Καζακστάν: Ο «μπαμπάς» νίκησε στις εκλογές με 97,7% και ζήτησε συγγνώμη

Καζακστάν: Ο «μπαμπάς» νίκησε στις εκλογές με 97,7% και ζήτησε συγγνώμη Facebook Twitter
1

Με το αυτοκρατορικό ποσοστό 97,7% επανεξελέγη στην προεδρία του Καζακστάν ο Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, ο οποίος κυβερνά τη χώρα αδιάλειπτα από την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.

Μάλιστα ο Ναζαρμπάγεφ έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη για τη μεγάλη νίκη του, λέγοντας: «Ζητώ συγνώμη, γιατί για τα υπερδημοκρατικά κράτη αυτά τα μεγέθη είναι μη αποδεκτά. Αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Αν είχα παρέμβει, θα έδειχνα αντιδημοκρατικός, σωστά;».

Πάντως, παρά την προσπάθεια να εμφανιστεί το ποσοστό του ως αποτέλεσμα της απόλυτης λατρείας του λαού, παρατηρητές του ΟΑΣΕ κρίνουν ότι στη χώρα δεν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση αφού από τους δύο αντιπάλους του Ναζαρμπάγεφ ο ένας είναι οπαδός του και ο άλλος υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Επίσης στο Καζακστάν οποιαδήποτε έκφραση εναντίον της βούλησης του 75χρονου απόλυτου άρχοντα Ναζαρμπάγεφ ή «μπαμπά» όπως αποκαλείται,  οδηγεί στη φυλακή ή στη φυγή στο εξωτερικό.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια