Έτσι θα γίνει το εναρκτήριο λάκτισμα του Μουντιάλ

Έτσι θα γίνει το εναρκτήριο λάκτισμα του Μουντιάλ Facebook Twitter
3

Να και μια θετική είδηση σχετικά με το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί από τις 12 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου στη Βραζιλία.

Με έναν πολύ εντυπωσιακό τρόπο που αποθεώνει την τεχνολογία και δίνει ελπίδα σε χιλιάδες άτομα με κινητικές δυσκολίες ή και καθολική αναπηρία, πρόκειται να γίνει το εναρκτήριο λάκτισμα του εικοστού κατά σειρά Μουντιάλ.

Ένας έφηβος με καθολική αναπηρία, που θα βρίσκεται στο γήπεδο της τελετής έναρξης, θα σηκωθεί από το αναπηρικό αμαξίδιο και θα κλωτσήσει τη μπάλα, με τη βοήθεια μιας ρομποτικής εξωσκελετικής στολής, και ειδικών εξαρτημάτων που έχουν δημιουργηθεί με τη βοήθεια τρισδιάστατης εκτύπωσης. Η ρομποτική στολή θα ελέγχεται πλήρως με εντολές που θα δέχεται από τον εγκέφαλο του ασθενή.

Το σύστημα ρομποτικού εξωσκελετού, αποτελεί τον καρπό της συλλογικής προσπάθειας ενός διεθνούς team σχεδιαστών, επιστημόνων της ρομποτικής και γιατρών από επτά πανεπιστημιακά ιδρύματα ανά τον κόσμο, γνωστό με την ονομασία Walk Again Project. Όπως αναφέρουν πολλά διεθνή μέσα, το προγραμματισμένο event, πρόκειται να είναι η πρώτη παγκόσμια δημόσια επίδειξη ρομποτικού εξωσκελετικού συστήματος που ελέγχεται μέσω του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.

Δείτε περισσότερα για το ελπιδοφόρο Walk Again Project, στο παρακάτω βίντεο:

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις 4 καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Μμμ ναι. και μετα το πανηγυρακι, μετα τα εσοδα απο την αναμεταδοση αυτη της συγκηνιτικης και πρωτοφανους φαινομενικοανθρωπιστικης σκηνης, το παιδι θα γυρισει στο σπιτι μου χωρις καμια βοηθεια.
Μμμ ναι. και μετα το πανηγυρακι, μετα τα εσοδα εκαττομυριων απο την αναμεταδοση της συγκινητικης και πρωτοποριακα φαινομενικοανθρωπιστικης στιγμης, το παιδι θα γυρισει σπιτι τουυ χωρις καμια απολυτως βοηθεια.