iPhone 6 στην Ελλάδα - Πότε και πόσο;

iPhone 6 στην Ελλάδα - Πότε και πόσο; Facebook Twitter
27

Πριν τέσσερις ημέρες, που έκλεισα τα 40, οι γονείς μου που, ως τυπικοί εκπρόσωποι της γενιάς των 60 και βάλε, δεν έχουν πολλά πάρε-δώσε με την τεχνολογία, μου έκαναν ένα "μεγάλο δώρο" που -και καλά- ανταποκρίνεται σε αυτή την ηλικία-ορόσημο· το *καινούριο* iPhone!

Έχοντας αποκλείσει από καιρό -λόγω οικονομικής στενότητος- κάθε πιθανότητα απόκτησης νέου smartphone, και δη Apple, κράτησα με τρεμάμενα από χαρμολύπη χέρια τη λευκή συσκευασία του jesus-phone. Στην επιφάνειά του φιγουράριζε με embossed γράμματα το μοντέλο: iPhone 5S.

Έτρεξα -με ενοχές- στο κατάστημα αγοράς με την ελπίδα ότι θα έπαιρναν πίσω τη συσκευή και θα μου έδιναν κάποιο πιστωτικό κουπόνι διάρκειας 'Χ' μηνών ώστε, όταν θα ήταν διαθέσιμο το iPhone 6, να μπορώ να αποκτήσω το πραγματικά "καινούριο iPhone", που επρόκειτο να ανακοινωθεί με τυμπανοκρουσίες σε 3 ημέρες.

 

- Τα Χριστούγεννα θα έρθει, φίλε. Το πιστωτικό μας έχει διάρκεια ένα μήνα.

- Και πόσο θα κοστίζει;

- 830 ευρώ, στάνταρ, είπε, και μου έδειξε το μυαλό του με το δείκτη του, σαν να μου έλεγε 'θυμήσου τα λόγια μου'.

Έφυγα κρατώντας το πανάκριβο κουτάκι, έχοντας τουλάχιστον ένα καλό λόγο να το ξετυλίξω.

Bigger than bigger, και από άποψη τιμής

Από εχθές, λοιπόν, δύο πάροχοι (Vodafone και Cosmote) με ένα συγκεχυμένο δελτίο τύπου, αφήνουν να εννοηθεί, ότι η συσκευή θα είναι στις προθήκες των καταστημάτων, στις αρχές Οκτωβρίου («αναμένονται σύντομα»), αφού "η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στο αμέσως επόμενο κύμα χωρών που θα ακολουθήσουν μετά το αρχικό λανσάρισμα στις 19 Σεπτεμβρίου."

Οι τιμές για τα δύο μοντέλα, σύμφωνα με την σημερινή ειδησεογραφία, θα ανέρχονται σε:

- iPhone 6 (16GB, οθόνη 4,7 ιντσών) 80-100 ευρώ πιο ακριβό από την τρέχουσα τιμή του "βασικού" iPhone 5S (739 ευρώ, τελική) ήτοι, 840-860 ευρώ, χωρίς συμβόλαιο και 

- iPhone 6 Plus (16GB, οθόνη 5,5 ιντσών) 150-200 ευρώ παραπάνω από το 'βασικό' iPhone 5S. Ήτοι 889 - 939 ευρώ, χωρίς συμβόλαιο. 

 

Υπενθυμίζω. Μιλάμε πάντα για μια τιμή κατά προσέγγιση και το κυριότερο, μιλάμε για τις βασικές εκδόσεις των 16 GB. Πράγμα που σημαίνει ότι οι εκδόσεις (και των δύο βερσίον) με μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους  (64,128GB) θα αγγίζουν ή και θα ξεπερνούν τα 1000 ευρώ, χωρίς συμβόλαιο, εάν ευσταθούν τα άνωθι.

 

Ξαναπέρασα από το κατάστημα πριν λίγο, βρήκα τον πωλητή που, μάλλον βαρεμένος, με απέτρεψε από το να κάνω την αλλαγή του 5S με ένα πιστωτικό κουπόνι και του είπα:

- Μπορεί στην ημερομηνία να μην το είχες αλλά έπεσες μέσα στην τιμή!

Με κοίταξε χαμογελαστός και μου έδειξε και πάλι με το δείκτη του το μυαλό του. 

+ Bonus Δείτε παρακάτω τις αναφορές στην Apple και το iPhone, στο Twitter, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το event αποκάλυψης της συσκευής, την περασμένη Τρίτη, ανά γεωγραφική περιοχή (αφήστε το animation να παίξει μέχρι τέλους)

 

Τech & Science
27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα αιματολογική εξέταση προβλέπει κίνδυνο για ασθένειες σε παιδιά

Τech & Science / Νέα αιματολογική εξέταση προβλέπει κίνδυνο για ασθένειες σε παιδιά

Η εξέταση μπορεί να πραγματοποιηθεί με εξοπλισμό που χρησιμοποιείται ευρέως για τον έλεγχο του πλάσματος αίματος σε βρέφη, καθιστώντας εφικτό για τους γιατρούς να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια ασθενειών και να παρέχουν έγκαιρες θεραπείες
LIFO NEWSROOM
Ο θηλασμός ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μικροβιώματος και της υγείας των πνευμόνων

Τech & Science / Ο θηλασμός ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μικροβιώματος και της υγείας των πνευμόνων

Τα δεδομένα μελέτης επέτρεψαν στους ερευνητές να αποσυνδέσουν την επίδραση του θηλασμού στο μικροβίωμα του βρέφους από μια σειρά άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων
LIFO NEWSROOM
Είχε η Γη δακτύλιο όπως ο Κρόνος; - Τι αποκαλύπτουν οι κρατήρες στην επιφάνεια του πλανήτη

Τech & Science / Είχε η Γη δακτύλιο όπως ο Κρόνος; - Τι αποκαλύπτουν οι κρατήρες στην επιφάνεια του πλανήτη

Επιστήμονες θεωρούν ότι οι ανώμαλες θέσεις των κρατήρων πρόσκρουσης, τα συντρίμμια μετεωριτών σε ιζηματογενή πετρώματα, τα τσουνάμι και η σύντομη έκθεση μετεωριτών σε διαστημική ακτινοβολία σχετίζονται
LIFO NEWSROOM
Έρχονται αλλαγές στο Instagram με στόχο την προστασία των εφήβων

