Αρβελέρ: «Υπάρχει σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας»

Αρβελέρ: «Υπάρχει σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας» Facebook Twitter
18

Για ύπαρξη σχεδίου με στόχο την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, έκανε λόγο η ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του ΜΕΓΚΑ. Η Κ. Αρβελέρ υποστήριξε ότι για αυτό ακριβώς το λόγο βάζει συνεχώς όλο και πιο πάνω τον πήχη η Τρόικα. Αποκάλυψε δε ότι  συζητώντας με ανώτερο αξιωματούχο που δεν κατονόμασε, της ομολόγησε ότι, βάσει σχεδίου, η Ελλάδα έχει «τράτος» μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013, μέχρι δηλαδή την εκλογή της Μέρκελ! «Φοβάμαι ότι είναι αποφασισμένοι να πληρώσουν μια φορά αλλά μια και έξω και τελειώσαμε επειδή λένε ότι δεν έχει γίνει τίποτα από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα πλην των οριζοντίων περικοπών,» λέει η κ. Αρβελέρ.

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τους νέους και τα social media: Δεν είναι αποτελεσματική η καθολική απαγόρευση

Πολιτική / Μητσοτάκης για τους νέους και τα social media: Δεν είναι αποτελεσματική η καθολική απαγόρευση

Η προστασία της παιδικής ψυχής είναι αυτονόητη υποχρέωση της κοινωνίας, είπε ο πρωθυπουργός και μίλησε για τον ρυθμιστικό ρόλο του κράτους και τις ευθύνες των εταιρειών 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
μηπως της το μαρτυρησε ο πα ισιος;Σεβουμενος απολυτα την μορφωση της και την πορεια της,τωρα τι κανουμε κυρια Αρβελερ.Πως θα την βγαλουμε καθαρη σαν χωρα,σαν λαος.Πρεπει να γινει ο τσιπρας πρωθυπουργος για να βοηθησετε;
Σχέδιο εξόδου. Αποκλείεται. Ο Τσίπρας είπε ότι και με το ρετσινόλαδο θα μας τη δώσουν τη δόση. Ποια είναι αυτή η Αρβε.. πως την είπαμε που αμφισβητεί την αυθεντία του.
"...Δηλώνω μετανάστρια εν Γαλλία..Αν ήμουν εδώ δεν θα ήμουν ούτε βοηθός πανεπιστημίου, το λέω και το υπογράφω..""Ξέρετε τι λέμε στην Σορβόνη?'Ολα τα παιδιά του κόσμου έρχονται στην Σορβόνη για να μάθουν κάτι πλην των Ελλήνων που έρχονται για να τα μάθουν όλα σε όλους.."Αυτά, όπως και πολλά άλλα που είπε η Αρβελέρ (και έχει πει και σε άλλες συνεντεύξεις της) πρέπει να μας προβληματίσουν!
Hagen Fleischer καθηγητής σε ελληνικό πανεπιστήμιο (Κρήτης και ΕΚΠΑ) από το 1981. Riki van Boeschoten καθηγήτρια σε ελληνικό πανεπιστήμιο από το 2000. Σας λέω μόνο δύο που γνωρίζω, ίσως υπάρχουν κι άλλοι. Η κα Αρβελέρ είπε κάτι πολύ πιο σημαντικό, πως είναι σημαντικό πράγμα η αμφισβήτηση. Και βεβαίως εννοούσε να αμφισβητήσουμε και την ίδια, αν χρειαστεί. Η κα Αρβελέρ ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του '60. Λίγα πανεπιστήμια στη χώρα, σκληρό καθηγητικό κατεστημένο (προχθές ο κος Δήμου το εκθείαζε....σήμερα η κα Αρβελέρ το κατηγορεί και μάλλον έχει δίκιο), κοινωνικά φρονήματα για να πάρεις τη θέση κ.τ.λ. Έχουμε 2012 όμως....
