Reuters: Όχι σε όλα από το Βερολίνο

Reuters: Όχι σε όλα από το Βερολίνο Facebook Twitter
24

«Όχι» σε όλα τα αιτήματα της Ελλάδας θα πει η Άνγκελα Μέρκελ, ζητώντας την τήρηση των συμφωνηθέντων με επιστροφή μάλιστα της τρόικας στην Αθήνα, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς.

 

Συγκεκριμένα, σε αυτό το έγγραφο, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο, Πέμπτη, στο EuroWorking Group, η γερμανική κυβέρνηση εμφανίζεται να λέει «όχι» σε φοροελαφρύνσεις, αυξήσεις στον κατώτατο μισθό και στις συντάξεις, επαναπρόσληψη απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων και ακύρωση ιδιωτικοποιήσεων, ενώ ζητά την πιστή τήρηση των συμφωνηθέντων με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ζητείται ακόμη να υποχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας στις δεσμεύσεις του για τέλος της λιτότητας και να επανέλθει στα συμφωνηθέντα επί πρωθυπουργίας Σαμαρά. Η Γερμανία  καλεί την Ελλάδα να ανακοινώσει ότι θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για την αποπληρωμή του χρέους προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα δάνεια του EFSF αλλά και διακρατικά δάνεια από τις χώρες της Ευρωζώνης που δόθηκαν στην Ελλάδα υπό το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης.

Το Βερολίνο θέλει επίσης να πετύχει η Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό πριν την πληρωμή τόκων της τάξης του 3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% του ΑΕΠ το 2016 και να κλείσει το κενό που μένει στον προϋπολογισμό 2015, ώστε να επιτευχθεί ο συμφωνημένος στόχος.

Ζητά ακόμα  από την Αθήνα να τηρήσει την συμφωνία μείωσης της απασχόλησης στη γενική κυβέρνηση κατά 150.000 θέσεις, να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα που συνδέονται στενά με τις εισφορές και τις παροχές, να διατηρήσει τον κατώτατο μισθό και να κάνει ευρύτερη χρήση αποκεντρωμένων μισθολογικών διαπραγματεύσεων.

«Το Eurogroup χρειάζεται μία σαφή και εμπροσθοβαρή δέσμευση από την Ελλάδα ότι θα διασφαλίσει την πλήρη εφαρμογή των βασικών μεταρρυθμιστικών μέτρων που απαιτούνται για να κρατηθεί το πρόγραμμα σε τροχιά», αναφέρεται στο γερμανικό έγγραφο.

«Ο στόχος είναι η συνέχιση του συμφωνηθέντος μεταρρυθμιστικού προγράμματος (όχι υπαναχώρηση στα μέτρα), που καλύπτει τομείς όπως η διαχείριση των εσόδων, η φορολογία, η διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, οι ιδιωτικοποιήσεις, η δημόσια διοίκηση, η υγεία, οι συντάξεις, η κοινωνική πρόνοια, η εκπαίδευση και η καταπολέμηση της διαφθοράς», συνεχίζει το έγγραφο.

24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

Πολιτική / Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

«Δεν υπήρξε συμφωνία για το πλαίσιο συζήτησης για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», τονίζουν διπλωματικές πηγές σχετικά με τα λεγόμενα του Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Διεθνή / Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Ο Φιντάν είπε ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ «συνεχίζει να προστατεύει με προσοχή τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι «κατά την τελευταία μας επίσκεψη στην Αθήνα, δείξαμε την αποφασιστική μας στάση στο θέμα αυτό»
LIFO NEWSROOM
Debate ΣΥΡΙΖΑ: Η κόντρα Πολάκη - Φάμελλου και οι ανεμογεννήτριες του Γκλέτσου

Πολιτική / Debate ΣΥΡΙΖΑ: Η κόντρα Πολάκη - Φάμελλου και οι ανεμογεννήτριες του Γκλέτσου

Το debate ανάμεσα στους υποψήφιους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφωνίες, αιχμές και την ατάκα του Απόστολου Γκλέτσου ότι «οι ανεμογεννήτριες δεν παράγουν ρεύμα, γιατί δεν έχουν μπαταρίες»
LIFO NEWSROOM
Ερντογάν για Τραμπ: «Περιμένουμε να δούμε την στάση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή»

Διεθνή / Ερντογάν για Τραμπ: «Περιμένουμε να δούμε την στάση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή»

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως περιμένει από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος στον πόλεμο που τσακίζει τη Μέση Ανατολή και να σταματήσει να στηρίζει τους Κούρδους της Συρίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Η Μέρκελ και οι συν αυτώ θα χρησιμοποιήοσυν κάθε πηγή πίεσης για να αναγκάσουν το ΣΥΡΙΖΑ να οπισθοχωρήσει.Θεμιτή και αθέμιτη (κυρίως το δεύτερο).Απέναντι στους τραπεζίτες και τους εκμεταλλευτές του ανθρώπου πρέπει να είμαστε ενωμένοι σα γροθιά.Σήμερα, δεν είναι ένα κόμμα που μάχεται αλλά ένας λαός. Μην προδίδετε την Ελλάδα. Μην αφήσετε την ελπίδα να μαραζώσει! Μην υποκύπτετε στο φόβο που μας τάιζαν καθημερινά για χρόνια. Είδαμε όλοι που οδηγεί αυτός ο δρόμος!
Θα έχουμε μνημόνιο δηλαδή αλλά δεν θα το λέμε μνημόνιο, θα το λέμε "πρόγραμμα".Θα έχουμε τρόικα να μας ελέγχει αλλά δεν θα τη λέμε τρόικα, θα τη λέμε "εκπρόσωπο των τριών δανειστών μας" και η ζωή θα κυλάει και η ελπίδα θα έχει έρθει!υγ: ξέχασα και την Ευρώπη που θα έχει αλλάξει!
Εγω θα προτιμούσα να έχουμε αυτά που έταξε στις εκλογές ο Τσιπρας και ο Συριζα.Την ελπίδα εδω και την Ευρώπη αλλαγμένη!Τα ΑΤΜ να βγάζουν χρήμα (κ όχι χαρτοπόλεμο), να μην φοβόμαστε πως θα μας πάρει το σπίτι η τράπεζα (ΚΑΙ η Εφορία επειδή δεν έχουμε να πληρώσουμε για τεκμαρτά εισοδήματα), να γίνουν προσλήψεις στο δημόσιο και να δοθούν αυξήσεις.Αλλά από ότι βλέπω θα έχουμε (στη καλύτερη) μια ακόμα απο Σαμαροβενιζέλους μείον τις γραβάτες.
Δεν είναι το όνομα που ενδιαφέρει αλλά το περιεχόμενο.Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παλαίβει για να τρώμε με χρυσά κουτάλια χωρίς να δουλεύουμε. Παλαίβει για να μη γίνουμε η τριτοκοσμική εργατική (παραγωγική) τάξη της Γερμανίας, μαζί με τον υπόλοιπο Νότο. Για να μπορούμε να παράγουμε πλούτο και όχι να εξαρτάμε το μέλλον μας από δανεικά - ελεημοσύνες με το αζημίωτο.... Οπότε, όλα αυτά που λες είναι άκυρα, ίσως και εκ του πονηρού. Είναι εκ του πονηρού;