Διεθνή / Έρχονται αλλαγές στο Instagram με στόχο την προστασία των εφήβων

Η εφαρμογή θα εμποδίζει τους εφήβους να βλέπουν ευαίσθητες φωτογραφίες και βίντεο - Οι γονείς θα βλέπουν σε ποιους λογαριασμούς στέλνει μηνύματα το παιδί τους - Οι έφηβοι θα λαμβάνουν επίσης μια ειδοποίηση για έξοδο από την εφαρμογή μετά από 60 λεπτά χρήσης κάθε μέρα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
Καπου ειχα διαβασει-δεν θυμαμαι που για να παραθεσω πηγες- οτι το μαρκετινγκ της apple βασιζεται στο να δημιουργησει την αισθηση του status στον καταναλωτη. Δηλαδη, κατεχω ενα προιον iSomething και ειμαι πιο special απο τους υπολοιπους...(καπως ετσι ηταν και κατι νοκια 8000 απο τιτανιο που κοστιζαν 800 ευρω πριν 10 χρονια και σημερα δεν ειναι ουτε για τα jumbo.Το θεμα ειναι πως ΔΕΝ αξιζει να δινει κανεις χρηματα για να αποκτα κατι πρωτολανσαριζομενο γιατι:Α. Ειναι overpriced 1000%Β. Εχει bugs/ παιδικες ασθενειεςΓ. Η τιμη του θα πεσει πολυ συντομαΔ. Μπορεις να καλυψεις το 99,3% του functionality με καποιο προγενεστερο προιονΕΚΤΟΣ αν καποιος εχει τα χρηματα που του περισσευουν ωστε να τα πεταξει για παρει κατι που μολις λανσαρεται. Τοτε ομως θεωρω ειναι τρομερο waste of resources τα οποια θα μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν για κατι πιο χρηστικο/ διαχρονικο.Στο τελος ειναι ολα θεμα καταναλωτικης συνειδησης και συμπεριφορας... Και καπως ετσι δημιουργουμε τα τεχνολογικα σκουπιδια(Sorry για τα πολλα λογια, εχω αυπνιες...)
Αυτο ακριβώς ισχύει και για τα Beats by Dre. Σαν ακουστικά, διάβασα, (δεν ξέρω αμα ισχύει δεν το έψαξα) οτι η ποιότητα του ήχου τους είναι αρκετά μέτρια και υπάρχουν ακουστικά-ηχεία που παρέχουν κρυστάλλινο και μοναδικό ήχο και δεν έχουν 250Ε που έχουν τα Beats αλλα 150Ε. όλα είναι θέμα μάρκετινγκ και Image. Σε αυτό βασίζονται όλες οι μάρκες ρούχων, φαγητών, τα πάντα. Εξάλλου για αυτό ζούμε σε κοινωνίες. Για να είμαστε όλοι ίδιοι. Μεγάλα ορνιθοτροφεία.
Πιστευω πως σε Χ χρονια θα μας κοιτουν οι τοτε γενιες κ δεν θα μπορουν να πιστεψουν το ποσο σκουπιδι παραγαμε στην γη τους, ακριβως επειδη διανυουμε εντελως φρενηρη καταναλωτικη περιοδο. Το περιβαντολλογικο μας αποτυπωμα τεινει στο + απειρο... Και μας απασχολουν προιοντα-σαν κ αυτο που ανεφερες χιλιαδες- τα οποια εχουν κυκλο ζωης λιγοτερο του ετους.Εγω το ορνιθοτροφειο το λεω αλλιως: "βοσκηστε ημερων λαων αγελες"
Το λογισμικό iOS, η κατασκευή του κινητού, η ποιότητα της Apple, είναι αξεπέραστα. Μπορεί να είναι υπερβολή το λανσάρισμα του 6, αλλα ήταν αναμενόμενος ο ντόρος και οι καυγάδες. Οπότε είναι τελείως ανούσιο να μαλώνετε για τα εργοστάσια της, για το κόστος του κινητού, τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν εδω και χρόνια, για τα ''θύματα'' που θα πάνε να το αγοράσουν. Και είναι ανούσιο γιατί όλοι ζούμε μέσα στον καταναλωτισμό και είμαστε καταδικασμένοι να αγοράζουμε όσο ζούμε. Απλά το να βρίζουμε και να κατακρίνουμε οτιδήποτε καινούριο, είναι απλά μέσα στο πρόγραμμα. Είναι μέσα στην λούπα. Είναι απλό. Σου αρέσει? Στ@@μας. Δεν σου αρέσει? Πάλι στ@@μας.
