Η Taylor Swift είναι φεμινίστρια

Η Taylor Swift είναι φεμινίστρια Facebook Twitter
7

Η Taylor Swift μίλησε για την επίμονη φύση του μισογυνισμού και το πόσο σημαντικό είναι να αποδεχτεί κάποιος τον φεμινισμό σε μια πρόσφατη συνέντευξη της στο Maxim.

H σταρ της ποπ που σάρωσε τα μουσικά βραβεία Billboard [πήρε συνολικά 8] είπε στο περιοδικό που την έβαλε στην πρώτη θέση των πιο καυτών γυναικών του πλανήτη ότι η αρνητική στάση απέναντι στις γυναίκες  είναι  βαθιά ριζωμένη από την γέννηση και πρόσθεσε ότι τα διπλά στάνταρ μεταξύ ανδρών και γυναικών ήταν πιο ξεκάθαρα όταν μεγάλωνε.

«Ο μισογυνισμός είναι βαθιά ριζωμένος στον κόσμο από την στιγμή που γεννιέται. Έτσι για μένα ο φεμινισμός είναι το πιο σημαντικό κίνημα που πρέπει να αγκαλιάσεις επειδή είναι βασικά μια άλλη λέξη για την ισότητα».

« Όταν ένας άντρας γράφει για τα συναισθήματα του από μια  ευάλωτη θέση, θεωρείται κάτι γενναία. Όταν μια γυναίκα κάνει το ίδιο είναι υπερβολικό ή γκρινιάζει».

Η τραγουδίστρια επίσης μίλησε πώς μόνο όταν έφτασε στην εφηβεία η συμπεριφορά των ανθρώπων άλλαξε απέναντι της και τα μηνύματα του φεμινισμού άρχισαν να βγάζουν νόημα.

«Δεν είχα έναν ακριβή ορισμό για τον φεμινισμό όταν ήμουν νεότερη», είπε «Δεν έβλεπα ακριβώς σε ποια σημεία ήταν ζωτικός στον τρόπο που μεγαλώνουν στον κόσμο που ζούμε. Νομίζω ότι όταν συνήθιζα να λέω ‘Α, ο φεμινισμός δεν είναι στο ραντάρ μου, ήταν κάτι επειδή με έβλεπαν ακόμη ως παιδί, δεν αποτελούσα απειλή για κανέναν».   

Δεν είναι πρώτη φορά που η νεαρή σταρ μιλάει έτσι. Είχε δηλώσει το 2014 ότι πίστευε ότι πολλές γυναίκες έχουν μια φεμινιστική αφύπνιση τελευταία. 

Πολιτισμός
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Πολιτισμός / UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η UNESCO επισημαίνει ότι η ελληνική υπήρξε η πρώτη lingua franca της Μεσογείου κατά την Ελληνιστική περίοδο, γλώσσα των Ευαγγελίων, των πρώτων επιστημονικών εγχειριδίων και των κειμένων που γέννησαν την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

Πολιτισμός / Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

«Δεν γίνεται κάθε φορά να βάζουμε μια ταυτότητα στην Ακρόπολη ανάλογα με το τι θέλουμε» ξεκαθάρισε ο γνωστός σκηνοθέτης και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
LIFO NEWSROOM
Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Κωνσταντίνος Αργυρός, Μίλτος Πασχαλίδης, Δέσποινα Βανδή, Αντώνης Ρέμος, Γιάννης Πλούταρχος, Έλενα Παπαρίζου, Πυξ Λαξ και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, θα τραγουδήσουν στη μνήμη του Βασίλη Καρρά
LIFO NEWSROOM
Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

Πολιτισμός / Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

«Η ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης προστατεύεται συνταγματικά από το άρθρο 16» αναφέρουν, κατηγορώντας ευθέως την Πινακοθήκη και το υπουργείο Πολιτισμού για αδράνεια και προσβολή της συνταγματικής τάξης
THE LIFO TEAM
Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού

Πολιτισμός / «Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού»: Το πολυβραβευμένο θεατρικό έργο ανεβαίνει το φθινόπωρο στην Ελλάδα

Θεωρήθηκε «επαναστατικό» σαν έργο, καθώς ανέτρεψε τα ταμπού και τις προκαταλήψεις γύρω από τα άτομα με κώφωση, φέρνοντας στην επιφάνεια τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
88% των ατομων που εχει προσλαβει στις παραγωγες ειναι αντρες. τοσο..φεμινιστρια .. http://www.returnofkings.com/64486/is-taylor-swift-a-misogynist-just-look-at-the-liner-notes απλα εχει πει 2 κουβεντες για να μη της επιτεθουν οι φεμινιστριες, αλλα σε πολλες συνεντευξεις εχει πει οτι δεν ειναι, καθαρα.
http://www.news.cornell.edu/stories/2015/04/women-preferred-21-over-men-stem-faculty-positions οι γυναικες με τα ιδια -ακριβως- προσοντα, επιλεγονται με συχνοτητα 2:1 παραπανω απο οτι οι αντρες. (στα επιστημονικα επαγγελματα εγινε η ερευνα γιατι υπηρχε ο μυθος οτι υπαρχει σεξισμος εναντιον γυναικων) και οι ερευνες που ειναι πολλες δειχνουν ακριβως το αντιθετο απαυτο που ελεγε ο μυθος. Στην ελλαδα του $%^δουλισμου, η συχνοτητα θα ειναι 5:1 ...