Αν κάνω άτακτη ζωή, δικός μου είναι λογαριασμός

Αν κάνω άτακτη ζωή, δικός μου είναι λογαριασμός. Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

 

Τρεις παρατηρήσεις για το ιδιωτικό βίντεο του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, το οποίο έβγαλε στη δημοσιότητα ο Τριανταφυλλόπουλος (όπως είχε ξανακάνει με τον Ασλάνη και τον Κορκολή):

1. Πρώτη φορά, ένας πολιτικός απαντά ευθέως σε αυτές τις χυδαιότατες "δημοσιογραφικές" αποκαλύψεις. Επαναλαμβάνω: πρώτη φορά. Κι αυτό δείχνει, ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός έχει κουράγιο και ότι βεβαίως στηρίζεται από ένα κόμμα που, προς τιμήν του, δεν τον αφήνει ακάλυπτο.
 

Μπορεί ο Σακελλαρίδης ακόμα και να μη καταλαβαίνει τι κάνει, προσπαθώντας να διαχειριστεί μια κρίση - κάνει όμως κάτι πραγματικά σημαντικό: ξεμπροστιάζει θαρρετά την αρρώστια, τοποθετώντας ένα ζήτημα που πήγαινε να κουκουλωθεί, στο επίκεντρο της πολιτικής. Δεν μασάει, δεν μπαίνει σε συζήτηση με το βούρκο της κοινωνίας (που πάντα σταυροκοπιέται και εξανίσταται για την παρακμή των πάντων) -και με τον τρόπο αυτό εγκαινιάζει κάτι καινούριο και παρήγορο στο δημόσιο βίο. 

2. Πρώτη φορά "αποκαλύψεις" τέτοιας φύσεως πέφτουν στο κενό. Κάποτε, "αποκαλύψεις" μικρότερης κιτρινίλας αρκούσαν να οδηγήσουν ανθρώπους στην καταστροφή και το Πανελλήνιο σε παραλήρημα. Τώρα, ούτε το ένα συμβαίνει (μέχρι στιγμής)  ούτε το άλλο -όσο κι αν κάποιοι βεβιασμένα προσπαθούν. Ο στημένος θίασος των σιχαμένων "φοιτητών" που παγίδευσε τον Σακελλαρίδη και μετά έφριττε on camera με θεατρική υπερβολή (προφανώς αυτοί το κάνουν μόνο ιεραποστολικά και γεννήθηκαν από μονογαμικές προβατίνες), ερεθίζει μόνο τα επαγγελματικά τρολ του facebook - ο πολύς κόσμος ακούει τις κραυγές της ηθικολογίας απαθώς. Αδιάφορος. Διότι γίνεται συνείδηση, σιγα-σιγά, ότι αυτά αφορούν στον ιδιωτικό και απαράβατο χώρο της προσωπικής ζωής. Την οποία κανένα πορνολαγωνικό δεν μπορεί να καταλύσει.

Αν κάνω άτακτη ζωή, δικός μου είναι λογαριασμός. Facebook Twitter
Μπορεί ο Σακελλαρίδης ακόμα και να μη καταλαβαίνει τι κάνει, προσπαθώντας να διαχειριστεί μια κρίση - κάνει όμως κάτι πραγματικά σημαντικό: ξεμπροστιάζει θαρρετά την αρρώστια, τοποθετώντας ένα ζήτημα που πήγαινε να κουκουλωθεί, στο επίκεντρο της πολιτικής... Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO



3. Βεβαίως δεν είναι εντελώς αφύσικο το ενδιαφέρον γύρω από τα δημόσια πρόσωπα. Η εξωσυζυγική σχέση του Ολάντ, πριν λίγους μήνες, καλύφθηκε εκτενώς από τα σοβαρότερα μέσα του πλανήτη. Αλλά χωρίς χυδαίες λεπτομέρειες. Και επειδή, εν προκειμένω υπήρχε ένα ψέμα: η απάτη ενός γάμου. Ο κύριος Σακελλαρίδης είναι νέος, ελεύθερος και μπορεί να ζει την προσωπική ζωή του όπως θέλει. Ποιο είναι το πρόβλημα; Μήπως θα ανέβει τώρα στα κρεββάτια ο Κασιδιάρης με ένα χάρακα να εξετάζει την ιερά κλίση των οργάνων; (Aς ασχοληθεί καλύτερα πώς θα χαρακώσουν επιμελέστερα οι δικοί του κανά ράπερ ή μετανάστη στην Ομόνοια...)

Είχα ακούσει κι εγώ τις λιπαρές φήμες από την πρώτη στιγμή και απαξιούσα να της αναπαράξω ακόμα και στους φίλους μου. Αλλά τώρα που το θέμα έσκασε, πιστεύω ότι πρέπει να κλείσει το γρηγορότερο. Όσο περισσότερο σέρνεται, τόσο παίρνει πόντους το φασισταριό που ενεδρεύει στα προσωπικά κομπιούτερ των ανθρώπων.

 

Οπτική Γωνία
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΤΑ KITΡΙΝΑ MEDIA

ΤΑ KITΡΙΝΑ MEDIA

Από την αλήστου μνήμης «Αυριανή» και το εμετικό «Μακελειό» μέχρι τις δολοφονίες χαρακτήρα μέσω στρατιών τρολ στα social media, τα κίτρινα μέσα δηλητηριάζουν διαχρονικά τη δημόσια ζωή και οδηγούν ανθρώπους στην απόγνωση, εκμεταλλευόμενα τα παραθυράκια της Δυτικής ελευθερίας της έκφρασης. Το χειρότερο: αρέσουν στον μεγάλο όχλο και συχνά χρησιμοποιούνται από την εξουσία και τους ισχυρούς για ξεκαθαρίσματα λογαριασμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέρκελ και Τσίπρας, μία φιλία που γεννήθηκε στην κρίση 

Οπτική Γωνία / Μέρκελ και Τσίπρας, μία φιλία που γεννήθηκε στην κρίση 

Πώς η Μέρκελ της «συντηρητικής νομενκλατούρας» ενθουσιάστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο έλεγε ότι «ο μικρός μαθαίνει γρήγορα», και όσα μας υπενθύμισαν τα απομνημονεύματα της.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Στις ΗΠΑ οι πολίτες ψηφίζουν για την οικονομία, όχι για τη woke ατζέντα»

Διεθνή / «Στις ΗΠΑ οι πολίτες ψηφίζουν για την οικονομία, όχι για τη woke ατζέντα»

Γιατί η εργατική τάξη υποστήριξε τον Τραμπ; Μιλά στη LiFO ο καθηγητής Οικονομικών και διευθυντής του Κέντρου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, Τζέφρι Σακς.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