Όταν λες αξεπέραστα τι εννοείς; Γιατί η κατασκευή ενός Iphone θεωρείται αξεπέραστη μπροστά στην κατασκευή ενός full body αλουμινίου όπως είναι οι δύο τελευταίες ναυαρχίδες της Htc το M7 και M8; Πως να μην ονομάσεις κάποιον θύμα οταν υπάρχει ακόμα κόσμος που θεωρεί την καλή κατασκευή ενός Iphone ως αξεπέραστη; 2014 έχουμε και σε λίγο 2015. Ξυπνάτε.
Ενδιαφέρον που πιάνεσαι απο εκεί που μπορείς. Αλλά και αναμενόμενο. Το λογισμικό ios είναι πολύ καλύτερο απο όλα αυτά που κυκλοφορούν πλέον. Άρα είναι αξεπέραστο. Σε υπολογιστές και Iphone. Προς το παρόν. Και που θα μπούμε στο 2015, τί με αυτό? Βρισκόμαστε ακόμα στο διαφωτιστικό και πολιτισμένο μέλλον ε? Ακόμα πίθηκοι είμαστε. Θεωρείς ότι είσαι εσύ ο έξυπνος και όλοι οι υπόλοιποι ηλίθιοι. Καλώς ήρθες στο σκεπτικό του 99% του πληθυσμού της γης. Αλλά σε παρακαλώ, συνέχισε! Κρίνε και εσύ τους πάντες και βγάλε την ουρά σου απο έξω! Βρίστους, πες τους όλους θύματα, κράξε ονλαιν και με φίλους και το βράδυ πρίν κοιμηθείς, κοίταξε το κινητό σου και κλείσε τα μάτια σου όντας ευχαριστημένος με την αγορά σου, επειδή δεν είναι iphone, επειδή απλά δεν έκανε 800 αλλά 400Ε, επειδή έχει χαρακτηριστικά που κυκλοφορούν καιρό, επειδή έχει 4 χρόνια εγγύηση και όχι 1, και τέλος επειδη σε κάνει να νιώθεις ότι δεν είσαι θύμα. Επειδή είσαι :)
φίλε Recalibrating...,δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση στο νετ ,η ψυχολογία του πληκτρολογίου είναι αμείλικτη ,προφανώς ο φίλος δεν είναι επαγγελματίας και χρησιμοποιεί την τεχνολογία μόνο για να κάνει like στο facebook ,από αυτήν την άποψη αν το δεις ,έχουν κάποια βάση τα επιχειρήματά του.... Peace!!!
Ενώ, αγαπητέ Φιλαλήθη, ο επαγγελματίας Recalibtrating που δεν κάνει like στο facebook δεν μπορεί να ξεχωρίσει το OS των mac από το Ios των Iphones και αποκαλεί και τα δύο Ios. Μιλάμε για τρομερά επιχειρήματα γράφοντας οτι ΄΄είναι πολύ καλύτερο από τα άλλα λογισμικά (πού; πότε; γιατί;) άρα είναι αξεπέραστο.΄΄ Μιλάμε για συλλογισμό κορυφαίου επαγγελματία και γνώστη του αντικειμένου. Μετά αρχίζει το σορολοπ περι θυμάτων και δεν αναφέρει κάτι ουσιαστικό. Γράφει οτι πιάνομαι απ όπου μπορώ ενώ ο ίδιος κάνει απανωτά λάθη και πέφτει σε αντιφάσεις σε όσα γράφει. Μιλάει για τρομερό hardware σε τοπικ απο αφορά τα Iphones και όχι τα Macs, τα βλέπει όλα αξεπέραστα χωρίς να γράφει ούτε 1 επιχείρημα γι αυτό και προσπαθεί να πουλήσει τρελίτσα και δήθεν ειρωνία εντελώς αποτυχημένα.
Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό, κεφάλα. Φίλε Starscream, καθόλου τρελίτσα και καθόλου ειρωνία. Τώρα είναι η ειρωνία : Μίλησε μας εσύ, που είσαι γνώστης του θέματος. Ω! Δώσε μας τα φώτα σου! Μάθε μας, τους ηλίθιους, που δεν ξέρουμε απο τεχνολογία γιατί είμαστε σαν τα παππούδια που πάνε στον γερμανό να μάθουν άμα χρεώνεται το Bluetooth! Δεν θα συνεχίσω αυτή την καθόλου ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση περί Apple. Μπορείς να πας αλλού να χωθείς και να μαλώνεις για μέρες. Φιλαλήθη, το ίντερνετ έχει δώσει το δικαίωμα στον καθένα να γράφει για τις μισές του γνώσεις, περι οποιουδήποτε θέματος. Και σε κάθε ''τρύπα'' που αφήσεις, όλοι οι εξυπνάκηδες θα χωθούν για να σου την πούν. Απλα το να διαφωνείς ιντερνετικά για Apple vs Samsung ξερωγω, είναι σαν να τσακώνεται ένας γαύρος με έναν βάζελο ή ένας επιστήμονας με έναν χριστιανό. Ανούσιο και βλακώδες. Αυτά.
Είναι πολύ αστείο που παίρνει κάποιος το label "hater" απλά και μόνο επειδή παρουσιάζει με επιχειρήματα τα μείον μιας συσκευής. Και με σημαντικότερο μείον την ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ τιμή του!!Παραδέχομαι όμως τους Αμερικάνους στο μάρκετινγκ: Κορυφαία σχεδίαση με ελκυστική εμφάνιση που χτυπάει στο αρχέγονο γονίδιο που τσιρίζει μέσα μας: "ΜΑΪ ΠΡΙΣΙΟΥΣ!!!!"Κατά τα άλλα καλή ποιότητα, καλό λειτουργικό (πρωτοπόρο παλιότερα), κάποιες φαντεζί εφαρμογές και ΚΥΡΙΩΣ: ανελέητο προμόσιον! Και κατά τα άλλα πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες... Απευθύνεται σε αυτούς που κάνουν αγορές ορμώμενοι αποκλειστικά από την οφθαλμογκ@βλ@ και το πρεστίζ. Οποιαδήποτε κριτική στο προϊόν την λαμβάνουν σαν προσωπική επίθεση και νοιώθουν αυτόματα υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν και να δικαιολογήσουν την επιλογή τους (να μην δείξουν και κορόϊδα που έσκασαν 600 ευρώ για ένα... λάϊφστάϊλ κινητό, σωστά;). Γιατί τελικά όπως είπε και ο Μαρκ Τουέην: "It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled".Υ.Γ.: Πολύ κακή η παρομοίωση με Ferrari, δεν θα βρεις αμάξι που να προσφέρει τα ίδια (βασικά για αναλογία θα έπρεπε να βρεις κάποιο που κάνει πολύ περισσότερα) με το 1/10ο των χρημάτων και ο λόγος είναι απλός: Η Ferrari είναι ακριβή, γιατί έχει μεγάλο κόστος η κατασκευή της και αυτά που προσφέρει είναι ακριβά. Το Αϊ-φωνο είναι ακριβό μόνο και μόνο γιατί κατάφερε να είναι επιθυμητό από πολλούς....
Αυτή την στιγμή γράφω απο το τελευταίας γενιάς i7 27 inch iMac μου.....που αγόρασασα τον Ιανουάριο του 2013 για 1986 ευρώ.....σε προσφορά......στην κουζίνα μου υπάρχει ένα 8ετίας dual core 2 20αρι iMac που αγόρασα τότε για 1099 ευρώ στο Μιλάνο που τότε εργαζόμουν....στην τσάντα μου απο το 2009 υπάρχει ενα unibody aluminium Macbook pro.....ποιός αναρωτιέμαι...ποιός δίνει 700 ευρώ κάθε χρόνο για ενα iPhone ιδιαέτρα οταν δεν έχει ζήσει την μαγεία του Mac OS X σε έναν υπολογιστή. Το συμπερασμα είναι οτι το iPhone ειναι το λάθος οικοσύστημα για να μπείς στον κόσμο της Apple. Πανακριβο και hyped ......δεν αξίζει. Να σας δώσω και ενα tip για το καλύτερο τηλέφωνο στα 220 ευρώ.....ενα Blackberry Z10 που εδώ και ένα χρόνο μου έχει γινει ακρως και εθιστικά απαραίτητο!
...όπως και να το κάνουμε αδέρφια μου ,είτε haters είστε είτε lovers ,αν και εμένα με ενοχλεί αυτός ο άκρατος καταναλωτισμός ίσως και από ζήλια που δεν μπορώ να έχω τόσο εύκολα όσο θέλω ένα 6plus ,τα προϊόντα της apple ,ειδικά σε θέματα hardware είναι χιλιόμετρα μπροστά.Δεν είναι πολύς καιρός που έκατσα κάνα δεκάλεπτο μπροστά σε ένα imac και δάκρυσα....Το μηλαράκι ,έχει άλλη αίγλη ,άλλο prestige ρε παιδί μου...πως να το κάνουμε!
Όταν λες χιλιόμετρα μπροστά απο θέμα hardware μπορείς να μας το εξηγήσεις; Υποτίθεται το πλεονέκτημα των Iphones είναι το σταθερό software τους, το hardware από που προέκυψε; Και ποιά είναι η αίγλη τους όταν τα έχει και η κουτσή (άνεργή/φοιτήτρια) Μαρία; Περισσότερο οίκτο προκαλούν πλέον στους υπόλοιπους παρά θαυμασμό.
