Απεργία πείνας ξεκινά ο Νίκος Ρωμανός

Απεργία πείνας ξεκινά ο Νίκος Ρωμανός Facebook Twitter
37

Απεργία πείνας θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα, ο καταδικασμένος για τη συμμετοχή του στη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, Νίκος Ρωμανός, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με κείμενο του που δημοσιεύτηκε στο indymedia.

Αιτία της απεργίας πείνας είναι το γεγονός ότι οι αρχές αρνούνται να του χορηγήσουν άδεια για να παρακολουθήσει τα μαθήματα του πανεπιστημίου στο οποίο φοιτά.

Στο κείμενο του με τίτλο «ασφυξία για μια ανάσα ελευθερίας» αναφέρει: «Την περασμένη άνοιξη έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις μέσα από τη φυλακή και πέρασα σε μια πανεπιστημιακή σχολή στην Αθήνα. Με βάση τους δικούς τους νόμους, λοιπόν, από τον Σεπτέμβρη δικαιούμαι να αρχίσω να παίρνω εκπαιδευτικές άδειες από τη φυλακή για να παρακολουθώ το πρόγραμμα της σχολής.

Όπως είναι λογικό, οι αιτήσεις που έχω κάνει έχουν καταλήξει στα αζήτητα, γεγονός που με οδηγεί να διεκδικήσω αυτό το αίτημα με οδόφραγμα το σώμα μου».

Η επιστολή του καταλήγει με την γνωστοποίηση της απόφασης του να ξεκινήσει απεργία πείνας: «Από τη Δευτέρα 10/11 ξεκινάω απεργία πείνας χωρίς να κάνω βήμα πίσω, με την αναρχία πάντα στην καρδιά μου».

37

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Ο επαναστάτης και αναρχικός για ποιο λόγο θέλει να σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων?Για αν πολεμήσει το σύστημα εκ των εσω ή για να ανοίξει εκδοτικό οίκο που θα εκδίδει τα πονήματα της μάνας του?Μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος απο τους αλληλέγγυους?
Πάντως, αν έχεις διαβάσει τα βιβλία της μάνας του (Μαμάδες Β.Π και Μύκονος Μπλουζ), καταλαβαίνεις γιατί βγήκε έτσι αναρχικό αυτό. Τα μισά να είναι αλήθεια, Demian γίνεσαι, όχι γιαλαντζί αναρχοδηθενιάς.
Και μονο που θα ειχα γυρω μου 35 αστυνομικους θα ενιωθα αβολα. Για να μην αναφερθω στην περιπτωση που ο Ρωμανος επιλεξει να το σκασει ή γενικα να κανει κατι που δεν θα του επιτρεπεται και αυτοι οι 35 αστυνομικοι θα επρεπε να τον σταματησουν.
Εγω δε μπορω και δεν εχω δικαίωμα να τον κρίνω ,ειδικά οταν ειναι αδύναμος και σε δύσκολη θέση όπως τωρα. Όμως η ευθύνη ειναι στην άλλη μεριά. Μη ξεχνάμε οτι είδε το φίλο του να πεφτει νεκρός απο τα πυρά ενός ψυχακια μπάτσου. Και ναι ,ειναι ακόμα παιδι και αξίζει πολλών ευκαιριών .
Καθόλου παίδι. Είναι ενήλικας και πλέον παντρεμένος. Είναι αρκετά μεγάλος για να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεων του και για να αντιληφθεί ότι ο κόσμος δεν του χρωστάει κάτι και ούτε μπορεί να έχει την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Είναι παράλογο να πιστεύει ότι μπορεί να εξαπολύει απειλές αριστερά-δεξιά, να απορρίπτει το πολιτικό σύστημα και μετά να παίρνει άδειες και να χρησιμοποιεί τους νόμους κατά προτίμηση.
