Συνελήφθη και φυλακίστηκε 16χρονος για εξύβριση κατά του Ερντογάν

Συνελήφθη και φυλακίστηκε 16χρονος για εξύβριση κατά του Ερντογάν Facebook Twitter
5

Ένας 16χρονος μαθητής συνελήφθη και προφυλακίστηκε στο Ικόνιο με την κατηγορία της "εξύβρισης" του προέδρου" Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο μαθητής του οποίου το όνομα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα κατηγορείται ότι εξύβρισε τον Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας τελετής μνήμης που πραγματοποιήθηκε στην μνήμη ενός δασκάλου που δολοφονήθηκε στην Μενεμένη από ισλαμιστές το 1930. Η εκδήλωση έγινε στις 23 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με τις πληροφορίες οι κατηγορίες αφορούν την ομιλία του μαθητή, στην διάρκεια της οποίας ο ανήλικος φέρεται να καταφέρθηκε εναντίον του προέδρου.

Ο 16χρονος συνελήφθη την επόμενη μέρα και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και προφυλακίστηκε. Ο ίδιος δήλωσε αθώος και αρνήθηκε τους ισχυρισμούς που τον θέλουν να είναι μέλος διαδικτυακού κινήματος της Αριστεράς. Ο δικηγόρος του δήλωσε πως αν ένας 16χρονος συλλαμβάνεται και φυλακίζεται επειδή εξύβρισε τον Ερντογάν, τότε αυτό είναι σημάδι πως η χώρα δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση. Σημείωσε δε πως αυτή είναι η πρώτη φορά που στην Τουρκία συλλαμβάνεται ανήλικος με την κατηγορία της εξύβρισης.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Αυτά να τα βλέπουμε και εμείς που με την πρώτη ευκαιρία φωνάζουμε ότι έχουμε χούντα στην Ελλάδα σσήμερα επειδή δεν συμφωνούμε με ένα νόμο.Οπωσδηποτε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και πάντα θα υπάρχουν απλά αυτή η τάση για ισοπέδωση που μας διακρίνει έχει καταντήσει γελοία.
''Χαίρομαι'' που βλέπω μία τέτοια είδηση σε μία χώρα η οποία είναι σε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. και επιθυμεί να γίνει και εκείνη μέλος της ''ευρωπαϊκής οικογένειας''. Και χαίρομαι πραγματικά που στον ελληνικό νομικό πολιτισμό η αντίστοιχη διάταξη έχει καταργηθεί εδώ και μία 20ετία περίπου.