Ο Τσίπρας φέρνει τη διαπραγμάτευση αύριο στη Βουλή

Ο Τσίπρας φέρνει τη διαπραγμάτευση αύριο στη Βουλή Facebook Twitter
SOOC
11

Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για τη διαπραγμάτευση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, στις 18:00 στη Βουλή, μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται μετά από τις αντιδράσεις κυβερνητικών στελεχών για όσα διέρρευσαν από τη χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλόντ Γιούνκερ. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του υπουργού κ. Βούτση ο οποίος είπε ότι η πρόταση του επικεφαλής της Κομισιόν προς την Ελλάδα ήταν πολύ χειρότερη από το μέιλ Χαρδούβελη. Αντιδράσεις υπήρξαν και από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Γιάννης Μηλιός ενώ στον ιστότοπο iskra που απηχεί τις θέσεις Λαφαζάνη ανέβηκε κείμενο που προτείνει ρήξη με τους δανειστές.

Αντιδράσεις υπήρξαν όμως και από άλλα στελέχη: «Οι προτάσεις των λεγόμενων «θεσμών» ή των λεγόμενων «εταίρων» που έγιναν χθες, αποδεικνύουν ότι λειτουργούν όχι ως εταίροι, αλλά ως αμείλικτοι και αδυσώπητοι δανειστές της χώρας. Είναι προτάσεις συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών, και που αν γίνονταν αποδεκτές από την Κυβέρνησή μας, θα την οδηγούσαν σε άτακτη υποχώρηση. Θα ήταν μία συμφωνία υποταγής», ανέφερε  ο κ. Στρατούλης.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθεί η Κυβέρνηση αυτά που προτείνονται από τους θεσμούς για την ενεργειακή μας πολιτική. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τέτοια μέτρα. Δεν πρόκειται να ανεβεί το Φ.Π.Α. στην ενέργεια. Όπως έχω επαναλάβει πολλές φορές, η συμφωνία που τυχόν κάνει η Κυβέρνηση με τους θεσμούς θα είναι μια συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά μας και δεν θα είναι μια συμφωνία η οποία θα επιφέρει νέα βάρη στους πολίτες και νέα λεηλασία στον ελληνικό λαό. Αυτή είναι η σαφής απόφαση και κατεύθυνση από την πλευρά της Κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός επέστρεψε το μεσημέρι στην Αθήνα, μαζί με την αντιπροσωπεία που τον συνόδευε χθες στις Βρυξέλλες, όπου και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Λίγο μετά την άφιξή του, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε νωρίτερα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο Μαξίμου.

Όπως επισημαίνουν πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τις προτάσεις των πιστωτών, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα εξετάσει με υπουργούς και τεχνοκράτες τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, αλλά και θα σχεδιαστεί η διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης ενόψει νέων συναντήσεων, ίσως και πάλι στις Βρυξέλλες.

Στο μεταξύ, νωρίτερα ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν στο γαλλικό πρακτορείο ότι μια νέα σύνοδος σε υψηλό επίπεδο πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ στις Βρυξέλλες για να βρεθεί μια συμφωνία για την αποδέσμευση της οικονομικής βοήθειας προς την Αθήνα. Το πρακτορείο σημειώνει πως στη σύνοδο αυτή θεωρείται σίγουρο ότι θα συμμετέχουν ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ «εντός των επόμενων ημερών», χωρίς όμως να προσδιορίζει ακριβή ημερομηνία.

