«Θα επιτεθούμε με πυρηνικά στις ΗΠΑ αν μας εξαναγκάσει» δηλώνει Βορειοκορεάτης αξιωματούχος

«Θα επιτεθούμε με πυρηνικά στις ΗΠΑ αν μας εξαναγκάσει» δηλώνει Βορειοκορεάτης αξιωματούχος Facebook Twitter
4

Η Βόρεια Κορέα απείλησε ότι θα επιτεθεί στις ΗΠΑ με πυρηνικά όπλα, εάν «εξαναγκαστεί», σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου στο CNN.

Σε μια σπάνια συνέντευξη σε αμερικανικό μέσο, ο Παρκ Γιονγκ Τσολ, αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας για την Εθνική Επανένωση (Institute for Research into National Reunification), ένα βορειοκορεάτικο think-tank που συνδέεται στενά με την κυβέρνηση, τόνισε ότι η Πιονγιάνγκ έχει τη δυνατότητα να πλήξει τις ΗΠΑ με πυρηνικά όπλα, και πρόκειται να το κάνει η η Ουάσιγκτον την «εξαναγκάσει».

Ανέφερε ότι η Βόρεια Κορέα είναι εξοπλισμένη με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. «Έχουμε επενδύσει πολλά χρήματα στην πυρηνική άμυνα για την αντιμετώπιση της απειλής των ΗΠΑ -τεράστια ποσά που θα μπορούσαν να δαπανηθούν σε άλλους τομείς για τη βελτίωση της εθνικής μας οικονομίας. Αλλά αυτή η στρατηγική απόφαση ήταν η σωστή», τόνισε.

«Θα επιτεθούμε με πυρηνικά στις ΗΠΑ αν μας εξαναγκάσει» δηλώνει Βορειοκορεάτης αξιωματούχος Facebook Twitter

Το CNN δήλωσε ότι εξεπλάγη όταν έγινε δεκτό το αίτημα για συνέντευξη και πως κανένα θέμα δεν ήταν «απαγορευμένο». Το μόνο αίτημα που υπήρξε ήταν να φαίνονται πίσω από τον συνεντευξιαζόμενο τα δύο πορτραίτα των πρώην ηγετών της Β. Κορέας Κιμ Ιλ Σουνγκ και Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Μεταξύ άλλων, ο Παρκ Γιονγκ Τσολ διέψευσε τις εκθέσεις των Ηνωμένων Εθνών για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης πολιτικών κρατουμένων σε στρατόπεδα, ενώ χαρακτήρισε ως «συκοφαντική δυσφήμηση» τις αναφορές για εκτέλεση δεκάδων αξιωματούχων φέτος υπό την εντολή του Κιμ Γιονγκ Ουν.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Όσο πιο πολύ φοβάσαιΤόσο πιο πολύ το δείχνειςΈνας ολόκληρος λαός μέσα στον αυτισμό (χωρίς να έχω πρόθεση να προσβάλλω την πάθηση)Αποχαυνωμένοι όλοι από την κυβέρνηση του Τρόμου και των τρομαγμένων