να στο εξηγήσω...για τα κινητά της δεν θέλω να εκφέρω γνώμη ,εξάλλου ένα samsung έχω των 18€ και αυτό αποφεύγω να το κουβαλάω ,μα σαν γραφίστας επαγγελματίας δεν μπορώ να μην εξάρω την ποιότητα ,την αρτιότητα και τη αξιοπιστία ενός imac 27' ,που ειρήσθω εν παρόδω κάποτε θα αποκτήσω ...αν δεν το έχεις κατά νου ,κάνε τον κόπο και ψάξε το λίγο και θα με νιώσεις...αν δεν είσαι κανένας ισχυρογνώμονας φυσικά...κατά τα άλλα και ένας 8πυπηνος AMD που έχω μια χαρά κάνει την δουλειά του ,αν σφίξω βέβαια τις βίδες του κουτιού καλά ,αν έχω έξτρα ποντίκι καβάτζα ,τα DVDs με τα repair software εύκαιρα και μια S-IPS EIZO 27αρα οθόνη....
Μόνο που το άρθρο μιλάει για Iphones κι ενώ γράφεις οτι θες ένα 6plus πετάς και ένα για hardware και το πόσο μπροστά είναι. Και πάλι με τα λεφτά που κοστίζει ένας mac παίρνω pc με windows πολύ πιο τούμπανο για την χρήση gaming που κάνω, δεν είναι θέμα ισχυρογνωμοσύνης. Όταν γράφεις για μηλαράκι που έχει άλλη αίγλη (what?) και για prestige, πως ο άλλος να μην γίνει hater αυτής της ηλιθιότητας;
Σε θέμα της Lifo με τον τίτλο ΄΄Πως θα είναι το επόμενο Iphone΄΄ πριν ένα χρόνο σχεδόν είχα γράψει: ΄΄Μακάρι να έβγαιναν μεγαλύτερες οθόνες για τους λάτρεις της τεχνολογίας. Τώρα κάτι γελοιότητες με 3,5 και 4 ίντσες που τις παρουσιάζει παρουσιάζει ως ιδανικές το marketing της Apple πρέπει να εκλείψουν κι ας τις πιστεύουν τα Isheep.΄΄ Το μήνυμα αυτό δεν άρεσε στους οπαδούς της μηλοεταιρίας με αποτέλεσμα να συμπληρώσω από κάτω σε 2ο μήνυμα: ΄΄ Βρε μην πατάτε dislike. Όταν βγει το Iphone 6 στις 4,5 ίντσες θα σας πείσει η Apple οτι είναι ιδανικές όπως έκανε και με τις 3,5 του 4 και με τις 4 του 5. Ξέρει καλύτερα από εσάς.΄΄
Για να προλάβω τους Apple haters που θα κατακλύσουν τα σχόλια: 1) Ναι, το ξέρουμε. Είναι πανάκριβο.2) Δεν μας αναγκάζει κανένας να το αγοράσουμε! Όχι άλλο μίσος στον πλανήτη παρακαλώ :) 3) Θυμηθείτε: Κανείς μας δεν γκρινιάζει για τις τιμές των Ferrari, των Laica και των Gibson! Αφήστε την κακομοίρα την Apple στην ησυχία της!ΥΓ. *κάτοχος κινητού των €180*
Οι χειρότεροι είναι αυτοί που θέλουν Iphone ενώ δεν έχουν νομίζοντας οτι η Apple κάνει κάτι το σπουδαίο. Το σπουδαίο το έκανε το 2007, τώρα είναι μια ξεπερασμένη εταιρεία που εντός του 2015 θα πέσει και σε μονοψήφιο ποσοστό στο παγκόσμιο market share.
η ferrari η laica και oi gibson (για το τελετυαιο δεν ξερω) δεν κατασκευαζονται σε ενα εργοστασιο στην αν.ασία με μέρη 80% ίδια με τον αλλων κατασκευαστων ουτε απαξιωνονται τεχνολογικα καθε 4 χρονια. Με αυτο την λεω στην applε αλλά επισημαινω οτι η τεχνολογια, εξαιτιας της μεχρι στιγμης ισχυς του νομου του ειναι ενας διαφορετικος τομεας και αγορα. Σιγουρα ομως, ειχε αυτο το feeling του "χειροποιητου" σε σχεση με τον ανταγωνισμο το 007.
Εχεις μπερδευτει μαλλον. Μισος ειναι να σκεφτομαι πχ οτι καλο θα ηταν να πεθανεις η εστω να παθεις κατι πολυ ασχημο. Αυτο διαφερει παρα πολυ σε σχεση με το κραξιμο που ριχνω σε ολους που κυκλοφορουν με κινητο 600 ευρω αλλα οταν τους λεω παμε για καφε δεν εχουν χρηματα αλλα εχουν και μερικα μπλουζακια lakoste γιατι το κροκοδειλακι οπως και το μηλαρακι πουλανε. Ολα αυτα δεν ειναι πανακριβα ειναι απλα οτι πιο low for value μπορει να αγορασει καποιος.