Μην παίζετε το “χαρτί” της Ρωσίας

Μην παίζετε το “χαρτί” της Ρωσίας Facebook Twitter
9

Nα μην χρησιμοποιεί τη Ρωσία σαν διαπραγματευτικό χαρτί καλεί το Βερολίνο την ελληνική κυβέρνηση διά υψηλόβαθμου στελέχους της.


«Οποιαδήποτε απόπειρα να συνδεθούν αυτοί οι δύο τομείς πολιτικής πρέπει να σταματήσει προτού ξεκινήσει» δήλωσε ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν, πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στην Ελλάδα ότι η κοινή δράση είναι αποφασιστικής σημασίας για την ικανότητα της ΕΕ να κάνει τη δουλειά της» υπογράμμισε.

Τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να συμφωνούν ομόφωνα για την επέκταση των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας και η Ελλάδα ενδέχεται να ασκήσει βέτο, σχολίασε ο Ρέτγκεν.

Το Βερολίνο δεν είδε με καλό μάτι την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης να επικρίνει κείμενο της Ε.Ε. Για επέκταση των κυρώσεων στη Μόσχα αλλά και το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αποφάσισε να δεχθεί τον Ρώσο πρεσβευτή προτού συναντηθεί με κάποιον άλλον ξένο αξιωματούχο.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM