Όταν ανακοινώθηκε η έναρξη του How to get away with murder οι προσδοκίες ήταν πολύ μεγάλες: η Shonda Rhimes, σεναριογράφος, παραγωγός, σκηνοθέτης και δημιουργός του Grey's Anatomy, του Private Practice και του Scandal ήταν έτοιμη για την επόμενη της επιτυχία. Μια πολύ καλή ηθοποιός σε πρωταγωνιστικό ρόλο, με μια πολύ καλή σεναριογράφο, τι μπορούσε να πάει στραβά; Μετά προέκυψε η θύελλα στο Twitter για τις γκέι σκηνές της σειράς και το How to get away with murder ξαναβρέθηκε στα πρωτοσέλιδα. Μόνο που, παρά την μεγάλη επιτυχία, φαινόταν σαν κάτι να έλειπε: ένας πολύ καλός λόγος για να γυριστεί.
Όλα όσα έκαναν τη σειρά αμήχανη και μερικές στιγμές, ανούσια (τα απανωτά flash back και flash forward, το γρήγορο γύρισμα και το εξοντωτικά κοφτό μοντάζ, η αισθητική που μερικές φορές θύμιζε βίντεο κλιπ, οι προσωπικές ιστορίες των νεαρών πρωταγωνιστών, η μονίμως εκνευρισμένη και θλιμμένη πρωταγωνίστρια), απέκτησαν νόημα στα δύο τελευταία επεισόδια. Αν κάποια στιγμή σκεφτήκατε 'γιατί συνεχίζω να το βλέπω', προσπαθήστε κάνετε υπομονή μέχρι τη λήξη του πρώτου κύκλου. Υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος που γνωρίσαμε αυτή την ομάδα και οι σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ τους έχουν αποκτήσει έναν επιπλέον, πολύ σημαντικό παράγοντα για να διατηρούν την αλληλεξάρτηση. Ναι, είναι ένας φόνος, όπως άλλωστε είναι φανερό και από τον τίτλο της σειράς, αλλά το πώς και το πότε – και ποιος είναι τελικά υπεύθυνος – είναι που έχει τη σημασία.
Μετά το τελευταίο επεισόδιο, επιτέλους, αναρωτιόμαστε αν ένας – ή πολλοί – δολοφόνοι μπορούν να γλιτώσουν, και θα περιμένουμε τον επόμενο κύκλο για να μάθουμε.
H πρεμιέρα του How to get away with murder στην Ελλάδα έγινε στις 4 Δεκεμβρίου από το Fox Life. Το κανάλι FOX Life είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω NOVA, OTE TV και Cyta Hellas.
σχόλια