Το σημείωμα που άφησε ο δάσκαλος των παιδιών στη Ν. Κορέα

Το σημείωμα που άφησε ο δάσκαλος των παιδιών στη Ν. Κορέα Facebook Twitter
4

 

Το σημείωμα που άφησε ο δάσκαλος των παιδιών στη Ν. Κορέα Facebook Twitter

Την ώρα που ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου που βούλιαξε στη Νότια Κορέα κατηγορούνται ότι εγκατέλειψαν από τους πρώτους το φέριμπόουτ, ο υποδιευθυντής του σχολείου των παιδιών ανέλαβε την ευθύνη για την τραγωδία καθώς βρέθηκε κρεμασμένος σε ένα δέντρο.

Ο 52χρονος Κανγκ Μιν Κίου ήταν ανάμεσα στους διασωθέντες αλλά δεν άντεξε να έχει σωθεί η δική του ζωή όταν αγνοούνται τόσοι μαθητές του.

Βρέθηκε κρεμασμένος σε ένα δέντρο και σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap άφησε ένα σημείωμα στο πορτοφόλι του που έγραφε:

«Το να επιβιώσεις μόνο (εσύ) είναι πολύ οδυνηρό όταν άλλοι 200 αγνοούνται. Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη. Εγώ προχώρησα (το θέμα) της εκδρομής. Θα ξαναγίνω δάσκαλος στην άλλη ζωή για τους μαθητές μου, οι σοροί των οποίων δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί».

 

Στη φυλακή ο πλοίαρχος

Στη φυλακή οδηγήθηκε εν τω μεταξύ, ο 52χρονος πλοίαρχος Λι Τζουν Σέοκ, ο οποίος συνελήφθη μαζί με δύο ακόμη μέλη του πληρώματος του πλοίου Sewol.

Ο πλοίαρχος που δέχτηκε έντονες επικρίσεις επειδή δεν διέταξε αμέσως μετά την πρόσκρουση την εκκένωση του πλοίου είπε:


«Εκείνη την ώρα (στη διάρκεια των 40 λεπτών μετά την πρόσκρουση), δεν είχαν φτάσει τα σωστικά σκάφη. Δεν υπήρχαν ούτε ψαροκάικα ούτε άλλα σκάφη για να βοηθήσουν…Τα ρεύματα ήταν ισχυρά και τα νερά πολύ κρύα στο σημείο εκείνο».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Ειναι πολυ τραγικο το συγκεκριμενο γεγονος. Ο δασκαλος πηρε πανω του ευθυνη που δεν του αναλογουσε. Και δεν του αναλογουσε, διοτι οταν προχωρουσε το θεμα της εκδρομης, δεν γνωριζε οτι θα κατεληγε σε δυστυχημα. Η ευθυνη εχει και τις διδακτικες διαστασεις για το μελλον. Δηλαδη στο μελλον δεν θα πρεπει οι δασκαλοι να εγκρινουν εκδρομες, διοτι μπορει αυτες να καταληξουν σε δυστυχημα; Οι επιζωντες ενος δυστυχηματος πρεπει να λαμβανουν αμεσα ψυχολογικη υποστηριξη απο επαγγελματιες, διοτι οπως βλεπουμε κινδυνευουν να καταληξουν υπο το τεραστιο βαρος ψυχολογικων πιεσεων σε τραγικες αποφασεις...
Αυτοκτονησε και αυτο το θεωρουμε γεναιο; Να ζουσε, να επεστρεφε στο σημειο και να βοηθουσε με την διασωση. Η να εδεινε οτι ειχε και δεν ειχε. Δεν καταλαβαινω γιατι, επειδη αφαιρεσε την ζωη του μονος του θεωρειται "πραγματικος ανθρωπος" η "γεναιος"
Ο δασκαλος,ο οποιος δεν ειχε φυσικα καμμια σχεση με το ατυχημα,αλλα δεν αντεξε την σκεψη οτι η εκδρομη ηταν δικη του ιδεα,αυτοκτονησε.Ο πλοιαρχος,ο οποιος εδωσε εντολη να μεινουν ολοι οι επιβατες μεσα στο σκαφος(και να παγιδευθουν)εφυγε,και φυσικα σωθηκε, μαζι με το πληρωμα του.Το να ζητας σε χωρες οπως η Κορεα(....με τα τεραστια ναυπηγεια...) να γνωριζιουν ,εστω και ακροθιγως, εννοιες οπως "ναυτοσυνη" και "το υψιστο καθηκον του πλοιαρχου"ειναι "ευσεβης ποθος".Το να θαυμασεις,ομως,εναν "δασκαλο" οπως ο αυτοχειρας,ακομη και αν ειναι μεμονωμενη περιπτωση,ειναι ,περιπου,υποχρεωση σου.Το να σκεφθεις οτι οι "αποδοχες" του δασκαλου θα ηταν,οπως σε ολο τον κοσμο,κατα πολυ μικροτερες απο αυτες του "πλοιαρχου", ειναι αναποφευκτο.Οπως και οι συγκρισεις.