To Facebook αφαιρεί το emoticon "παχύς" από την λίστα συναισθημάτων

To Facebook αφαιρεί το emoticon "παχύς" από την λίστα συναισθημάτων Facebook Twitter
Tο επίμαχο emoticon που αφαιρέθηκε εχθές Τρίτη από το Facebook
3
To Facebook αφαιρεί το emoticon "παχύς" από την λίστα συναισθημάτων Facebook Twitter

Ανταποκρινόμενο σε μια online ψηφοφορία, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 16.000 ψήφους, το Facebook με ανακοίνωσή του, αφαίρεσε από την λίστα των συναισθημάτων που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε χρήστης ως status update για να δείξει πως νιώθει, το  emoticon που αναπαριστά το "νιώθω παχύς". 

To Facebook αφαιρεί το emoticon "παχύς" από την λίστα συναισθημάτων Facebook Twitter

H ομάδα "Endangered Bodies" που ανάρτησε την καμπάνια, η οποία φιλοξενήθηε στο γνωστό σάιτ change.org υποστήριζε ότι το "πάχος δεν είναι συναίσθημα" και ότι το εν λόγω emoticon προάγει την αρνητική προκατάληψη απέναντι σε συγκεκριμένους σωματότυπους.

To Facebook αποδεικνύοντας ότι διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά, μόλις αντελήφθη ότι η καμπάνια συγκεντρώνει έναν μεγάλο αριθμό υποστηρικτών, οι οποίοι ξεέρασαν τους 16.000 χρήστες, εξέδωσε μια ολιγόλογη ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι έλαβε το μήνυμα, κι ότι θα αφαιρέσει το εν λόγω emoticon. Πράγμα το οποίο και έπραξε, ένα 24 ωρο μετά, αναγνωρίζοντας ότι το εν λόγω emoticon μπορεί να έχει αρνητική επίδραση σε όσους πάσχουν από διατροφικές διαταραχές. 

Ιδού η απάντηση του κοινωνικού δικτύου:

To Facebook αφαιρεί το emoticon "παχύς" από την λίστα συναισθημάτων Facebook Twitter
Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις 4 καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Στην ελληνική χρησιμοποιούμε το επίθετο βαρύς για να δηλώσουμε και ψυχική(πέραν της σωματικής)κατάσταση.Εννοούμε ψυχικό βάρος,το οποίο μεταφέρεται στην συμπεριφορά,π.χ,όταν κάποιος βαριέται που ζει,να μιλήσει,να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια κ.τ.λ.,ασχέτως σωματικού βάρους.Δεν ξέρω τί ισχύει στην αγγλική γλώσσα.
Δηλαδή έπρεπε να γίνει καμπάνια για να το καταλάβουν στο Facebook ότι η λέξη παχύς δεν είναι συναίσθημα;Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι δεν το σκέφτηκαν από μόνοι τους.
δε νομιζω οτι εχει να κανει τοσο με το αν ειναι συναισθημα, γιατι στη τελικη η χρηση του παραπεμπει στο πως νιωθεις..πολλες φορες εχω πει στους συγκατοικους μου μετα απο τρελο φαγοποτι..'i am feeling like such a fat bast..rd'. νομιζω οτι εχει να κανει με politically correct, οπου εκει, αν και τραβηγμενο το θεωρω δεκτο αιτημα να σβηστει..