Η παρακμή των SMS και η ραγδαία άνοδος του WhatsApp

Η παρακμή των SMS και η ραγδαία άνοδος του WhatsApp Facebook Twitter
2

Το WhatsApp, η δημοφιλέστερη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι ενεργοί χρήστες του ανήλθαν στα 700 εκατομμύρια. Το νούμερο αυτό το φέρνει στην πρώτη θέση ανάμεσα στους ανταγωνιστές του που είναι, μεταξύ άλλων, το Facebook Messenger και το WeChat.

Τα δεδομένα αυτά αποδεικνύουν την παρακμή των απλών μηνυμάτων κειμένου (SMS) αλλά και multimedia (MMS). Τριάντα δισεκατομμύρια μηνύματα ανταλλάσσονται μέσω του WhatsApp καθημερινά, δέκα δις περισσότερα από όσα καταγράφονται στο παγκόσμιο σύστημα SMS, όπως αναφέρει ο Benedict Evans, συνεργάτης της εταιρείας Andreessen Horowitz, σε πρόσφατη ανάρτησή του. Η ανταλλαγή μηνυμάτων κειμένου βρίσκεται σε παρακμή εδώ και χρόνια, όπως φαίνεται από το παρακάτω γράφημα:

Η παρακμή των SMS και η ραγδαία άνοδος του WhatsApp Facebook Twitter

Παράλληλα, η άνοδος του WhatsApp είναι ραγδαία: 100 εκατομμύρια χρήστες προστέθηκαν στους ήδη ενεργούς μόνο τους τελευταίους τέσσερις μήνες, όπως δείχνει το επόμενο διάγραμμα που δημοσίευσε το Business Insider:

 

Η παρακμή των SMS και η ραγδαία άνοδος του WhatsApp Facebook Twitter

 

Μια υπηρεσία που δεν μπορεί να ποσοτικοποιηθεί εύκολα -και σίγουρα έχει συμβάλει στην πτώση του αριθμού των μηνυμάτων που στέλντουν οι χρήστες από τα κινητά τους τηλέφωνα- είναι η ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω συσκευών Apple, το δημοφιλές iMessage, επειδή η Apple δεν δημοσιοποιεί τα στατιστικά της. Ο Evans σημειώνει: "Σίγουρα τα νούμερα ανάμεσα στους 400 εκατομμύρια σημερινούς χρήστες iPhone είναι μεγάλα, αλλά δεν ξέρουμε πόσο μεγάλα".

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια