Ρέντσι: Υπάρχουν συνθήκες για συνεννόηση ΕΕ - Ελλάδας

Ρέντσι: Υπάρχουν συνθήκες για συνεννόηση ΕΕ - Ελλάδας Facebook Twitter
3

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μετά τη συνάντησή τους στη Ρώμη.

Υπάρχουν συνθήκες για συνεννόηση μεταξύ της ΕΕ και της Ελλάδας, δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι. Είναι σημαντικό να επαναπροσδιορίσουμε τις βασικές μας αρχές στην Ευρώπη, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η συνάντησή του με τον Ρέντσι ήταν εποικοδομητική. Περιμένουμε την αντιπρόταση στην ελληνική πρόταση για ανάπτυξη, υπογράμμισε ο 'Ελληνας πρωθυπουργός.

«Η επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα στις ελληνικές εκλογές έστειλε μήνυμα ελπίδας σε αντιδιαστολή με τον φόβο. Αυτό το μήνυμα προέρχεται από μια γενιά ανθρώπων οι οποίοι ζητούν περισσότερο ενδιαφέρον για όσους υποφέρουν από την κρίση», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι, ο οποίος έκανε αναφορά στα κοινά του με τον Αλέξη Τσίπρα και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι θα βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα.

Ακόμα, είπε πως η κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη πρέπει να προσανατολίζεται προς την ανάπτυξη και όχι μόνο στη λιτότητα. Τόνισε ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η διαφθορά.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε για τη νέα κυβέρνηση τον απαραίτητο χρόνο «για το δικό μας μεσοπρόθεσμο σχέδιο με τις αναγκαίες σαρωτικές μεταρρυθμίσεις». Πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει άδικα. «Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια πλήρωσε η μεσαία τάξη και τα φτωχά στρώματα, διότι υπάρχει ακόμη ένα κράτος διαφθοράς και διαπλοκής, το οποίο θα το αλλάξουμε. Δεσμευόμαστε ότι δεν θα δημιουργήσουμε νέα ελλείμματα» ανέφερε.

Στο τέλος της συνέντευξης, ο Ματέο Ρέντσι δώρισε μία γραβάτα στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τη δέχθηκε με χαμόγελο και υποσχέθηκε να τη φορέσει όταν βρεθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ενώ είχε πάρα πολύ καλή παρουσία πήγε και είπε κατά μάλλον ή ήττον πως είμαστε διεφθαρμένοι. Άλλος και τούτος. Βρε τι μπουμπούνες είναι τούτοι! Στο εσωτερικό όλο κολακεύουν και στο εξωτερικό λένε πως είμαστε διεφθαρμένοι. Ενώ το γνωμικό λέει: Στους δικούς σου μιλάς για τα ελαττώματά τους και στους ξένους μιλάς για τα προτερήματα τους. Δεν πας στους ξένους να κατηγορείς τους δικούς σου, ό,τι κι αν είναι, ό,τι κι αν κάνουν.
Δεν νομίζω να περίμεναν απ έξω να μάθουν πως είμαστε διεφθαρμένοι. Γι αυτό τον λόγο κάνεις ευρωπαίος δεν παίρνει στα σοβαρά τα περί πάταξης της φοροδιαφυγής.