11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Tα μέτρα που ζητούνται, τουλάχιστον όπως τα διαβάζουμε, είναι ανόητα, παράλογα και επαίσχυντα. Προφανώς και δε μπορούν να είναι αποδεκτά.Αν αυτή είναι η "τελευταία λέξη" να τα φέρουν ενώπιον του κόσμου με εκλογές η δημοψήφισμα ... και αν δεν ξέρουν εκείνοι, δεν πειράζει ... ξέρουμε εμείς!!!!
Μα δεν χρειάζεται να πάρετε τίποτα μέτρα. Δεν θέλουν οι άλλοι με το ζόρι να σάς δανείσουν. Σείς ζητάτε δανεικά (πού τάχα δεν θέλατε τον Φεβρουάριο, μην ξεχνιόμαστε). Συνεπώς, η λύση είναι απλή.Μην δανείζεστε.Πηγαίντε στην δραχμή για ακόμα μεγαλύτερα γλέντια.Ε?Πώς το βλέπεις?
junkie , όποιος δεν έχει λεφτά δεν έχει τίποτα να χάσει σε ευρώ ή δραχμές ή ότι άλλο θέλεις ... τόσο απλά.όποιος έχει λεφτά τα έβγαλε ήδη έξω ως καλός και συνετός πατριώτης ... άρα ούτε αυτός δεν έχει τίποτα να χάσει.Τη μάχη τη δίνουμε εμείς, που είμαστε εντός Ελλάδας, και αγωνιζόμαστε !!!! Και η γνώμη μας πρέπει να μετράει!!
Αδιάβαστε είσαι θεός. Όντως, αν δεν έχεις πολλά λεφτά....τι Ελλάδα, τι Ζάμπια, τι Αλβανία, τι Κούβα....άμα δεν έχεις, δεν έχεις, το ίδιο πράμα. Αυτός που έβγαλε τα λεφτά του έξω έσωσε τα λεφτά του. Έχει πολλά πράγματα να χάσει. Θα χάσουν την αξία τους τα ακίνητα, η χώρα θα θυμίζει Ζιμπάμπουε και δεν θα μπορεί να ζήσει κτλ κτλ....σίγουρα πάντως εσένα θα μπορεί να σε αγοράσει πιο φθηνά. Αλλά δεν νομίζω να το καταλαβαίνεις. Και ρε συ Αδιάβαστε....δεν δίνεις κανάν αγώνα, χαλάρωσε. Αγώνα δίνουν όσοι δουλεύουν και πληρώνουν φόρους, μην τρελαίνεσαι παιδάκι μου.
αλεν ντελον"Αυτός που έβγαλε τα λεφτά του έξω έσωσε τα λεφτά του. Έχει πολλά πράγματα να χάσει. Θα χάσουν την αξία τους τα ακίνητα, η χώρα θα θυμίζει Ζιμπάμπουε και δεν θα μπορεί να ζήσει κτλ κτλ"ΑΞΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ το πιο σύντομο ανέκδοτο μετά από 5 χρονια "θεραπείας" . Ο αριθμός των εμπορικών πράξεων στα ακίνητα έχει εξανεμιστεί.Με ήδη μεσοσταθμική μείωση της αξίας των ακινήτων στο 40%. ΤΟ ΝΕΟ σλογκαν ... κάποτε ήταν το φάρμακο του παππού!!!"Και ρε συ Αδιάβαστε....δεν δίνεις κανάν αγώνα, χαλάρωσε. Αγώνα δίνουν όσοι δουλεύουν και πληρώνουν φόρους, μην τρελαίνεσαι παιδάκι μου."Ασε μας ρε αγαπούλα ... Πολύ θα ήθελα να δω τι φόρους πλήρωσες εσύ και τι πλήρωσα εγώ Ελα τώρα , πες αλήθεια, σε ποια χώρα ζεις; απο που μας έρχονται οι φωτεινές ιδέες σου ...Δείξε μας οτι είσαι Αλεν Ντελόν και όχι Αλαν Ντάλον!
Χειρότερα από το email Χαρδούβελη αποκλείεται να είναι. Αφού διαπραγματεύεστε σκληρά για πρώτη φορά, τι χειρότερα να είναι. Άσε που επειδή δεν εφαρμόστηκαν μνημονιακές και υφεσιακές πολιτικές, το δημοσιονομικό κενό είναι μικρότερο από ότι με την προηγούμενη κυβέρνηση.