«Τα έκαναν θάλασσα για δεύτερη φορά»

«Τα έκαναν θάλασσα για δεύτερη φορά» Facebook Twitter
2

Την επαναγορά ελληνικών ομολόγων την οποία προβλέπει το σχέδιο για το ελληνικό χρέος, το οποίο αποφασίστηκε στο Γιούρογκρουπ επικρίνει σε δραματικούς τόνους στο Dow Jones Newswires, Έλληνας τραπεζίτης

Όπως αναφέρει το capital, o τραπεζίτης αναφερόμενος στην επαναγορά των ομολόγων δηλώνει ότι οι τράπεζες θα έχουν ένα μικρό κέρδος αν αυτά δοθούν στα 30 με 35 σέντς   « αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει περαιτέρω ανοδικό περιθώριο…".

Οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες έχουν τα ομόλογα αυτά σε τιμές ελάχιστα χαμηλότερες από τα εν λόγω επίπεδα, κάτι που σημαίνει ότι θα δουν ένα μικρό κέρδος, σημειώνει το πρακτορείο.

Ωστόσο, αρκετές, είχαν την ελπίδα ότι καθώς θα υποχωρούσαν οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας και η ελληνική οικονομία θα άρχιζε να ανακάμπτει, θα ήταν σε θέση να πουλήσουν τα ομόλογα αυτά στο μέλλον σε σημαντικά υψηλότερες τιμές.


Την ίδια στιγμή ο τραπεζίτης δηλώνει χαρακτηριστικά: "This is totally screwed up. They are doing another debt restructuring on us because they screwed up the first time and now they are screwing us up a second time" η μετάφραση του οποίου στα ελληνικά είναι η εξής: "Αυτό είναι εντελώς ανόητο. Κάνουν άλλη μια αναδιάρθρωση χρέους πάνω μας γιατί την πρώτη φορά τα έκαναν θάλασσα και τώρα μας κάνουν άνω κάτω για δεύτερη φορά".


"Με το σχέδιο για την επαναγορά η εικόνα μας θα γίνει ακόμα πιο αρνητική", δηλώνει ο τραπεζίτης

Το ζήτημα είναι επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο αν με την επαναγορά το σχέδιο για μείωση του χρέους θα πετύχει, αφού, όπως δηλώνει διαχειριστής hedge fund «Εάν ανακοινώσεις μια επαναγορά η τιμή αυξάνεται και εάν προσπαθήσεις να αγοράσεις με την παλαιά τιμή δεν πρόκειται να τα καταφέρεις".

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Η δήλωση έγινε στο Dow Jones Newswires.Πώς ακριβώς οδήγησαν οι τράπεζες το Ελληνικό δημόσιο σε χρεωκοπία;Με διασκεδάζουν αυτοί που πιστεύουν ότι τα ομόλογα που κουρεύτηκαν ήταν από την προσωπική περιουσία των "τραπεζιτών".[Ο πόνος τους για την κατ' ουσίαν κρατικιοποίηση των τραπεζών είναι παρανυχίδα μπροστά στην ουσία του πράγματος].
1. για το capital: ή ανακοινώνεις τις πηγές σου (το ονοματάκι του τραπεζίτη) ή μη μας πρήζεις με ανώνυμες, ανεύθυνες και ανόητες (δήθεν) πληροφορίες2. για τον τραπεζίτη: ανόητες δηλώσεις που γίνονται με υστεροβουλία πασπαλισμένη με μπόλικη ανοησία. Η ευθύνη του τραπεζικού συστήματος της Χώρας μας αλλά και αυτών που το υπηρετούν είναι πρωταρχική για το χάλι μας. ¨Ολα τα έκαναν για την προσωπική (κυρίως) και εταιρική τους κονόμα.3. για όλους εμάς: αγνοείστε όλα αυτά τα δήθεν ενημερημένα έντυπα, τους οικονομολόγους, τους ειδικούς που νοιάζονται ΜΟΝΟ για την τσέπη τους. Το ίδιο έκαναν και επί χρηματιστηρίου, το ίδιο κάνουν και τώρα. Παπαγαλάκια της συμφοράς, της απαξίωσης κάθε προσπάθειας, της ιδιοτέλειας. Φτύστε τους.