Κανόνας. Είτε είσαι επώνυμος είτε όχι, οι φωτογραφίες που τραβάς με το κινητό σου, και δη με το iPhone, ανήκουν σε εσένα και σε όσους επιλέγεις εσύ να τις αποκαλύψεις.
Μετά το τελευταίο πατατράκ με την ονομασία Fappening όπου ένα team από χάκερς έδωσαν στη δημοσιότητα αυθεντικές (και μερικές fake) φωτογραφίες 100 και πλέον προσωπικοτήτων του Hollywood, κρίναμε σκόπιμο να σου μεταφέρουμε ορισμένες από τις συμβουλές των ειδικών που θα προφυλάξουν κάθε φωτό σου από τα αδιάκριτα βλέμματα.
1. Δεν θες να δεις τις γυμνές σου πόζες στα πέρατα του Internet; ΜΗΝ ΤΡΑΒΑΣ γυμνές φωτογραφίες.
Αυτή είναι η μόνη δοκιμασμένη και 100% αποδοτική μέθοδος για να μην σου κλέψει κανείς, ποτέ καμμία πιπεράτη φωτό σου. Αποχή από το Sexting. Όμως επειδή είναι δικαίωμα του καθενός πως θα χρησιμοποιήσει τα gadget του σε σχέση με το σώμα του, ας δούμε τι εναλλακτικές υπάρχουν.
2. Εάν σώνει και ντε θες να τραβήξεις γυμνές φωτό, κρυπτογράφησέ τις και ΜΗΝ τις ανεβάσεις στο Internet
Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, εάν δεν θέλεις να είσαι άλλο ένα θύμα πορνο-εκδίκησης ενός ή μιας πρώην, με ψυχικές διαταραχές, χρησιμοποίησε ένα από τα εκατοντάδες προγράμματα file encryption που υπάρχουν στο διαδίκτυο (ο life-hacker, δίνει πάντα τις καλύτερες συμβουλές, ακολούθησε αυτό το link). Επειδή όμως στην εποχή όπου μοιράζονται οι πάντες τα πάντα, online, στο σύννεφο, ας δούμε τις επιλογές που υπάρχουν:
3. Tι να κάνεις εάν ανεβάζεις τα γυμνά σου σε υπηρεσίες Cloud:
α. Ενεργοποίησε τώρα την διπλή ταυτοποίηση χρήστη, δηλαδή το two-step verification, σε όσα site ή online υπηρεσίες το παρέχουν. Και είναι πλέον πολλές. Η Apple παραθέτει εδώ έναν οδηγό για ισχυροποίηση του password σου και ενεργοποίηση της παροχής 'Two Step Verification' που σου εξασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια με την αποστολή κωδικού -συνήθως στο κινητό σου- κάθε φορά που θες να προσπελάσεις τα αρχεία σου. Δες εδώ τον αντίστοιχο οδηγό της Google στα Ελληνικά. Μην βαριέσαι να τον ακολουθήσεις πιστά. Θα το μετανοιώσεις.
β. Κρυπτογράφησε τις φωτό ή τους φακέλους που τις περιέχουν ΠΡΙΝ τις ανεβάσεις οπουδήποτε. Με δωρεάν προγράμματα όπως το BoxCryptor, η διαδικασία είναι τόσο απλή και γρήγορη, που δεν έχεις καμμία δικαιολογία να μην το κάνεις.
4. Εάν θες να μοιραστείς 'καυτά jpeg' μέσω γνωστών και αγνώστων Social Media:
α. Καλό θα ήταν να μην το κάνεις σε καμμία περίπτωση. Αλλά εάν απειλείται η σεξουαλική σου ζωή ή σε έχουν καταραστεί να μοιράζεσαι τα γυμνά σου selfies, τότε ιδού τις πρέπει να κάνεις:
β. Two Step Verification (οποία έκπληξις!). Σοβαρά τώρα, καλύτερα να αρχίσεις να ποστάρεις οικειοθελώς τις γυμνές σου φωτό στο 4chan ή το imgur, εάν δεν ενεργοποιήσεις το σύστημα ασφαλείας διπλής ταυτοποίησης στα δημοφιλέστερα Social Media. Δες πως γίνεται στο Twitter, το Facebook και το Tumblr, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!
γ. Οι υπηρεσίες και τα application ανταλλαγής εφήμερων μηνυμάτων -τύπου Snapchat- που σου υπόσχονται ότι τα μηνύματα διαγράφονται άμα τη αναγνώσει, είναι ο χειρότερος τρόπος να ανταλλάξεις πριβέ φωτογραφίες. Όσο και να υποστηρίζουν οτι τα snaps διαγράφονται, υπάρχουν τρόποι επαναφοράς τους, ευκολότερα από όσο νομίζεις. Ξέχνα το!
5. Αφορά τους κατόχους iPhone: Η διαγραφή μιας φωτό από τη συσκευή, δεν σημαίνει και την εξαφάνισή της από το ψηφιακό σύμπαν, γκέγκε;
Ακόμα κι αν έχεις σβήσει μια φωτογραφία από τη συσκευή σου, εάν έχεις ενεργοποιημένο το αυτόματο backup στο iCloud ή σε αντίστοιχες υπηρεσίες, την πάτησες (σαν την Jenifer Lawrence, την Kate Upton και τα υπόλοιπα celebrities).
H διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσεις στο iPhone ή το iPad είναι Settings > iCloud > Photos > My Photo Stream και απενεργοποίηση της επιλογής.
6. Είδες τις φωτό σου σε κάποιο πορνο-site; (Θεός Φυλάξοι!) Ιδού οι επιλογές σου:
Τα περισσότερα πορνο-site, δεν χρειάζονται περισσότερο από ένα email για να κατεβάσουν τις επίμαχες φωτογραφίες σας, στο οποίο θα πρέπει να αποδείξετε ότι είστε εσείς το θύμα και ότι οι φωτογρφίες σας θίγουν άμεσα, προφανώς.
Εάν οι φωτό σας βρεθούν σε λιγότερο φιλικά site όπως ανεξέλεγκτα πορνο-blogs ή -ακόμα χειρότερα- σε site πορνο-εκδίκησης, τότε η νομοθεσία Digital Millenium Copyright Act, είναι ο σύμμαχός σας. Όμως εάν, ο μη γέννοιτο, δεν επαρκεί αυτό, τότε μια καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκληματός (τηλ. καταγγελιών 11012, ανοιχτά όλο το 24ωρο) είναι η ύστατη αλλά συνήθως και η πιο αποτελεσματική λύση.
[via]
σχόλια