Γαβράς: Η συντηρητική Ευρώπη δεν θα αφήσει τον Τσίπρα να πετύχει

Γαβράς: Η συντηρητική Ευρώπη δεν θα αφήσει τον Τσίπρα να πετύχει Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
4

«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια συντηρητική Ευρώπη, η οποία δεν έχει κανένα λόγο να αφήσει τον Τσίπρα να επιτύχει, έστω και μόνο για ιδεολογικούς λόγους», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα L'Humanite ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

«Αυτό που συμβαίνει σε τρία ή τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες είναι μια τραγωδία. Εγκρίνω τη βούληση του Τσίπρα να βγάλει τη χώρα από τα νύχια της τρόικας» προσθέτει.

Τονίζει, μεταξύ άλλων, πως ο Έλληνας πρωθυπουργός άρχισε να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις του. «Δεν θα καταφέρει ίσως τα πάντα, αλλά το σημαντικό είναι να κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει», σημειώνει.

Τέλος, χαρακτηρίζει δίκαιο στον τύπο και την ουσία το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον πολιτισμό.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

Πολιτική / Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

«Ξέρω καλά πως τα νοικοκυριά δεν νιώθουν ακόμη στην καθημερινότητα τους αυτή την καλή πορεία της οικονομίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του για τον απολογισμό της εβδομάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Μα αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα, κάποιοι θέλουν η ιστορία να δικαιώσει τις πολιτικές τους επιλογές... τώρα θα μου πεις αφήνεις ένα λαό να υποφέρει για να μην αποδειχθούν οι πολιτικές σου λανθασμένες; Άβυσσος το εγώ του ανθρώπου!
Εννοει την σοσιαλιστικη κυβερνηση της Γαλλιας ο κυριος Γαβρας; Η την σοσιαλιστικη κυβερνηση της Ιταλιας; H μηπως την σοσιαλιστικη κυβερνηση της Σουηδιας; Αυτη ειναι η συντηρητικη Ευρωπη;Βεβαια ειναι σχετικα ολα, αν τα βλεπεις απο την ακρα αριστερα και βασικα γουσταρεις μαρξισμο.
αυτές οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις είναι όπως το πανελλήνιο σοσιαλιστικό κίνημα . Είναι απίστευτα στατικές και πλέον ( τα τελευταία 20 χρόνια) αρκετά συντηρητικές σε πάρα πολλά θέματα. Δεν είναι αν γουστάρεις ή δεν γουστάρεις Μαρξισμό, μιλάμε για ένα σωστό κοινωνικό κράτος, κάτι το οποίο διαφέρει αρκετά από τον Μαρξισμό.Κάτι άσχετο απλά επειδή αναφέρεις τον Μαρξισμό. Το να έχεις ως βάση σου κάποιες αρχές του Μαρξ αλλά όχι με την ανάγνωση του Λένιν, σε κάνει να μην είσαι κομμουνιστής αλλά να θες τουλάχιστον ισότητα.