Μεγάλες οικονομικές ανισότητες στη Βρετανία

Μεγάλες οικονομικές ανισότητες στη Βρετανία Facebook Twitter
4

Τα επίσημα στοιχεία της οικονομίας της Βρετανίας δείχνουν μια χώρα σε ανάπτυξη που δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από την ύφεση που πλήττει τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα πολύ πρόσφατα το ποσοστό ανεργίας έπεσε για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια κάτω από το 7%.

Οι συγκεκριμένοι αριθμοί όμως δεν λένε πάντα την αλήθεια. Σχεδόν ένα εκατομμύριο Βρετανοί κατέφυγαν πέρυσι σε τράπεζες τροφίμων, μια «σοκαριστική» αύξηση κατά 163% σε σχέση με το 2012, όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Trussel Trust.

Η Βρετανική ΜΚΟ κατήγγειλε την μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας και τη γενικότερη οικονομική πολιτική, η οποία παρά την οικονομική ανάκαμψη υποχρέωσε 913.000 Βρετανούς να χρειαστούν για τουλάχιστον τρεις ημέρες επισιτιστική βοήθεια. Το 2012 παρόμοια βοήθεια χρειάστηκαν μόνο 347.000.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΜΚΟ Κρις Μουλντ, ο αριθμός αυτός είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. "Δεν περιλαμβάνει αυτούς που κατέφυγαν σε άλλα συστήματα βοήθειας, αυτούς που ζουν σε πόλεις όπου δεν υπάρχουν τράπεζες τροφίμων, αυτούς που ντρέπονται να πάνε σε αυτές και εκείνους, και είναι πολλοί, οι οποίοι τρώνε ολοένα και χειρότερα", υπογράμμισε ο Μουλντ.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάθιου Λιβελσμπέργκερ: Ο «πρασινοσκούφης», οπαδός του Τραμπ που αυτοκτόνησε στο Tesla Cybertruck

Διεθνή / Μάθιου Λιβελσμπέργκερ: Ο «πρασινοσκούφης», παρασημοφορημένος, οπαδός του Τραμπ που αυτοκτόνησε στο Tesla Cybertruck

Τι γνωρίζουμε για τον 37χρονο, μέλος των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού, που αυτοκτόνησε και προκάλεσε την έκρηξη του Tesla Cybertruck στο Λας Βέγκας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Δεν είμαι πολλυ σίγουρη ότι μόνο οι άποροι καταφεύγουν στις τράπεζες τροφίμων στην Βρετανία. Ζω εδώ και 6 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο και η πλειονότητα των Βρετανών (από άνεργους μέχρι μανατζερς) θα έκαναν τα πάντα για κάτι δωρεάν, σε αυτή την περίπτωση το φαγητό.
Επειδη εχω ζησει κι εγω στην Αγγλια συμφωνω οτι οι Αγγλοι ειναι μεγαλυτεροι "σπαγγοι"απο τους Σκωτσεζους.Ενας μανατζερ ομως δεν θα πηγαινε ποτε να στηθει για δωρεαν συσσιτιο.Διοτι μια απλη φωτογραφηση του εκει θα εσημαινε το τελος της καρριερας του.
Πού είναι η αντίφαση στην είδηση; Αφού στον καπιταλισμό ανάπτυξη και ευημερία αφορά μόνο σε εταιρίες και επιχειρηματίες.Όλοι οι άλλοι να πάνε να... σιτιστούν