Καταλάβαμε... ..Αμέρικα VS Τζέρμανι... ..και όπως λέει και η παροιμία: «Όταν τσακώνονται οι νεροβούβαλοι, την πληρώνουν τα βατράχια».....«δεν πιστεύει ο χορτάτος το κακό του νηστικού».....«που θα πάει;... θα γυρίσει ο τροχός, θα χορτάσει κι ο φτωχός».....μέχρι τότε, «θέλεις το φτωχό να σκάσει: Πες του λίρες να σ' αλλάξει»...
Εγω θεωρώ πως η Γερμανία κοιτάζει να μας αποτελειώσει και να μας αποδυναμώσει με κάθε δυνατό τρόπο για να έρθουν μετά αυτοι μαζι με άλλους να μας λεηλατήσουν τα παντα.Τοσο λοιπόν ενοχλεί η Ελλαδίτσα μας που εχουν βαλθεί να την πεθάνουν;Ολα αυτα ειναι μια γεύση αντιποίνων από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.Όλοι οι προηγούμενοι έσκυψαν το κεφάλι και μας εχωσαν γερά στο βούρκο με τα σκατα.Και τωρα περιμένουμε όλοι μεσα σε 10 μέρες να έρθει ο "γερανός" ο Τσίπρας να μας τραβήξει από το βούρκο.Ο άνθρωπος αυτός αν ειναι να μας σώσει θελει υπομονή και στήριξη από όλους μας.Αν ειναι να μας κοροϊδέψει, όλοι καταλαβαίνουμε τι θα γίνει.Οτι θα γινόταν επί Σαμαρά και χειρότερα.Άργος βασανιστικος "θάνατος" μιας κάποτε περήφανης χώρας.Για 2 πράγματα χαίρομαι.Που γυρίσε η ελπίδα μεσα μου κι ας ειμαι μόνο 19.Και που βλεπω για πρώτη φορα την πλειονότητα των συμπολιτών μου να συμφωνούν σε κατι, να μην ειναι διχασμενοι.
Γεια σου αγαπητέ μου φίλε Τερατίνι, που είσαι 19 χρονών! Μέχρι στιγμής έχεις 109 [ΝΑΙ] (τι ένα οπό εμένα). Σου εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον σου και το μέλλον όλων των νέων ανθρώπων!Αφιερωμένο σε όλους εσάς τους νέους με αγάπη και μία μεγάλη συγνώμη που δεν σας σεβαστήκαμε γιατί ήσασταν, λέει, μικροί...: «Και τι δεν κάνατε για να με θάψετεόμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος».(Μικρά ποιήματα από τη συλλογή ''Το κορμί και το σαράκι'' του Ντίνου Χριστιανόπουλου).
Σ ευχαριστώ πολύ Νοών...νοειτω!Ωραία η παράθεση σου!Λόγια με νόημα..Οσον αφορά το σχολιο της/του κ. Ominus clouds να απαντήσω πως ξεκαθαρισα οτι ειναι άποψη μου.Και κάθε άποψη δεκτή όπως και η δική σας.Μόνο που παρερμηνευσατε το νόημα των λέξεων μου.Μίλησα για ελπίδα και για συναισθήματα που δημιουργουνται ως αποτελεσμα της (πρώτης) δικής μου ψήφου εμπιστοσύνης και άλλων σε έναν νέο άνθρωπο.Εξέφρασα μια άποψη βασισμένη σε συνειρμούς απο τις ιστορικές μου γνώσεις.Ειμαι εντελώς αγουρη πολιτικά αλλα έχω κάθε δικαίωμα να εκφράζομαι με βαση όσα γνωρίζω και όσα ζω μέσω της οικογένειας μου.Οσο για τον κο Χίο δεν καταλαβαίνω γιατι τον χρησιμοποιείτε για να γελοιοποιησετε την αποψη μου...Αλλοι πόσοι κι εγω μαζι τον βρίσκουμε ιδιαίτερα διασκεδαστικό!!Δημιουργεί γέλιο και ταυτόχρονα λεει κ αλήθειες.Εσείς ως σοβαροφανης θα καλυπτεστε από τον κ. Πρετεντέρη, μάλλον
