Στον Τσακαλώτο ο συντονισμός της νέας ομάδας διαπραγμάτευσης

Στον Τσακαλώτο ο συντονισμός της νέας ομάδας διαπραγμάτευσης Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
7

Η συγκρότηση πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, υπό την ευθύνη του Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά με τον συντονισμό της να ανατίθεται στον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο, αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος «έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου». Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως ο υπουργός Οικονομικών «κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση».

Ακόμα, για την καλύτερη υποστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού, υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.

Στον γενικό γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Ν. Θεοχαράκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου.

Τέλος, την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων, Γ. Χουλιαράκης.

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή σύσκεψη, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλ. Τσακαλώτος.

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Να πούμε για όσους δεν το γνωρίζουν πως ο Τσακαλώτος είναι πιο ξενοθρεμμένος από τον Βαρουφάκη. Γέννηθηκε Ρότερνταμ, η οικογενεία του ευκατάστατη μετακόμισε στην Αγγλία, πήγε στο κολέγιο του Ήτον και σπούδασε στα πανεπιστημία του Σάσεξ και της Οξφόρδης.Όλο αυτό το διάστημα συνόδευε παντού τον Βαρουφάκη και ο αλαζόνας πολλές φορές ούτε καν τον σύστηνε.Τέλος ο Βαρουφάκης φεύγει χωρίς να έχει πετύχει απολύτως τίποτε. Καμία συμφωνία και χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα της χώρας κατά τη διάρκεια της "γέφυρας". Ίσως και καταστροφικός. Η χώρα θα οδηγηθεί στο τραπέζι της τελικής συμφωνίας τον Ιούνιο ασθμαίνοντας και χλωμή έχοντας στραγγίξει τα αποθεματικά όλων των ταμείων στο εσωτερικό.
Οι διαπραγματεύσεις λοιπόν θα γίνονται με τον γενικό συντονισμό του Δραγασάκη, που θα συντονίζει τον Βαρουφάκη, που θα συντονίζει τον Τσακαλώτο που θα συνεννοείται με τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά, που θα συνεννοείται επίσης με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων, Γ. Χουλιαράκη.Φυσικά ο συνεννόηση θα γίνεται απευθείας μεταξύ Τσίπρα και Μέρκελ για να είμαστε σίγουροι ότι όλα πάνε στη σωστή κατεύθυνση και με σεβασμό στις κόκκινες γραμμές και τις εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης. Όλα καλά ας κοιμόμαστε πια ήσυχοι
Στον Τσακαλώτο ο συντονισμός και στον Βαρουφάκη η ευθύνη. Ε; Πως είπατε; Και η ευθύνη του συντονισμού ποιός την έχει; Την καταβρίσκουν αυτοί οι άνθρωποι να παίζουν με τις λέξεις και να παρακάμπτουν την ουσία. Λες και όλα είναι επικοινωνία.
Μα δεν έχουν κάτι άλλο πέραν αυτού. Οταν δεν έχεις ουσία επικεντρώνεσαι σχεδόν απόλυτα στην επικοινωνία. Ακόμα κι αν δεν επικοινωνείς απολύτως τίποτα.