Καταβλήθηκαν οι μισθοί του 15ημέρου με εξαίρεση τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Καταβλήθηκαν οι μισθοί του 15ημέρου με εξαίρεση τον ΟΠΕΚΕΠΕ Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
6

Αναστάτωση έχει προκληθεί στους εργαζόμενους του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού (ΟΠΕΚΕΠΕ) καθώς δεν καταβλήθηκε η μισθοδοσία, με τους εργαζομένους στον φορέα να καταγγέλουν διήμερη καθυστέρηση. 

 

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα καθυστέρησης πληρωμής μετά από αυτήν που παρατηρήθηκε πρόσφατα με τις συντάξεις του ΙΚΑ, οι οποίες καταβλήθηκαν τελικά με μερικές ώρες καθυστέρησης. 

 

Ωστόσο, καθησυχαστικό είναι το ΥΠΟΙΚ σε ανακοίνωσή του. Αναφέρει ότι το θέμα διευθετήθηκε μετά από παρέμβαση του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα προς την «ΔΙΑΣ» και σήμερα το βράδυ, θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων.

 

Παράλληλα, το ΥΠΟΙΚ εξηγεί ότι  οι πληρωμές μισθών και συντάξεων του 15πενθημέρου, «έγιναν κανονικά στους προβλεπόμενους χρόνους σε όλους τους φορείς του Δημοσίου». Η μοναδική εξαίρεση καθυστέρησης, επισημαίνει, σημειώθηκε στη μισθοδοσία των εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ «λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών» αφού «το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε εγκαίρως εξασφαλίσει και διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια». 

 

Να σημειωθεί πάντως  ότι από τις αρχές Μαρτίου έχουν μεταφερθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος ρευστά διαθέσιμα ύψους 200 εκατ. ευρώ. 

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Οι μικροκαθυστερήσεις είναι λόγω της αλλαγής που γίνεται στις τεχνικές προδιαγραφές των ΑΤΜ ώστε σύντομα εκτός από ευρώ να βγάζουν και αξιοπρέπεια. Η ενόχληση είναι προσωρινή, το έργο θα είναι για πάντα.
Ανάλγητε νεοφιλελέ, υπαλληλίσκε της Μέρκελ, λούστρε του Σόιπλε, τραπεζοϋπάλληλε της συμφοράς έχεις μάθει να μετράς τα πάντα με το χρήμα. Θα πάρεις το μάθημά σου σε λίγες μέρες που το χρήμα θα είναι παρελθόν από αυτή τη χώρα και μοναδικός νικητής θα είναι η αξιοπρέπεια.