Στην ανταγωνιστικότητα γίναμε ήδη Αργεντινή

Στην ανταγωνιστικότητα γίναμε ήδη Αργεντινή Facebook Twitter
10

Παρά την καταιγίδα των μέτρων και τη δραματική μείωση των μισθών στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, η Ελλάδα έχασε τρεις θέσεις στο σχετικό πίνακα, πατώνοντας κυριολεκτικά αφού λαμβάνει την 57η θέση μεταξύ 60 οικονομιών.

Σύμφωνα με την έρευνα για την  Επετηρίδα της Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας του Διεθνούς Ινστιτούτου για τη Διαχείριση της Ανάπτυξης, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 60ή και τελευταία θέση στην «οικονομική αποδοτικότητα» κάτι που συνδέεται με την πολύ μεγάλη ανεργία που έχει η χώρα, στην επιχειρηματική αποτελεσματικότητα βρέθηκε από την 47η το 2013 στην 54η εφέτος, στην «κυβερνητική αποτελεσματικότητα» η Ελλάδα έχασε μια θέση σε σχέση με το 2013 και κατατάσσεται 57η.

Επίσης στη νομοθεσία για το επιχειρείν καταλαμβάνει την 40ή θέση από 45η το 2013, ενώ στις υποδομές η Ελλάδα καταλαμβάνει την 39η θέση, χάνοντας τέσσερις θέσεις σε σχέση με το 2013.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι η έρευνα λαμβάνει υπόψη και τις απόψεις 4.300 στελεχών επιχειρήσεων διεθνώς, δυνάμει επενδυτών δηλαδή, οι οποίοι κατέταξαν τη χώρα μας, στην 58η θέση, πάνω μόνο από Αργεντινή και Βενεζουέλα.

Οι ΗΠΑ διατηρούν την 1η θέση για το 2014 και ακολουθούν οι Ελβετία (2), Σιγκαπούρη (3) και το Χονγκ Κονγκ (4).

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιματική Κρίση: Δημιουργείται Ευρωπαϊκό Ειδικό Ταμείο για φυσικές καταστροφές στον πρωτογενή τομέα

Οικονομία / Κλιματική Κρίση: Δημιουργείται Ευρωπαϊκό Ειδικό Ταμείο για φυσικές καταστροφές στον πρωτογενή τομέα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έχουν πλήξει πολλές περιοχές της Ευρώπης, έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε μεγάλες εκτάσεις του κοινοτικού γεωργικού τομέα
ΦΩΤ.: EUROKINISSI

σχόλια

6 σχόλια
το μεγάλο πρόβλημα με τους διάφορους αριστερίζοντες (εσείς που λέτε για μισθούς πείνας και πλουτίζουν οι πλούσιοι), είναι ότι δεν έχουν το "προνόμιο" να πληρώνουν φόρους. Αν το είχαν, θα ήξεραν ότι κύρια αιτία για το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας είναι το φορολογικό πλαίσιο, το οποίο αλλάζει κάθε τρεις μέρες.
Κατά τ'άλλα τα μέτρα λαμβάνονται για να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας κι όχι γιατί έτσι εξυπηρετούνται ιδιωτικά στμφέροντα και πλουτίζουν ακόμα περισσότερο οι ήδη πλούσιοι.
Η "καταιγίδα" των μέτρων δεν έγινε στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, αλλά στο όνομα της διατήρησης των κεκτημένων και των προνομίων των συντεχνιών. Οι αριστερούληδες (κατ όνομα, γιατι στην ουσία αυτο που έχουμε στην ελλαδα σαν αριστερά αποτελεί βαθύτατη συντήρηση) θα πρεπει να χαίρονται αφού το όραμα του Τσίπρα τώρα δικαιώνεται.
Δεν καταλαβαίνω που το πας ειλικρινά. Δηλαδή θες να πεις πως πρέπει να δουλεύουμε με ακόμα χαμηλότερο μισθό όσο δηλαδή ήθελε η τρόικα (περίπου 200 ευρώ) για να γίνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί;
Πρέπει να δουλεύουμε και να πληρωνόμαστε καλά. Για να γίνει αυτό απαιτείται άμεση απαλλαγή από τον σάπιο κρατισμό, πράγμα που κανένα κόμμα "εξουσίας" δεν φαίνεται να ασπάζεται, προεξάρχοντος του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο τους στηρίζετε και εμπιστεύεστε τα τριτοκοσμικά τους οράματα, τα 200 φαντάζουν πολλά. Εκεί το πάω.
Οι συντεχνίες, τα οργανωμένα συμφέροντα και γενικά όλος οι συρφετός του λαϊικισμού. Ας ελπίσουμε να τους γυρίσει ο λαός την πλάτη ώστε να διαλυθούν στα εξ ων συνετέθησαν (παλαβές συνιστώσες).