Δεν νομίζω ότι η Αρβελέρ αναφερόταν στο σκληρό καθηγητικό κατεστημένο(ή τουλάχιστον όχι μόνο σε αυτό), ούτε στα κοινωνικά φρονήματα..Και από άλλες συνεντεύξεις τις προκύπτει ότι η άποψη της βασίζεται στο πώς είναι δομιμένο το ελληνικό πανεπιστήμιο από άποψη αξιοκρατίας, επιστημονικής κατάρτησης και πρακτικών, με τα οποία η ίδια διαφωνεί.Είναι άλλωστε προφανές πως οι τακτικές τις κ. Αρβελέρ, όπως πχ. με το θέμα του ασύλου και των βανδαλισμών, θα την έβρισκαν απέναντι από την πλειονότητα τόσο των συναδέλφων τις όσο και του φοιτητικού σώματος!
Νομίζω ότι το "λάθος" της κυρίας Αρβελέρ είναι ότι βλέπει τα ελληνικά δρώμενα από την οπτική γωνία της μόνιμης κατοίκου του εξωτερικού - και αυτό είναι φυσικό και πιθανόν αναμενόμενο. Αναμφίβολα η καρδιά της είναι στην Ελλάδα, αλλά ίσως της διαφεύγουν κάποιες λεπτομέρειες της καθημερινότητας οι οποίες κάνουν τη διαφορά. Άλλωστε, οι γενικεύσεις των φαινομένων είναι πάντα επικίνδυνες: ούτε όλοι οι Έλληνες είναι καφρολαμόγια ούτε όλοι π.χ. οι Γάλλοι πρότυπα πολιτισμού. Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο και ενδιαφέρον να ακούσουμε προτάσεις σχετικά με τη βελτίωση της κατάστασης στη χώρας μας στηριγμένων στη γνώση παράλληλων εξελίξεων σε άλλες χώρες. Στο σημείο αυτό όλοι οι Έλληνες που διαπρέπουν ή έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά, με συγκεκριμένες και καλά τεκμηριωμένες θέσεις.
Επειδή τους Γάλλους τους έχω ζήσει σαφώς δεν είναι όλοι πρότυπα πολιτισμού. Ζουν όμως και εργάζονται πλαισιωμένοι από ένα κράτος στο οποίο οι νόμοι λειτουργούν κατά 95% διότι ως γνωστόν ο παράς είναι μασκαράς αγοράζει και πουλάει τα πάντα. Στην Ελλάδα έχουμε ένα μεγάλο κακό. Πιστεύουμε στο φιλότιμο του Έλληνα ο οποίος την τελευταία στιγμή θα κάνει ένα γιουρούσι και θα καταπλήξει τους πάντες στηριζόμενος στο φιλότιμο του. Εντάξει και μετά το γιουρούσι τι; Τι έμεινε από το 2004 πχ που οργανώσαμε τους καλύτερους μακράν Ολυμπιακούς αγώνες και οι κάτοικοι της Αθήνας αποδειχθήκαμε όλοι πρότυπα φιλοξενίας; ΤΙΠΟΤΑ δεν έμεινε. Προσωπικά δεν πιστεύω στο φιλότιμο αλλά στο καθήκον αυτό που πρέπει να κάνεις για την πατρίδα το κάνεις γιατί πρέπει και όχι γιατί έτσι θέλεις και ΑΝ θέλεις. Οι Άγγλοι μετέτρεψαν το γάμο του Πρίγκηπα , τα 60 χρόνια της Βασίλισσας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε πραγματικό κεφάλαιο από το οποίο κέρδισαν εκατομμύρια. Εμείς μια γιορτή για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης πήγε να γίνει και πέσαμε οι μισοί να φάμε τους άλλους μισούς προδότες αυτοί που δεν ήθελαν τις γιορτές φασίστες αυτοί που τις ήθελαν. 100 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την απελευθέρωση της μισής Ελλάδας και δε γίνεται καμία απολύτως εκδήλωση για να θυμίσει σε όλους εμάς αυτά τα γεγονότα. Ίσως δε συμφέρει κανέναν από την πολιτική ηγεσία να θυμηθούμε ότι 100 χρόνια πριν η Ελλάδα ήταν κράτος και ότι είχε ηγέτες που έχασαν και τη ζωή τους ακόμα για να την κάνουν κράτος μεγάλο και σεβαστό.
Δε χρειαζομαστε αλλες γιορτες και πανηγυρια , δουλεια και οργανωση χρειαζομαστε. Καλες οι επετειοι, αλλα μη φτασουεμ στα καραγκιοζιλικια της χουντας...εξαλλου η γιορτη των 100 χρονων στη Θεσ/νικη ηταν για εσωτερικη καταναλωση...Επισης αλλο το να κανουμε το κρατος μας σεβαστο ...κι αλλο να παμε να παρουμε την Πολη....οι δυο αυτοι "δρομοι" δεν συμπιπτουν..
οι Γάλλοι διανοούμενοι δεν θα συγχωρήσουν ποτέ τους Έλληνες που προκάλεσαν τόση ζημιά στην ιδέα της ευρωπαϊκής ενότητας και εμπιστοσύνης.'' Το έχω ξαναγράψει εδώ στη lifo. Για πάρα πολλά χρόνια οι Έλληνες ζήσαμε πέρα από τις δυνατότητες μας. Όταν ερχόμουν για διακοπές στην Ελλάδα με ρωτούσαν όλοι που ζει ο κόσμος καλύτερα. Με το που απαντούσα "στη Γαλλία" ορμούσαν να με φάνε. Τι λες μου λέγανε έχουν αυτοί τα σπίτια που έχουμε εμείς ντύνονται έτσι όπως εμείς πάνε στα μπουζούκια και στις ταβέρνες εμείς έχουμε τα εξοχικά μας βγαίνουμε παμε τις διακοπες μας ο ζήτουλας ο Αγγλος και ο γύφτουλας ο Γάλλος τη βγάζουν με ψωμοτύρι" και άλλα τέτοια συμπαθή σχόλια για τους κουτόφραγκους. Οι Έλληνες είχαμε τον πολιτισμό πάνω στον οποίο στηρίχτηκε η Ευρωπαϊκή Ιδέα. Αν η ΕΕ δέχτηκε την Ελλάδα στους κόλπους της ήταν για τον πολιτισμό της. Εμείς τον πολιτισμό με την έλευση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία τον μετατρέψαμε σε κουλτούρα σε ένα κίβδηλο πράγμα το οποίο δεν στέκεται πουθενά. Καταστροφή παντού. Μαλλιαροποιήσαμε τη γλώσσα μας (δεν είμαι υπέρμαχος της καθαρεύουσας αλλά και η άκρατη δημοτική καταντά εξίσου γραφική) η μουσική μας αλβανοτουρκοποιήθηκε (τα κορμάκια πάνω στα τραπέζια να χορεύουν τσιφτετέλια μόνο Ελλάδα δε θυμίζουν) καταστρέψαμε το φυσικό κάλλος της χώρας μας καίγοντας την και βρομίζοντας την. Ως γνωστό και η καθαριότητα και η ομορφιά είναι δείγματα πολιτισμού. Η καταστροφή της εθνικής οικονομίας δείγμα ασέβειας προς τη χώρα που γέννησε την Ευρώπη είναι. Αν σεβόμασταν το αίμα που χύθηκε για να γίνει αυτή η χώρα κράτος και να παραμείνει ελεύθερη και ενωμένη θα έπρεπε όλοι να προτάξουμε τα στήθη μας και να προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού όλα αυτά που χαρακτηρίζουν ένα κράτος προηγμένο και αξιοπρεπές. Εμείς κοιτάξαμε (δεν βγάζω τον εαυτό μου ) ο καθένας τη βολή του. Κάθε φορά που μίλαγε κανείς για εθνικό συμφέρον και προστασία της χώρας χαρακτηριζόταν φασίστας η γραφικός. Οι ελλειμματικοί και πλασματικοί προϋπολογισμοί του Ανδρέα Παπανδρέου καθώς και τα ψέμματα του Κώστα Σημίτη που έβαλαν την Ελλάδα στην ευρωζώνη χωρίς να είναι έτοιμη, μόνο δείγμα πολιτισμού δεν ήταν εκ μέρους μας. Ορθώς οι ξένοι διανοούμενοι έχουν απογοητευτεί από την Ελλάδα.
michalexτο βασικοτερο προβλημα της Ελλαδας, ειναι φυσικα το οτι κοιταει ο καθενας τη βολη του, ή αν θελεις βλεπει τα πραγματα μονο απο μια σκοπια. Το οτι πχ, στο σχολιο σου φορτωνεις την σημερινη καταντια της χωρας στον Α. Παπανδρεου και τον Σημιτη (ΜΟΝΟ) νομιζω τα λεει ολα! Οι μισοι Ελληνες κατηγορουν τους αλλους μισους, και η μια παραταξη την αλλη. Αυτο ειναι το λαθος που ΔΕΝ κανουν οι αλλοι ευρωπαιοι και δυστυχως δεν εμαθες απο την παραμονη σου στη Γαλλια. Οχι κριτικη στην αλλη παραταξη σε συγκεκριμενα θεματα που ειναι θεμιτη, αλλα την ΣΤΕΙΡΑ ελληνικη κομματολαγνια. Πχ απ τη συντομη αναλυση σου λειπει οποιαδηποτε αναφορα ας πουμε και μονο στον ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ του ελληνικου χρεους απ τον Καραμανλη, υποθεση αρκετη ωστε να γερνει σημερα η ζυγαρια σταθερα ενατιον μας, χώρια που "θυμηθηκες" την παραποιηση των στοιχειων για ενταξη στο ευρω, αλλα (προς θεου) οχι τα πλαστα στοιχεια ελλειματος Καραμανλη που αποκαλυφθηκαν οταν εχασε το 2009!!! Επισης το "συνθημα" το Πασοκ κυβερνησε τα πιο πολλα χρονια (το οποιο σαφως εχει τεραστιο μεριδιο ευθυνης) ειναι επισης σαθρο ως επιχειρημα. 10 χρονια διακυβερνησης της "εναρετης" δεξιας (αν μετρησουμε απ το 81 και μετα) ειναι αρκετα για να δοθουν δειγματα αλλαγης...δε δοθηκαν ποτε!Επισης δε φταιει η μεταπολιτευση για την "τουρκο-αλβανικη νοοτροπια"....αυτη ηταν ανεκαθεν κρατουσα...δεν την αποδιωξαμε ποτέ!
σε όλη την συνέντευξη υπαρχουν πολλά σημεία που αξίζει να σταθεί κανείς.Προσωπικά στάθηκα στα φαινομενικά πιο ασήμαντα.Στην περίπτωση της ΧΑ και των αναρχικών στα πανεπιστήμια και στον τρόπο που τα εξετάζει η κα Αρβελέρ και γενικά η κοινωνία στην Γαλλία. Όχι λόγω των απόψεων ως απόψεων αλλά λόγω του αφοπλιστικού τρόπου που τα αντιμετώπισε. Αυτονόητα. Τέλος. Το μίσος και η βία της ΧΑ είναι λάθος και οι αναρχικοί εννοείται πως θα συλλαμβάνονταν αφού έκαναν καταστροφές. Δύο ζητήματα που εδώ είναι άλυτα που άλλοι τα επικροτούν άλλοι τα καταδικάζουν και άλλοι δεν ξέρουν τι να πούν , σε άλλες χώρες δεν υπάρχει κάτι για συζήτηση. Είναι απλά αυτονόητα. Εμένα αυτό μου λέει ότι είμαστε πολύ πίσω ακόμα στην εξελικτική μας πορεία ως κοινωνία.
'Οτι δλδ εσείς οι 12 πιστεύτε ότι είναι πολλοί αυτοί που ξέρουν ποια είναι?? ότι ξέρουν ήδη άλλους βυζαντινολόγους και ξέρουν και την αρβελέρ??εγώ πιστεύω ότι άντε να έχουν ακούσει ότι υπάρχει μια Ελληνίδα..κάτσε να δεις πως την λένε.. που ήταν πρύτανης της σορβόνης!Αν και γι αυτό αμφιβάλλω..
Κι εμείς που κάνουμε dislike αμφιβάλλουμε - όχι, πιο σωστά: είμαστε σίγουροι ότι έχεις άδικο. Γι'αυτό και καταψηφίζουμε. Μην το παίρνεις προσωπικά. Δε μπορώ να κάνω ότι δεν την ξέρω για να επικυρώσω την αυτοσχέδια στατιστική σου, συγγνώμη.