Οχι φίλε μου , ειναι μόλις 21 χρόνων με βιώματα άσχημα. Ενα κρατος δικαίου έπρεπε να σταθεί δίπλα στο ΝΙκο απο τη πρωτη στιγμή . Είδες η άκουσες κατι τέτοιο να ειχε συμβεί? Αντί αυτού είδαμε το κρατος να τον παρουσιάζει στις κάμερες με μαυρισμένα τα μάτια και να βγάζουν φωτογραφίες δίπλα του οι καουμπόηδες με τις κουκούλες. Αυτό λέγεται εκδίκητικο κρατος ,και ενα εκδικητικό κρατος ειναι απείρως πιο επικινδυνο για ολους μας.
Και πάλι κάνεις λάθος. Δεν μιλάμε για την περίπτωση παιδιού από πχ διαλυμένη οικογένεια, χωρίς γονείς κ.α. που αναγκάστηκα χρειάζεται την βοήθεια από έναν εξωτερικό παράγοντα (κράτος κ.α.) αλλά για ένα παιδί από εύπορη οικογένεια της "καλής κοινωνίας" που λέμε, με την μητέρα του να βρίσκεται στο πλευρό του. Τα υπόλοιπα είναι όλα δικαιολογίες.
Γιατι ,σκότωσε τον μπάτσο η κάποιον άλλο και το λες? Δε πήρε κάποιο νόμο στα χέρια του ,απλα πέρασε στη παρανομία ,κατα την άποψη μου σπρώχτηκε προς τα εκεί . Για να καταλάβεις τι εννοώ ,η εικόνα του να βλέπεις το φόνο του φίλου σου ειναι τραυματική. Το κρατος αν υπήρχε θα έπρεπε να χειριστεί τη κατασταση αυτη απο τη πρωτη στιγμή προσεκτικά και υπεύθυνα (καλα ,τι είπα τωρα) Αντί αυτού είδαμε και ακούγαμε απο τα φερέφωνά του (ΜΜΕ) το πλούσιο background των πιτσιρικάδων κλπ . Δε δικαιολογώ σε καμία περίπτωση πράξεις βίας και αυτοδικίας Αλλα ρε φίλε δε θα του ρίξω και πρωτος πέτρα,
@Dubliner Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αυτό όμως που θέλω να επισημάνω είναι ότι δεν αποτελεί λύση να ακολουθείς την ίδια συμπεριφορά αυτού που θες να καταλύσεις, γιατί έτσι γίνεσαι εσύ το καινούριο κακό στη θέση του παλιού.
Ο ένας νομίζει ότι οι αναρχικοί έχουν ένα προσωπικό πανεπιστήμιο σπίτι τους και τα κρατικά είναι από επιλογή αν θέλει να μορφωθεί περαιτέρω, ο άλλος ότι στην ίδια αίθουσα με αυτόν θα είναι ο Breivik, ο παράλλος ότι διοίκηση επιχειρήσεων σημαίνει αυτόματα ότι θα διευθύνει και μια πολυενθική και δεν προσφέρει κάτι άλλο και ο τελευταίος παραθέτει τους νόμους που ναι μεν του επίτρεψαν δώσει εξετάσεις για να περάσει σε μια σχολή αλλά προφανώς και δεν του δίνεται η ευκαιρία να την παρακολουθήσει.Faceless... Σοβαρά τώρα; Υποτίθεται ότι ήταν αστείο;
Να θυμηθούμε ότι χρήση του δικαιώματος φοίτησης σε πανεπιστημιακή σχολή έκαναν κατά καιρούς διάφοροι διαβόητοι δολοφόνοι; Δολοφόνοι, όχι ληστές τραπεζών. Να υποθέσω ότι οι συμφοιτητές τους ήταν περισσότερο άνετοι στα αμφιθέατρα σε σχέση με τους σημερινούς συμφοιτητές του Ρωμανού;
@mouse Τότε είτε να μην τους δινόταν η ευκαιρία εξ αρχής ανεξαιρέτως είτε ο νόμος να γινόταν λίγο πιο σαφής ως προς σε ποιους θα επιτρέπεται. Αυτό το δώσε εξετάσεις αλλά ξέρεις τελικά δεν θα μπορέσεις να παρακολουθήσεις είναι τρολιά. Στην τελική δεν μπορεί κάποιος να ανεχτεί τον Ρωμανό ή τον κάθε Ρωμανό, εγώ γιατί ήμουν υποχρεωμένος να ανέχομαι τα γλοιώδη υποκείμενα των παρατάξεων; Επειδή δεν έχουν κλέψει; Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουν και χωρίς συνέπειες φυσικά στο άμεσο μέλλον, αν δεν το έχουν κάνει ήδη. @Faceless Μάλλον υπερεκτίμησα την ωριμότητα σου.
Αμα θελει μπορει να δηλωσει συμμετοχη και στο συνεδριο προγραμματιστων Ruby στο Τσερτσιλ της Αγγλιας τον Μαιο του 2015 κανενας νομος δεν του απαγορευει να το κανει, αυτο δε σημαινει οτι δικαιουται και να βγει για να παει. Ας κραταμε ενα επιπεδο στην επιχειρηματολογια.
@ Sogl Προφανώς δεν έγινα σαφής. Εφόσον δεν δικαιούται που αποσκοπεί η εξέταση του στις πανελλαδικές; Είναι τόσο "μη επιπέδου" η ερώτηση που βασίζω το επιχείρημα μου; Εμένα μου φαίνεται στην καλύτερη παρανοικό και σαδιστικό, αλλά ο καθένας με τα γούστα του.@Double Helix Το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό. Έγκειται στην επιλογή που τους δίνεται. Μια επιλογή που ουσιαστικά δεν αποσκοπεί πουθενά και δεν βλέπω κάποιο λόγο να υπάρχει. Μαθήματα δι'αλληλογραφίας δεν έχουν όλα τα Πανεπιστήμια, ούτε όλα τα τμήματα τους και σχεδόν κανένα ΤΕΙ. Βασικά νομίζω ότι μόνο το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει και αυτό συγκεκριμένες ειδικότητες.Και εγώ σου υπενθυμίζω ότι ζεις σε μια χώρα η οποία επιλέκτικά καταδικάζει. Χρόνια τώρα κλέβουν, ωθούν ανθρώπους στην φτώχια και στην αυτοκτονία. Αλλά δεν βλέπω να καταδικάζεται κανένας. Ίσα ίσα που ορισμένοι από αυτούς σε κυβερνούν/ούσαν. Οπότε μην μου το παίζεις ηθικός και νομοταγής πολίτης στις πλάτες του Ρωμανού χωρίς να του δίνεις τα ελαφρυντικά που του αναλογούν, τα οποία όπως διαβάζω παρακάτω δεν δέχεσαι. Λες και μια μάνα της "καλής κοινωνίας" είναι ο θεός και μπορεί να σου σβήσει την εικόνα του καλύτερου σου φίλου να πεθαίνει απο πυρά "ανθρώπου" που υποτίθεται ότι πρέπει να σε προστατεύει σε μια χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα. Ξέρεις και εγώ μπορώ να κατηγορήσω τους πάντες και τα πάντα πάρα πολυ εύκολα και να το παίξω τάξης και ηθική και να εθελοτυφλώ, αλλά δεν νομίζεις ότι φτάνει το θέατρο σε αυτή τη χώρα; Καλό θα ήταν εκτός από ιππότες του πληκτρολογίου να κοιτάμε και λίγο τα δικά μας χάλια. Άμα λοιπόν στα 16 σου είχες περάσει αυτή την κατάσταση και είχες βγει αλώβητος και όχι μισώντας το κράτος και όλα αυτά που εκπροσωπεί, ΤΟΤΕ θα δεχόμουν την κριτική σου. Αλλά όχι, βάση εσού ήταν ώριμος και ενήλικας(όλοι ξέρουμε ότι στα 18 μπαμ πήζει ο εγκέφαλος σου) και προφανώς όλοι γεννιόμαστε έχοντας πλήρη επίγνωση των πράξεων μας και αυτοκυριαρχία που σε μια τέτοια κατάσταση δεν θα μας κυριεύσει το μίσος και η οργή. Όπως έχω ξαναπεί η κάθε δράση προκαλεί και μια αντίδραση.Η δράση του Κορκονέα προκάλεσε την αντίδραση του Ρωμανού. Όλο αυτό οδηγεί σε έναν ατελείωτο κύκλο βιας και μίσους, που προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου. Αλλά ένας άνθρωπος με την στοιχειώδη νοημοσύνη θα το είδε να έρχεται. Και ένας άλλος άνθρωπος που εκπροσωπεί το αποτέλεσμα της εξελικτικής διαδικασίας εκατομμυρίων χρόνων, θα το δικαιολογήσει έστω και στο ελάχιστο. Γιατί δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο. Υπάρχει και γκρι, αλλά για να δεις το γκρι πρέπει να είσαι ικάνός να αντιληφθείς και τις παραμέτρους που οδηγούν σε αυτό.
Dracum3l το πρόβλημα δεν είναι αν θα δώσει εξετάσεις για κάποια σχολή αλλά αν θα μπορεί να βγαίνει για να την παρακολουθήσει. Και μιλάμε για καθημερινές εξόδους κ.α. Προφανώς και ο νόμος ισχύει για όλους τους κρατούμενους αλλά από την στιγμή που κρίνεται ότι δεν μπορούν να πάρουν άδεια για να βγουν τότε ας κοιτάξουν να κάνουν τα μαθήματα δια αλληλογραφίας. Αλλιώς ας δείξει καλή διαγωγή ώστε να υπάρχει επανεξέταση του προβλήματος του.Επιπροσθέτως όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της απάντησης σου, σου υπενθυμίζω ότι ο Ρωμανός έχει καταδικαστεί για ληστεία με καλάσνικοβ και δεν έχει δείξει ίχνος μεταμέλειας (παρά μόνο επιλεκτικής εφαρμογής των νόμων που του αρέσουν). Ένας άνθρωπος καταδικάζεται και κρίνεται για ένα έγκλημα που έχει διαπράξει ή που είχε πρόθεση να διαπράξει και όχι για ένα υποτιθέμενο έγκλημα που πιθανών να διαπράξει στο μέλλον αν δεν ήδη το έχει διαπράξει.
Dracum3I ωραίο το επιχείρημα αλλά παλιό και ξεπερασμένο. Δύο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό. Το ότι η χώρα καταδικάζει επιλεκτικά με βάση τις κ*****ς του κάθε δικαστή δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγάλουμε τον κάθε ληστή κατατρεγμένο Ξανθόπουλο. Δεν είμαι δικαστής, ούτε ψυχολόγος, ούτε πατέρας, για να ψάχνω ελαφρυντικά και δικαιολογίες, οπότε το αφήνω αυτό στους αρμόδιους. Αλλά πρόσεξε με τις δικαιολογίες γιατί όλες θα γυρίσουν μπούμερανγκ. Αν πχ μεθαύριο το παίδι του τύπου που δολοφονήθηκε στην οδό Ηπείρου ξεκινήσει δικό του πόλεμο εκδίκησης εναντίων των μεταναστών θα ισχύει το ίδιο;
"Άμα λοιπόν στα 16 σου είχες περάσει αυτή την κατάσταση και είχες βγει αλώβητος και όχι μισώντας το κράτος και όλα αυτά που εκπροσωπεί, ΤΟΤΕ θα δεχόμουν την κριτική σου."Κάθε εγκληματίας έχει κάποιο λόγο που γίνεται εγκληματίας, οι αληθινά ας τους πούμε "εκ φύσεως κακοί" είναι απειροελάχιστο ποσοστό. Δεν καταλαβαίνω το επιχείρημά σου να τον αφήσουμε να κάνει ό,τι γουστάρει επειδή έχει τους λόγους του;"Εφόσον δεν δικαιούται που αποσκοπεί η εξέταση του στις πανελλαδικές;" Δεν έχει καταδικαστεί σε απαγόρευση συμμετοχής στις πανελλαδικές, οπότε καλά έκανε και συμμετείχε. Και δεν αποκλείεται στο μέλλον που θα έχει τις υπόλοιπες τυπικές προϋποθέσεις να του επιτραπεί και να πάρει εκπαιδευτική άδεια. Δε χρειάζεται κάτι να αποσκοπεί κάπου για να επιτρέπεται. Στ' αλήθεια δεν καταλαβαίνω πού ακριβώς κολλάς. Από την άλλη *έχει* καταδικαστεί να μη μπορεί να πάρει εκπαιδευτική άδεια αυτή τη στιγμή (και για περίπου άλλον έναν χρόνο). Ίσως θα μπορούσες να το καταλάβεις με το υποθετικό παράδειγμα που ισχύει το αντίθετο, κάποιος έχει όντως εκτίσει το 1/5 της ποινής και δεν εκκρεμεί δίκη εις βάρος του και φαίνεται σε όλους ειλικρινά μετανιωμένος κλπ κλπ, αλλά ΔΕΝ έδωσε πανελλαδικές και ΔΕΝ πέρασε. Νομιμοποιείται να γκρινιάζει που δεν του δίνουν εκπαιδευτική άδεια; Νομιμοποιείσαι εσύ να λες ότι δεν αποσκοπεί πουθενά το ότι εξέτισε το 1/5 της ποινής αφού δε μπορεί να πάρει εκπαιδευτική άδεια; :)