Λάθος έγραψα. Η σωστή διατύπωση θα ήταν: "η τάση να εξιδανικεύονται οι ήττες είναι εγγενές στοιχείο της ψυχοσύνθεσης του Έλληνα αριστερού". Παιδιά του Ρομαντισμού γαρ (και όχι του ορθολογισμού).
Δεν εννοώ αυτό, αγαπητέ Delusions End. Εννοώ πως όταν πηγαίνεις να δώσεις μια μάχη που αν χαθεί θα οδηγήσει σε πολλαπλάσια δυστυχία και εξευτελισμό από αυτόν που διατείνεσαι πως ζεις, και τα πιο ισχυρά σου επιχειρήματα είναι (1) "δεν θα το κάνετε αυτό γιατί είναι αντιευρωπαϊκό" και (2) "αλλά αν τολμήσετε και το κάνετε, τότε αποθανέτω μετά των αλλοφύλων", τότε αυτό που ισχύει, στην καλύτερη περίπτωση, είναι πως είσαι επιπόλαιος. Στην χειρότερη περίπτωση, σημαίνει πως έχεις μάθει να θεωρείς την αντίσταση ως αυτοσκοπό, και πως έχεις τόσο ταυτιστεί με τις Ένδοξες Ήττες του παρελθόντος, που τελικά καταλήγεις να χάνεις μονίμως από επιλογή, με αυτοεκπληρούμενο τρόπο. (Θα μου πεις, "τουλάχιστον γκρεμίσαμε τον δικομματισμό"--και θα συμφωνήσω απολύτα μαζί σου. Το θέμα είναι με τι τίμημα, τελικά).Εμένα δεν μου αρέσει να χάνω. Προσωπικά λοιπόν, θα προτιμούσα να κάνω υπομονή (1-2 χρόνια ακόμα), μέχρις ότου να βρεθώ σε θέση σχετικής ισχύος--σε ηθικό επίπεδο εννοείται. Αυτό θα γινόταν αν εφαρμόζαμε αυτά που ζητούν, όπως έκαναν και άλλες χώρες, που έχουν αρχίσει να συνέρχονται από την κρίση. Αν τα εφαρμόζαμε, και παρόλα αυτά αποτυγχάναμε, τότε θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως όντως είμαστε ειδική περίπτωση, και χρειαζόμαστε Αλλαγή Υποδείγματος. Στην φάση που βρισκόμαστε αυτήν την στιγμή, θα μας πουν όλοι πως είμαστε απλώς ενοχλητικοί αντάρτες και τίποτα παραπάνω. Έτσι θα χάσουμε όποιο δίκαιο και να έχουμε. Δυστυχώς φταίμε εμείς οι ίδιοι που χρεοκοπήσαμε το 2010, πως να το κάνουμε. Η κρίση μας χτύπησε πολύ χειρότερα από τους άλλους, γιατί είχαμε την πιο αλλοπρόσαλλη οικονομία/κοινωνία, που προφανώς χρειαζόταν να αλλάξει.
Εννοείται πως η μάχη θα οδηγήσει σε πολλαπλάσια δυστυχία και εξευτελισμό, όπως έγραψα, μόνο αν πολεμηθεί μέχρις εσχάτων. Αλλιώς αν είναι να τους πούμε απλώς "Άκου και την γνώμη μου", και μετά να υποχωρήσουμε με τάξη, τότε αλλάζει το πράγμα--και παραμένουμε αισίως στο γκρέμισμα του δικομματισμού.
για τη Μερκελ δεν εχουμε πιασει ακομα πατο, υπάρχουν ακόμα χώρες όπως το μπαγκλαντες, η βουλγαρια, το πακιστάν που ειναι πιο ανταγωνιστικες απο εμας.Οποτε πες οτι θες μισθο στα 100 ευρω, μη μας το φερνεις σιγα σιγα.
Μήπως να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η αυριανή συνάντηση πριν λάβουμε υπόψη τα διάφορα σενάρια περί "απορρήτων" διαρροών εγγράφων σε διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία;