Μία διεμφυλική έφηβη το νέο πρόσωπο μεγάλης εταιρείας εφηβικών προϊόντων περιποίησης

Μία διεμφυλική έφηβη το νέο πρόσωπο μεγάλης εταιρείας εφηβικών προϊόντων περιποίησης Facebook Twitter
13
Μία διεμφυλική έφηβη το νέο πρόσωπο μεγάλης εταιρείας εφηβικών προϊόντων περιποίησης Facebook Twitter

Η εταιρεία δερματικής περιποίησης Clean & Clear, γνωστή για τα προϊόντα καθαρισμού προσώπου που απευθύνονται σε εφήβους, ανακοίνωσε ότι το νέο πρόσωπο της καινούριας της διαφημιστικής καμπάνιας θα είναι μία διεμφυλική έφηβη.


Η 16χρονη Jazz Jennings πρωταγωνιστεί σε ένα από τα διαφημιστικά σποτ της εταιρείας με τίτλο "See the real Me", που προτρέπουν τους εφήβους ανά τον κόσμο να δείξουν προς τα έξω το πραγματικό τους πρόσωπο, τον πραγματικό τους εαυτό.


Η Jennings γεννήθηκε ως αγόρι, αλλά όπως λέει και στο βίντεο ένιωθε από την ηλικία των έξι ετών ότι ήταν ένα κορίτσι φυλακισμένο σε ένα αγορίστικο σώμα.


"Το να μεγαλώνω ως διεμφυλική ήταν και είναι ακόμα ένας αγώνας διαρκείας. Ήμουν κλεισμένη στον εαυτό μου αλλά φέτος αποφάσισα να κάνω την μεγάλη αλλαγή.

Βγήκα προς τα έξω και αποφάσισα να κάνω καινούριους φίλους", λέει η έφηβη στο πρώτο διαφημιστικό βίντεο που γύρισε για λογαριασμό της εταιρείας.


Η διαφημιστική καμπάνια επικεντρώνεται "στα κορίτσια που έχουν το θάρρος να δείξουν ποια πραγματικά είναι, και να μοιραστούν τι είναι αυτό που τα κάνει μοναδικά", λέει η εταιρεία.


Δείτε την διαφήμιση εδώ

Πολιτισμός
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία της Σοφίας Εξάρχου ανάμεσα στις 5 υποψήφιες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX

Πολιτισμός / «Animal»: Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX η ταινία της Σοφίας Εξάρχου

Η τρίτη ελληνική ταινία στην ιστορία που κερδίζει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX, που συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
LIFO NEWSROOM
Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Πολιτισμός / Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρομέο Καστελούτσι, Τιάγκο Ροντρίγκες, Μπενχαμίν Λαμπατούτ, Γιώργος Κουτλής, Μάριο Μπανούσι: Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που συμμετέχουν στον εντυπωσιακό προγραμματισμό της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για τη σεζόν 2024-25.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2024-25

Πολιτισμός / 17 νέες παραγωγές και 2 επαναλήψεις: Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2024-25

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μόσχος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα, ανακοινώνοντας παράλληλα πως δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

2 σχόλια
Μοιάζει με κορίτσι,ακούγεται σαν κορίτσι άρα είναι κορίτσι.Ρε συ Πενταγιώτισσα αν το δεις αυτό το σχόλιο,κάνε μια καλή και απάντησε μου σε παρακαλώ αν υπάρχει θέμα να την φωνάζω με θηλυκά επίθετα και να την λέω "κοπέλα" και όχι "τρανς αγόρι".Όχι δεν το λέω για να σε πικάρω,αλλά να ρε γαμώτο ακόμα έχω αυτήν την απορία από προχθές.Και τι γίνεται στην περίπτωση που έχεις απέναντι σου κάποιον ο οποίος είναι μεν τρανς αλλά δεν μοιάζει με το φύλο που προσδιορίζεται;Trying to learn here,οπότε μην πέσετε να με φάτε...
Θυμήθηκα μία πολύ ωραία ταινία που είχα δει κάποτε. Δυστυχώς δεν θυμάμαι το τίτλο, στην οποία ένας άντρας (και γονιός) τρανσέξουαλ πραγματοποιεί αλλαγή φύλλου και ο γιός, στο τέλος, πολύ τρυφερά και με αγάπη, συνέχισε να τον φωνάζει πατέρα.Σ.Σ. Αν κάποιος γνωρίζει την συγκεκριμένη ταινία, παρακαλώ, να θυμίσει το τίτλο της. Ευχαρίστως θα την παρακολουθούσα ξανά.
Θα έλεγα το αντίθετο, ότι θα την έλεγες τρανς γυναίκα. Αυτό που κρατάμε δλδ είναι το φύλο με το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ο άνθρωπος, και το τρανς δηλώνει ότι είχε γεννηθεί με τα χαρατηριστικά του άλλου φύλου. Είναι πολύ όμορφη πάντως.
Ρε παιδιά.Πειράζει που μπερδεύομαι;Και προχθές που αντάλλαξα σχόλια με την Πενταγιώτισσα μου επισήμανε ακριβώς το ίδιο.Τέλος πάντων ευχαριστώ για την αναλυτική διόρθωση.Μπορεί να βοηθήσει ώστε να μην μπερδεύομαι στο μέλλον.Αλλά εξακολουθώ να αναρωτιέμαι...Αν δεν βάλω μπρος το τρανς παίζει θέμα;Και τα άλλα που ρώτησα...Γενικά υπάρχει κανείς άνθρωπος να μου εξηγήσει πιο άμεσα εκτός από σχόλια στην lifo για τα τρανς άτομα;Κάθε πληροφορία δεκτή.
Harlock my dear, η εν λόγω κοπέλα είναι (trans) κοπέλα, όχι (trans) αγόρι."Μοιάζει με κορίτσι, ακούγεται σαν κορίτσι άρα είναι κορίτσι."Επίσης μερικές δεν μοιάζουν με τα κορίτσια (όπως τα έχει συνηθίσει στερεοτυπικά η πλειοψηφία) δεν ακούγονται σαν κορίτσια (όπως τα έχει συνηθίσει στερεοτυπικά η πλειοψηφία), αλλά είναι κορίτσια :-) οπότε αν ο φίλος σου ο Μήτσος το προγκο-μέταλλο, σού πει κάποια στιγμή πως είναι trans (συμβαίνει και στις καλύτερες των οικογενειών), προσπάθησε να μην τον ταράξεις στην καζούρα και στο αρσενικό, ναι;:-)Κάτω η ουσιοκρατία!πάρε κι ένα link:http://www.lifo.gr/lifoland/epistoles/59775?comment=1235550#1235550
Γι'αυτό έβαλα και αυτήν την ερώτηση Πενταγιώτισσα "Και τι γίνεται στην περίπτωση που έχεις απέναντι σου κάποιον ο οποίος είναι μεν τρανς αλλά δεν μοιάζει με το φύλο που προσδιορίζεται;".Επειδή έχω μια μικρή γνώση.Για το άλλο,με διόρθωσαν.Αν ο οποιοσδήποτε φίλος μου πει πως είναι τρανς,τότε θα ξέρει ήδη πως αν τον κάνω κάζο δεν θα είναι ούτε από κακία ούτε επειδή τον θεωρώ μίασμα.
Θα την τσεκάρω,ty. :)Όσο για το άλλο που είπες σε άλλο αφιέρωμα,ναι ξέρω πως η γλώσσα εκφράζει συγκεκριμένα πράγματα.Απλά θεωρώ σημαντικό(τερο) και το πλαίσιο μέσα στο οποίο χρησιμοποιείται.Νομίζω καταλαβαινόμαστε.Και εδώ βάζω κι εγώ τελεία.Καλή συνέχεια.
Απο όσο γνωρίζω και εγω, Νόων, αυτοί οι ανθρωποι προσδιοριζουν το εαυτο τους καπου συγκεκριμενα.. Οπως νιωθουν, εκφραζονται.. και προφανως στην επιλογη τους ποιο γενος θα επιλεξουν προσ προσφωνηση τους. Transgender στα αγγλικά, φυλομεταβατικοι ή διφυλικοί στα ελληνικα.. Οπως επισης ο σεξουαλικος προσανατολισμος τους δεν ειναι συγκεκριμενος, τουτεστιν μπορει να ειναι στρειτ ή γκει ή μπάι ή πολυσεξουαλικοι ή πανσεξουαλικοι ή ασεξουαλικοι..
Ναι, εντάξει. Εγώ δεν έχω κανένα, απολύτως, πρόβλημα με όλους τους ανθρώπους και ειδικά όσους αδίκως και αδικαιολογήτως διώκονται για το οτιδήποτε, πόσο δε για το συγκεκριμένο, λεπτό, ζήτημα. Με αφορμή το συγκεκριμένο άρθρο εξέφρασα μία ωραία εντύπωση που μου άφησε μία κινηματογραφική ταινία (της οποίας δεν θυμάμαι τον τίτλο).