@Δον Ιδιώτης Διάβασε παραπάνω, βαριέμαι να τα ξαναγράφω. @Double Helix Καταρχάς φάσκεις και αντιφάσκεις. Λες ότι ο εκάστοτε δικαστής καταδικάζει βάση τι του καπνίσει, υποδηλώνοντας ότι είναι λάθος, αλλά κατά τ'άλλα αφήνεις στην κρίση τους την απόφαση και τους εμπιστεύεσαι εφόσον είναι οι αρμόδιοι. Δεν χρειάζεται να είσαι τίποτα από αυτά που ανέφερες για να δώσεις ελαφρυντικά. Τα ελαφρυντικά δεν λειτουργούν μόνο αν είσαι άμεσα ενδιαφερόμενος. Εφόσον μπαίνεις στην διαδικασία να εκφέρεις την γνώμη σου περιμένω (συγχώρεσε με αν είναι πολλά αυτα που ζητάω) να έχεις σκεφτεί διεξοδικά τις παραμέτρους που οδήγησαν σε αυτό. Απαραίτητο να έχεις κριτική σκέψη, ενσυναίσθηση, λογική και νοημοσύνη (αν τα προηγούμενα δεν μπορούν να θεωρηθούν μορφές νοημοσύνης). Κοινώς να σου κόβει. Με προσβάλεις λέγοντας μου ότι θα μου γυρίσει μπούμερανγκ. Νομίζεις ότι επειδή η κλίση μου είναι προς τα αριστερά, αδυνατώ να δω τα αυτονόητα και ταυτόχρονα να δικαιολογήσω έστω και λίγο; Δεν εθελοτυφλώ, όπως προανέφερα, ούτε βγάζω συμπεράσματα μόνο με ότι με συμφέρει. Προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν περισσότερο αντικειμενικός.@Sogl Το γνωρίζω αυτό. Αλλά ήλπιζα στην προκειμένη περίπτωση που το κράτος έχει συμβάλλει ξεκάθαρα σε αυτό το αποτέλεσμα να αναλλάβει και τις ευθύνες του. Δεν ξέρω αν πραγματικά εκφράζομαι λάθος ή αδυνατείτε να κατανοήσετε τα γραφόμενα μου. Ουδέποτε είπα ότι πρέπει να τον αφήσουμε να κάνει ότι γουστάρει. Αυτό που με ενόχλησε και αποφάσισα να σχολιάσω είναι τα ειρωνικά σχόλια ορισμένων και το γεγονός ότι μου φαίνεται παράξενο η δυνατότητα εισαγωγής του σε σχολή μέσω των παννελληνίων και η μη δυνατότητα παρακολούθησης της σχολής. Πιο απλά καθώς όλοι γνώριζαν και πιθανότατα και ο ίδιος ότι δεν θα του επιτραπεί η παρακολούθηση πριν εκτίσει το 1/5 της ποινής του, γιατί να του επιτραπεί πριν πληρεί τις προυποθέσεις η εξέταση του;
Μονο εγω θα ενιωυα αβολα αν ηξερα πως στην αιθουσα ειναι και ενας τρομοκρατης και παρακολουθει μαθηματα; Σιγουρα ολοι εχουν δικαιωμα στην παιδεια αλλα νομιζω πως θα ηταν τραβηγμενο αν ο Ρωμανος και ο καθε Ρωμανος εχει το δικαιωμα να παρακολουθει μαθηματα σε μια αιθουσα μαζι με αλλους φοιτητες. Εκτος αν δεν καταλαβα σωστα και ισχυει κατι διαφορετικο.
