιασμου που ειχε καταλαβει ολη την κοινωνια με αυτα τα μεταλλια της "dream-team",την αναδειξη ολων αυτων των ημιαγραμματων παιδιων και του λεβενταρα "προπονητη" τους σε εθνικους υπερηρωες,την εξωφρενικη επιβραβευση τους με δημοσια αξιωματα και κραυγαλεες τιμες,συνοδεια ισοβιων μισθων και εξοργιστικων προνομιων.Γιατι,οταν μια κοινωνια δεν εχει απο που αλλου να αντλησει συλλογικη περηφανεια για οσα την συνεχουν πραγματικα,τοτε αναγκαστικα καταφευγει σε τετοια υποκαταστατα εθνικης δοξας,εστω και αν αυτο απαιτει την συνδρομη της παραφαρμακευτικης χημειας.Ειναι ενδεικτικο νομιζω,πως η αποκαλυψη αυτης της βρωμερης παρωδιας πρωταθλητισμου,συνεπεσε χρονικα,με την καταρρευση ολων των μεταπολιτευτικων μας μυθευματων,που μας εφεραν στο σημειο να κατσουμε,οχι κατω απο,αλλα πανω στην ιδια την μπαρα του εθνικου μας μεγαλειου...
Μάλιστα.μπέρδεψαν τα ουρα με τις γκαζοζες.κάποιος ήπιε το δείγμα και στη WADA σπάγανε το κεφάλι τους γιατί το κατουρο έβγαζε μπουρμπουλήθρες...Σιχαμενα πράγματα δηλαδή,όπως και οι δηλώσεις τους.
Στην Ελλάδα πάνω απ'όλα υπάρχει δικαιοσύνη. Γι'αυτό είμαστε πολιτισμένη χώρα άλλωστε.Ένας από αυτούς με ψάξιμο 2 δευτερολέπτων στο google, λέει είναι και απόφοιτος φαρμακευτικής. χα.
Αυτη ειναι η νοοτροπια μας. Αντι να παραδεχομαστε τα λαθη μας και να προσπαθουμε να βελτιωθουμε σα λαος παντα μας φταινε οι αλλοι. Επιορκοι καθε λογης( δημαρχοι, δημοσιοι λειτουργοι) πιανονται επ αυτοφωρω αλλα στο τελος ειναι παντα θυματα καποιας αοριστης συνομωσιας. Στο τελος βγαινουν και απο πανω διασυροντας και τη δικαιοσυνη.Τα ιδια και στον αθλητισμο. "Τα ιδια κανουν ολοι αλλα εμας μας ζηλευουν και μας στοχοποιοιουν".Αντι να βελτιωθουμε με ερευνα και προσπαθεια παμε τιγκα στα αναβολικα και προσπαθουμε με γελοιες κουτοπονηριες( τροχαια ατυχηματα και καραγκιοζιλικια) να αποφυγουμε τους ελεγχους.Δε βρεχει, μας φτυνουν. Ξυπνατε ψεκασμενοι...