Νομιζω πως ολοι συμφωνουμε σε αυτο.....οκ ο καθενας εχει δικαιωμα στην παιδεια αλλα οπως και να το κανουμε να βρισκεται ενας ανθρωπος ο οποιος ειναι αμετανοητος για τις πραξεις του αναμεσα σε αλλους φοιτητες ειναι λιγο περιεργο....ωστοσο νομιζω με τον καιρο θα συνηθιζα στην ιδεα.....εξαλλου λογικα οταν θα εχει μαθημα θα υπαρχει παντου αστυνομια.στην πορτα της αιθουσας στην κεντρικη πορτα και σε καποιους διαδρομους...αποκλειεται να αφηναν ετσι ελευθερο εναν εγκληματια....
Διορθωστε με αν κανω λαθος αλλα ο ιδιος δεν αυτοπροσδιοριζεται ως τρομοκρατης; Όταν λες πως δεν μετανιωνεις για τιποτα και πως θα ματωσεις όλα τα κρατικα σκυλια τι είσαι;
Βασικά οι νόμοι λένε ότι το δικαιούται εφόοον έχει εκτίσει το 1/5 της ποινής του (δηλαδή 3 χρόνια και 4 μήνες), εφόσον δεν εκκρεμούν εις βάρος του δίκες για κακουργήματα (εκκρεμούν) και εφόσον δεν φαίνεται επικίνδυνος να τελέσει νέα εγκλήματα κατά τη διάρκεια της άδειας (έχει απειλήσει όσους χειρίζονται την υπόθεσή του ότι θα ματώσουν).Δε λένε ότι άμα μπεις σε ΤΕΙ αυτομάτως δικαιούσαι άδεια.
Συγχωρέστε με για την ερώτηση οι αναρχικοί, αλλά το να φοιτάς σε ένα κρατικό ΑΕΙ δεν αντιβαίνει λίγο στην αναρχική ιδεολογία; Εκτός αν σκοπεύει να διοριστεί στο δημόσιο μετά...
Ευκαιρία ψάχνει απλά για να βγαίνει κατά διαστήματα απ την φυλακή και την άδεια δεν του την δίνουν γιατί τον φοβούνται (αλλά και επειδή δεν έχει εκτίσει ένα συγκεκριμένο μέρος της ποινής)... Και σιγά το κατόρθωμα του δηλαδή, απ όσο ξέρω στα σχολεία των φυλακών οι Πανελλαδικές διενεργούνται δίχως την παρουσία επιτηρητών.
Εξυπνακιστικη η ερωτηση Δον και μπορει να αντιστραφει κιολας. Γιατι δινουν αδεια σε τροφιμους φυλακων να δινουν Πανελληνιες αν δεν μπορουν μετα να φοιτησουν και στη σχολη που περασαν;
Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι εξυπνακίστικη η ερώτησή μου. Υποτίθεται ότι ένας αγωνιστής πρέπει να είναι συνεπής στην ιδεολογία του. Όταν μισείς το κράτος και τους θεσμούς του και αγωνίζεσαι να τα ανατρέψεις, μου φαίνεται τουλάχιστον οξύμωρο να θέλεις να σπουδάσεις σε μια κρατική σχολή...